Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
Doctor Sleep blu-ray winactie - openingsbeeld 3
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

Doctor Sleep blu-ray winactie – win dit vervolg van The Shining op blu-ray! (UPDATE: winnaars bekend)

Stephen King kreeg van veel The Shining-fans de vraag: wat is er verder gebeurd met Danny Torrance, na de traumatische gebeurtenissen in hotel Overlook? Ook de grootmeester van de horror had daarover nagedacht en besloot dat verhaal op te schrijven. Doctor Sleep is het resultaat en de gelijknamige film is nu op blu-ray, dvd en 4K UltraHD verschenen. Wil je zo’n blu-ray winnen – waar ook de Director’s Cut van 180 minuten op staat – doe dan mee met onze Doctor Sleep blu-ray winactie en maak kans op een exemplaar! 

Lees ook de Doctor Sleep 4K UltraHD recensie van André of nu al de Doctor Sleep filmrecensie van Jeroen.

Doctor Sleep is een eerbetoon aan Stanley Kubricks The Shining. Dezelfde sfeer, dezelfde beelden, alles klopt in dit vervolg. Het verhaal in Doctor Sleep is echter vele malen uitgebreider en toont je de wereld waar hotel Overlook ‘slechts’ een onderdeel van is. Je leeft mee met Dan Torrance (Ewan McGregor (Christopher Robin; Fargo, Star Wars, Birds of Prey)), die het trauma in zijn jeugd nooit helemaal van zich af heeft kunnen schudden. Als het woord REDRUM op zijn muur verschijnt, weet Dan dat zijn verleden hem achterhaald heeft. Dit vervolg op The Shining is een uitgebreid avontuur, waarin het goede tegen het kwade op een redelijk zwart-witte manier tegen elkaar strijdt.

Doctor Sleep is nu uit op blu-ray, dvd en 4K UltraHD.

Doctor Sleep blu-ray winactie - Kyliegh Curran en Ewan McGregor

Doctor Sleep blu-ray winactie:
maak kans op de blu-ray

Keer terug naar hotel Overlook en doe mee met onze Doctor Sleep blu-ray-prijsvraag. In samenwerking met Warner Bros Home Entertainment geeft Modern Myths in de Doctor Sleep blu-ray winactie 3 x de blu-ray – met daarop ook de 180 minuten durende Director’s Cut – van deze horrorthriller weg.

Doctor Sleep blu-ray winactie - packshot

Zo doe je mee:

Geef antwoord op onze Doctor Sleep blu-ray winactie-vragen en stuur je antwoorden via onderstaand mailformulier in, onder vermelding van ‘Doctor Sleep blu-ray winactie’. Antwoorden kan ook hieronder in de comments.

Abonneer je daarbij voor bonuspunten op onze nieuwsbrief, zodat je voortaan op de hoogte blijft van al onze winacties. Aanmelden kan hier.

De vragen:

1) Regisseur Mike Flanagan had naast Ewan McGregor nog verschillende andere acteurs op het oog om Dan Torrance te spelen, waaronder twee ‘Avengers’. Welke Avenger-acteur heeft niet met Flanagan gesproken om de rol te gaan vertolken?

A. Chris Evans
B. Paul Bettany
C. Jeremy Renner

2) Ook de Engelse acteur Matt Smith sprak met Flanagan om de rol van Dan op zich te nemen. Uiteindelijk is hij het ook niet geworden, misschien omdat hij al bekend stond als een andere zeer bekende ‘doctor’? Over welke doctor hebben we het?

3) In Doctor Sleep wordt de iconische scène waarin Jack Nicholson als Jack Torrance met een bijl de badkamerdeur inslaat natuurlijk ook aangehaald. Het productieteam van Doctor Sleep had negen deuren klaargemaakt om de scène na te bootsen, waar er uiteindelijk slechts twee van gebruikt zijn. Waarschijnlijk hadden ze er zoveel klaargezet, omdat Nicholson tijdens de opnames van The Shining nogal korte metten met de deur maakte. Waardoor kwam dit?

A. Jack Nicholson had werkervaring als houthakker
B. Jack Nicholson had werkervaring als vrijwillige brandweerman
C. Jack Nicholson was nogal een honkbalspeler van formaat

Modern Myths verloot de prijzen onder alle inzendingen. Reageren kan t/m 22 maart.

*Door aan onze winacties mee te doen, verklaar je dat je 16 jaar of ouder bent en op de hoogte bent van ons privacybeleid. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over het doel en het gebruik van jouw gegevens. Lees ook onze actievoorwaarden.

UPDATE:

En de wakkere winnaars die de vragen juist beantwoord hebben en daarmee een blu-ray winnen zijn:

R. Reimerink, A. Sperwer en M. van Delden

Gefeliciteerd! De prijzen komen zo snel mogelijk jullie kant op. De juiste antwoorden op bovenstaande vragen zijn:

  1. Paul Bettany (B)
  2. Doctor Who
  3. Jack Nicholson had werkervaring als vrijwillige brandweerman (B)

Meer prijsvragen? Kijk op onze winacties pagina!

© 2019-2020 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Warner Bros

Doctor Sleep blu-ray winactie - Enge tweeling

Redactie Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise