Escape Room The Game: Time Travel Family Edition recensie – Modern Myths
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

Escape Room The Game: Time Travel Family Edition recensie – Ontsnap jij?

Een gemiddelde Escape Room is niet geschikt om je kinderen in mee te nemen. Identity Games brengt met Escape Room The Game: Time Travel Family Edition uitkomst. Dit nieuwe deel in hun beproefde Escape Room The Game serie – waarin je puzzelkamers thuis kunt oplossen – heeft een familievriendelijk verhaal met bijbehorende, leuke puzzels. André sloot zichzelf en zijn familie erin op. Lees in zijn Escape Room The Game: Time Travel Family Edition recensie of de Van ’t Hofjes er ook allemaal weer uitgekomen zijn!

Escape Rooms zijn hot. Je kunt er in elke stad wel een of meerdere vinden, maar in de huidige tijd is het helaas niet altijd meer mogelijk om er een te bezoeken. Daarom is er een hele reeks van deze live-actionpuzzels als spel verschenen, zodat je gewoon in de veiligheid van je eigen huis kan proberen te ontsnappen naar… de veiligheid van je eigen huis?

Identity Games heeft een hele rits van deze spellen uitgegeven, waaronder de al eerder in onze Modern Myths Spellenavond besproken Escape Room The Game: 2 Players Horror en Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist.

Met de nieuwe uitgave Escape Room The Game: Time Travel Family Edition is een prima moment aangebroken om te zien of je kinderen ook kunnen ontsnappen. En zo niet, dan kan je in ieder geval in alle rust eens een filmpje opzetten of er een boek bij pakken. Of gewoon meedoen, dat kan natuurlijk ook.

Escape Room The Game: Time Travel Family Edition - speloverzicht

Stop Dr. Quarks!

Professor JuraIn Escape Room The Game: Time Travel Family Edition proberen jij en je medespelers Professor Jura te helpen Dr. Quarks te stoppen. In het heden moet je proberen de tijdmachine te vinden en in het verleden ga je op zoek naar professor Jura. Tot slot moet je in de toekomst Dr. Quarks stoppen, voor Lockholm veroverd wordt. Het spel beslaat drie verschillende “escape rooms” en een kort introductiespel om bekend te worden met de speelwijze.

Escape Room The Game: Time Travel Family Edition recensie – Sleutels en decoders

En die speelwijze is niet heel moeilijk als je het eenmaal door hebt. In de doos zit namelijk een “Chrono Decoder”. Dit is een klok die onverbiddelijk aftelt en wat spannende achtergrondmuziek laat horen. Ook zitten aan de zijkanten verschillende decodeerschijven om codes te kunnen kraken.

In elk spel heb je 60 minuten om de juiste code te kraken. Dit gebeurt door een sequentie van vier sleutels in de decoder te stoppen. Elke sleutel heeft een aantal kenmerken die je door het oplossen van de puzzels kan identificeren. Mocht er een of meerdere verkeerde sleutels tussen zitten, dan gaat er een minuut van je tijd af. Gelukkig komen er op bepaalde tijden hintkaarten vrij die je wel (of niet, als je het moeilijker wil maken) kan gebruiken.

Chrono Decoder en sleutels

Escape Room The Game: Time Travel Family Edition recensie – Wie begint?

Hoogste dobbelsteenrol? Oudste speler? Veel spellen bepalen hun startspeler tegenwoordig anders. Bij elk spel vertellen we wie er mag beginnen.
Escape Room The Game: Time Travel Family Edition: Aangezien de klok aftelt en je maar een uurtje hebt om de puzzels op te lossen en de code te kraken, is er geen tijd te verliezen! Allemaal meteen aan de slag dus, al is het wel belangrijk om goed te communiceren, zodat alle tijd optimaal benut wordt.

Inclusief epische twist

Als leerlingen van professor Jura gaan jij en je medespelers een reis door de tijd aan om de kwaadaardige Dr. Quarks te stoppen. Volg het spoor en het verhaal brengt je steeds dichter bij de eindbestemming. Het laatste spel heeft echter nog een kleine twist, wat het allemaal nog net iets epischer maakt. Als je ook de bijbehorende app downloadt, kan je nog wat achtergrondgeluiden en sfeer verhogende muziek afspelen.

De puzzels zijn niet overdreven moeilijk, wat het ook voor de jongere spelers leuk maakt. Verschillende onderdelen in het spel dienen ingevuld te worden of gevouwen en verscheurd, waardoor het materiaal slechts eenmaal te gebruiken is. Wel zijn deze te downloaden vanaf de Identity Games website.

Heden, verleden en toekomst

Escape Room The Game: Time Travel Family Edition recensie – Geschikt voor de hele familie

De puzzels van Escape Room The Game: Time Travel Family Edition zijn na een keer spelen wel hetzelfde, wat de herspeelwaarde drastisch vermindert. Maar het verhaal zelf en die puzzels maken het zeer de moeite waard voor een spelavond (of -middag) met de kinderen. En als deze editie je bevalt, zijn er nog vele andere edities en uitbreidingen die hetzelfde speelmechaniek hanteren.

Escape Room The Game is ook niet overdreven duur in de aanschaf voor drie uurtjes vermaak. Het spel is opgebouwd uit drie segmenten (drie tijdperken), die je niet meteen achter elkaar aan hoeft te spelen. Dat is handig, mocht de concentratie bij de wat jongere spelers na het eerste uur verslappen. Daarmee is Escape Room The Game: Time Travel Family Edition inderdaad prima geschikt voor de hele familie!

Voordelen: Sfeervol / Leuk verhaal / Niet duur
Nadelen: Lage herspeelbaarheid / Voor de iets oudere speler wat aan de makkelijke kant

Titel: Escape Room The Game: Time Travel Family Edition
Ontwerper: Identity Games
Uitgever: Identity Games
Aantal spelers: 3-5
Leeftijd: 10+
Duur: 60 minuten
Genre: Escape Room / Sciencefiction

Modern Myths Shop

Koop Escape Room The Game: Time Travel Family Edition bij Bol.com of Het Spelhuis:

Escape Room The Game: Time Travel Family Edition - packshotBol.com – Escape Room The Game: Time Travel – € 24,99
Het Spelhuis – Escape Room The Game: Time Travel – € 35,99

Bekijk hier onze unboxing video van Escape Room The Game: Time Travel Family Edition:

Modern Myths Spellenavond 

Elke laatste vrijdag van de maand schuif je bij Modern Myths aan voor een spelletjesavond. De week is voorbij en het is tijd om tot rust te komen. Niet met een serie, maar gezellig met een bord- of ruilkaartenspel. Tijdens de Modern Myths Spellenavond worden uiteenlopende spellen besproken om alleen of met een groep te spelen, door samen te werken of gewoon ieder voor zich! Veel van de in deze rubriek besproken spellen kun je vinden in onze eigen Modern Myths Shop!

Lees meer Modern Myths-recensies!

© 2019-2024 Modern Myths

Escape Room The Game: Time Travel Family Edition - Robot

André van 't Hof

Als kind van de jaren 80 is André opgegroeid in videotheken. De ervaring van wekelijks nieuwe films uitkiezen op basis van de hoes heeft een onuitwisbare indruk gemaakt. Als een van de eersten uit de straat met een VHS-speler krijgt hij zijn liefde voor film met de paplepel ingegoten. Op zijn zesde sluipt hij stiekem naar beneden en zapt langs de kanalen tot hij bij Night of the Living Dead blijft hangen. Dit heeft enkele slapeloze nachten tot gevolg, maar ook een liefde voor genrecinema die alleen maar sterker wordt. Verder spendeerde hij in zijn jeugd meer tijd aan lezen, AD&D, Magic: The Gathering en Warhammer dan aan zijn huiswerk. Naast film heeft hij ook een grote interesse in de mythen en legendes die aan de basis liggen van het fantastische genre en heeft hij een behoorlijke biblio- en videotheek opgebouwd.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.