Wie is wie in het continent? - The Witcher seizoen 2
Official Superhero Merchandise

The Witcher seizoen 2 – Wie is wie in het continent?

Eindelijk staat The Witcher seizoen 2 voor de deur! Helmie mocht de eerste afleveringen van het tweede seizoen van deze epische Netflix fantasy serie alvast zien en was razend enthousiast. Om je voor te bereiden op de nieuwe ontwikkelingen tussen de mensen, elfen, monsters en andere wezens, zetten we in Wie is wie in het continent? de belangrijkste spelers voor je op een rij. Zo ben je helemaal bij als het lot van Geralt en Ciri zich verder ontvouwt!

Lees ook Helmies The Witcher seizoen 2 recensie. Meer over The Witcher lees je in onze Witcher-special.

The Witcher is een episch verhaal over het lot en familiebanden en is gebaseerd op de fantasyboeken van Andrzej Sapkowski. Het gaat over de verstrengelde lotsbestemmingen van drie personen – Geralt of Rivia, Yennefer of Vengerberg en Cirilla of Cintra – in de uitgestrekte wereld van het continent. Daar vechten mensen, elfen, heksen, dwergen en monsters om te overleven. Goed en kwaad zijn er niet makkelijk te onderscheiden.

Aan het begin van The Witcher seizoen 2 is Geralt ervan overtuigd dat Yennefer is omgekomen tijdens de Slag om Sodden. Hij heeft prinses Cirilla onder zijn hoede genomen en brengt haar naar de veiligste plek die hij kent: Kaer Morhen, de thuishaven van de heksers. Terwijl koningen, elfen, mensen en demonen strijden om de heerschappij, moet Geralt het meisje beschermen tegen iets veel gevaarlijkers: de mysterieuze kracht die in haar schuilt…

Ciri in The Witcher S2

Het Bloed van Elfen kruipt in Engeland

The Witcher: van bad tot muismat
The Witcher – 3 books box

In het tweede seizoen van The Witcher draait het om de hoofdthema’s uit Het Bloed van Elfen (Blood of Elves), het eerste boek uit de The Witcher serie van Andrzej Sapkowski. Naast de gebeurtenissen in Kaer Morhen krijg je ook meer van de duistere kant van het Continent te zien. Door de covid-pandemie is het hele tweede seizoen in Engeland opgenomen. De opnames vonden in 158 dagen op 15 Britse locaties plaats.

Veel van de locaties in de serie zijn in Arborfield Film Studios in Berkshire gefilmd. Maar de filmmakers gingen ook verder Engeland in. Zo vonden er opnames plaats in Chichester, Farnham, Surrey, het Lake District in Cumbria, County Durham, Yorkshire en Devon. De wereld van The Witcher is dus eigenlijk heel dichtbij! Maar hoe staat het met de personages die er wonen?

Wie is wie in het continent? – Geralt of Rivia (Henry Cavill)

Wie is wie in het continent? - The Witcher - Henry CavillAan het einde van The Witcher seizoen 1 heeft hekser Geralt of Rivia (Henry Cavill (Enola HolmesJustice League)) zijn “kind der verrassing” gevonden: prinses Cirilla of Cintra. Hij zweert haar te beschermen tegen de wreedheid van het continent en tegen de innerlijke kracht die ze met moeite onder controle kan houden. Maar dan ontdekt hij een geheim dat misschien dodelijker is dan welk monster ook…

De reis van Geralt is in het tweede seizoen erg persoonlijk. We hebben tot nu zijn leven als hekser – als monsterjager – gevolgd. En tot slot vond hij Cirilla. Ze waren voor elkaar bestemd, maar zijn ook volslagen vreemden. Geralt wordt zo een vaderfiguur. Heksers kunnen geen kinderen krijgen, ze trouwen niet. En toch moet hij dit jonge meisje beschermen, zoals hij heeft beloofd. Je krijgt een tweestrijd in Geralt te zien: bescherm ik Ciri of leer ik haar zichzelf te beschermen?

Cirilla of Cintra (Freya Allan)

Wie is wie in het continent? - CiriOnder de hoede van Geralt wil ook Ciri (Freya Allan (Gunpowder Milkshake, The Third Day)) een witcher worden. Maar ze kan niet ontsnappen aan haar mysterieuze kracht en dreigende erfenis. Aan het einde van het eerste seizoen draagt Ciri dit gewicht op haar schouders. Ze rouwt en heeft schuldgevoelens. Ze is erachter gekomen dat haar familie tegen haar heeft gelogen en er zit iets in haar waar ze geen controle over heeft. En die kracht kan elk moment exploderen. Uiteindelijk wil ze zich vooral veilig voelen. En dat vindt ze bij Geralt en de heksers in Kaer Morhen.

Ciri en Geralt zijn nu verenigd en we zien hun relatie groeien. Geralt probeert Ciri voortdurend te doorgronden en zij probeert constant voor hem te verbergen wie of wat ze werkelijk is. Het is net als een vader en dochter die steeds botsen. Ciri denkt dat ze kan doen alsof alles normaal is wanneer ze niet vertelt wat er in haar omgaat. Maar naarmate het vertrouwen tussen hen groeit, stelt ze zich steeds meer open. Geralt probeert Ciri ondertussen te helpen oplossingen te vinden. Hij stelt haar voor aan mensen die haar kunnen helpen. Daardoor wordt hun relatie hechter en is er veel meer warmte. Ciri ziet Geralt als de enige persoon die ze echt kan vertrouwen.

Yennefer of Vengerberg (Anya Charlotra)

Nadat de machtige tovenares Yennefer (Anya Chalotra (Sherwood, Wanderlust)) gevangen is genomen na haar overwinning tijdens de Slag bij Sodden, is ze een andere vrouw geworden. Ze is gevangengenomen door mede-tovenares Fringilla. Deze vroegere schoolvriendin van de magische academie Aretuza probeert wanhopig weer in de gratie van Nilfgaard te komen nadat ze de Slag om Sodden heeft verloren.

Tijdens de terugtocht naar Nilfgaard kruisen Yen en Fringilla het pad van Filavandrel en de elfen, onder leiding van Francesca Findabair. Deze drie vrouwen – Yennefer, Fringilla en Francesca – zijn erg verschillend en hebben alle drie totaal andere doelen. Maar ze worstelen allemaal om te overleven en leiding te geven in een mannenwereld. Ze beginnen te beseffen dat ze macht hebben en hun lot kunnen veranderen als ze op de juiste manier de handen ineen slaan.

Anya Chalotra als Yennefer in The Witcher S2

Wie is wie in het continent? – Jaskier (Joey Batey)

De bard Jaskier zwerft niet langer rond, maar heeft een nieuw doel in zijn leven gevonden. In het eerste seizoen was Jaskier iemand die vooral gestalte kreeg door zijn vriendschap met Geralt. Maar toen was het tijd voor hem om te vertrekken en na te denken over wat hij met zijn leven wil doen. Hoewel hij geen magie of zwaard heeft en niet kan vechten, probeert hij met alles wat hij kan (performen, zingen, praten) iets goeds te doen. Het draait bij Jaskier niet langer alleen om geld of roem. Hij wil aan de goede kant van de geschiedenis staan. Maar tegelijkertijd blijft hij ook zichzelf, met alle gevolgen van dien.

Zowel Jaskier als Yennefer hebben van Geralt gehouden en hem verloren. Op dat punt vinden de twee personages elkaar in The Witcher seizoen 2. Ze zijn vrienden met een diepe liefde. Een vervelende, gefrustreerde liefde; maar toch liefde. Hun wegen komen samen en ze begrijpen elkaar, ook al lijken ze vanaf de buitenkant niet op elkaar.

Joey Batey als Jasier - S2

Fringilla (Mimî M. Khayisa)

De tovenares Fringilla wil het Nilfgaardiaanse leger nieuw leven inblazen na de rampzalige Slag bij Sodden. Ze neemt Yennefer gevangen en sluit een onwaarschijnlijk verbond om weer aan de macht te komen. Hun relatie is gebaseerd op de band die ze hebben doordat ze samen op Aretuza zaten. De gevangen Yennefer is dus helemaal niet bang, want ze heeft het gevoel dat ze Fringilla kan manipuleren. Ze kent haar goed en weet haar zwakste punten te bereiken omdat ze met haar is opgegroeid.

Fringilla heeft op haar beurt Yennefer nodig, omdat ze heeft gefaald tijdens de Slag om Sodden. Ze wil niet met lege handen bij koning Emhyr aankomen. De twee tovenaressen zullen samen heel wat meemaken in dit tweede seizoen. Hun relatie zal alleen maar hechter worden, met meer begrip en zelfs liefde voor elkaar.

Mimi Ndiweni als Fringilla

Vesemir (Kim Bodnia)

Vesemir - Kim BodniaVesemir is de oudste nog levende hekser en een vaderfiguur voor Geralt. De oude leider was getuige van de val van Kaer Morhen en vreest voor de toekomst van de witchers. Maar als Ciri arriveert, krijgt Vesemir weer hoop. Vesemir heeft Geralt en de andere heksers opgeleid toen ze nog maar jongens waren. Acteur Kim Bodnia (Killing Eve, The Killing, The Bridge) had een heel eigen kijk op het zwaard en het uiterlijk van zijn personage. Vesemir is de enige hekser die een zwaard op zijn rug draagt, zoals een samoerai.

Vesemir overleefde de Slag om Kaer Morhen. Dit was een historische gebeurtenis waarbij magiërs en mensen in opstand kwamen tegen de heksers en Kaer Morhen plunderden. Deze gebeurtenis is uitgediept in de anime film The Witcher: Nightmare of the Wolf. Magiërs vernietigden het mutageen waarmee nieuwe heksers konden worden gemaakt en doodden veel van de bestaande heksers. Die gebeurtenis heeft het karakter van Vesemir bepaald. Hij vreest daarnaast dat het continent verandert en dat heksers hun langste tijd hebben gehad. Maar hij heeft veel vertrouwen in de jongens die hij heeft opgeleid, vooral in Geralt.

The Witcher seizoen 2 streamt vanaf 17 december op Netflix.

Wie is wie in het continent? – Bronnen:

The Witcher seizoen 2 recensie - PosterGesprek met showrunner Lauren Schmidt Hissrich – Netflix
Interview met Anya Chalotra, Freya Allan en Joey Batey – Netflix
Interview met Freya Allan – Netflix

Lees hier meer Modern Myths-achtergronden.

© 2019-2023 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Netflix

Wie is wie in het continent? - The Witcher seizoen 2

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.