Baghead recensie – Modern Myths

Baghead recensie – Horror die te veel wordt uitgesmeerd

In 2017 maakte regisseur Alberto Corredor een prijswinnende kortfilm: Baghead. Een goeie zes jaar later weet hij het gegeven uit te rekken naar een volledige film. Weet hij de sfeer en spanning van de short over te brengen naar de bioscoop, of kan je je tijd beter besteden door met een zak over je hoofd in de kelder te gaan zitten? Lees het in onze Baghead recensie!

Baghead recensie – PosterIris (Freya Allan (Gunpowder Milkshake, The Third Day, The Witcher)) hoort dat haar vervreemde vader is overleden en haar “The Queen’s Head” nalaat. Deze Engelse pub staat op een afgelegen locatie in Berlijn, wat waarschijnlijk de reden is dat er nooit iemand is, behalve de eigenaar en zo af en toe iemand die kapot gaat van verdriet vanwege een verlies.

In de kelder zit namelijk een vierhonderd jaar oude entiteit, welke door middel van een persoonlijk item je de kans biedt twee minuten met de overledene te praten. Niet meer, niet minder.

Freya Allan als Iris Lark in Baghead

Het ding in de kelder

Iris’ vader Owen (een rol van karakterkop Peter Mullan (Children of Men, The Lord of the Rings: The Rings of Power)) vroeg 2000 euro voor die twee minuten. Als Neill (Jeremy Irvine (The Professor and the Madman, Great Expectations)) de pub binnenvalt met het verhaal over “het ding in de kelder”, denkt Iris in eerste instantie dat hij gek is. Maar de envelop met geld overtuigt haar snel om te gaan kijken…

Peter Mullan als Owen Lark

Baghead recensie – Net te snel na Talk to Me

De broertjes Philippou kwamen in 2022 met de horror Talk to Me, over een gebalsemde hand die je in contact brengt met geesten, maar met een strikte tijdslimiet. Misschien dat de korte tijdspanne tussen deze twee films meedoet aan het gevoel dat we het in Baghead allemaal al eens eerder hebben gezien.

Ruby Barker als Katie in Baghead

Onsamenhangend plot met goedkope jumpscares

De film leunt daarbij te veel op goedkope jumpscares. Het verhaal dat regisseur Alberto Corredor vertelt werkt geweldig voor de kortfilm, maar met deze langere looptijd van anderhalf uur is het nieuwe er snel af. Wat volgt is wat onsamenhangende achtergrondinformatie en regels die te pas en te onpas worden vergeten of veranderd.

Jeremy Irvine als Neil

Baghead recensie – Hou het bij de short

En dat is zonde, want Baghead begint sfeervol en met potentie. Helaas verzandt het vervolgens in een serie matige CGI-shots, slechte dialogen en een einde dat waarschijnlijk als schokkend ervaren dient te worden.

Door de slecht geschreven personages is er echter nergens binding met de hoofdrolspelers, waardoor Baghead nooit uit de schaduw van het superieure Talk to Me komt. Je kan het dus beter bij de gelijknamige short houden.

Baghead draait vanaf 21 maart in de bioscoop. Bekijk hier de trailer:

Titel: Baghead
Regisseur: Alberto Corredor
Acteurs: Freya Allan, Jeremy Irvine, Peter Mullan, Anne Müller
Uitgever: The Searchers
Genre: Horror

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2024-2024 Modern Myths / Beeldmateriaal: © The Searchers

Ruby Barker als Katie en Freya Allan als Iris

Baghead recensie

André van 't Hof

Als kind van de jaren 80 is André opgegroeid in videotheken. De ervaring van wekelijks nieuwe films uitkiezen op basis van de hoes heeft een onuitwisbare indruk gemaakt. Als een van de eersten uit de straat met een VHS-speler krijgt hij zijn liefde voor film met de paplepel ingegoten. Op zijn zesde sluipt hij stiekem naar beneden en zapt langs de kanalen tot hij bij Night of the Living Dead blijft hangen. Dit heeft enkele slapeloze nachten tot gevolg, maar ook een liefde voor genrecinema die alleen maar sterker wordt. Verder spendeerde hij in zijn jeugd meer tijd aan lezen, AD&D, Magic: The Gathering en Warhammer dan aan zijn huiswerk. Naast film heeft hij ook een grote interesse in de mythen en legendes die aan de basis liggen van het fantastische genre en heeft hij een behoorlijke biblio- en videotheek opgebouwd.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • Films en seriesFilms en series