Good Omens seizoen 2 column – Modern Myths
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Good Omens seizoen 2 column – De finale: Everything ends

Zoals je onlangs hier op Modern Myths hebt kunnen lezen, recenseerde Roxan het tweede seizoen van de briljante BBC/Prime Video serie Good Omens. Uiteraard spoilervrij, zoals je van ons gewend bent. Maar Roxan moest wel op haar handen zitten om niet uitgebreid in te gaan op de laatste minuten van de seizoenfinale. In deze column krijgt ze daar wel de kans voor. Wil je dus meepraten over het einde van aflevering 2.6, lees dan haar Good Omens seizoen 2 column. Inclusief spoilers!

LET OP: Voor de zekerheid herhalen we onze waarschuwing nogmaals: deze column bevat spoilers voor het tweede seizoen van Good Omens. Als je dat nog niet hebt gekeken, lees dan niet verder. Je kunt wel veilig terecht bij Roxans Good Omens seizoen 2 recensie.

Zonder twijfel het meest besproken moment van het tweede seizoen van Good Omens zal “de kus” zijn. Alle fans die hoopten dat Aziraphale (Michael Sheen (Dolittle, Slaughterhouse Rulez)) en Crowley (David Tennant (Doctor Who, Around the World in 80 Days, Jessica Jones)) na zesduizend jaar eindelijk zouden toegeven dat ze van elkaar houden, blijven achter met een gebroken hart.

Ook ik hoopte daar op en met mij vele fans van de #IneffableHusbands. We hadden echter geen rekening gehouden met het kwaadaardige genie Neil Gaiman…

Michael Sheen als Aziraphale en David Tennant als Crowley - Good Omens seizoen 2

Gebroken harten

Tot in de laatste paar minuten van de laatste aflevering van seizoen 2 lijkt het allemaal goed te komen. Gabriel (John Hamm (Mad Men, Fargo, Top Gun: Maverick)) krijgt zijn geheugen terug, met daarbij zijn eigen happy ending in de vorm van een romantische relatie met lord Beëlzebub. En hoewel Nina en Maggie op hun beurt niet klaar zijn voor een relatie, beseffen zij dat het liefdesverhaal dat Crowley en Aziraphale hun willen opleggen eigenlijk een plaatsvervanger is voor de gevoelens die ze elkaar niet durven tonen.

Ook is het veelzeggend dat Crowleys idee van het toppunt van romantiek schuilen voor de regen is, terwijl Aziraphale ooit zijn vleugel gebruikte om Crowley droog te houden in de Tuin van Eden.

Good Omens seizoen 2 recensie - David Tennant als Crowley

Good Omens seizoen 2 column – De droom spat uit elkaar

Maar de droom spat uit elkaar als Aziraphale door de engel Metatron gevraagd wordt om de nieuwe “hoogste aartsengel” te worden en Gabriels plaats in te nemen, met Crowley aan zijn zijde opnieuw verheven als engel. Crowley geeft dan eindelijk zijn gevoelens bloot aan Aziraphale in een hartverscheurend pleidooi om met zijn tweeën weg te lopen naar Alpha Centauri. Hij wil hun eigen team behouden (in een echo van seizoen 1), omdat zowel de hel als de hemel toxisch zijn.

Maar weer weigert Aziraphale. Good Omens seizoen 2 eindigt met Crowley die wegrijdt in zijn Bentley, terwijl Aziraphale in de lift naar de hemel stapt met de Metatron. Die informeert hem over nieuwe grote plannen op de agenda van de hemel: de herrijzenis van Christus…

Jon Hamm als Gabriel en Michael Sheen als Aziraphale in Good Omens 2

Niets is zwart-wit

Hoewel veel fans in eerste instantie teleurgesteld zullen zijn door dit einde, hebben de acteurs Michael Sheen en David Tennant er een verklaring voor. Zoals we in de mini-sodes van het tweede seizoen hebben geleerd, doen de engelen – vanuit hun plichtsbesef en het blind volgen van de orders van God – vaak meer kwaad dan goed. Dit was bijvoorbeeld duidelijk te merken toen zij de kinderen van Job wilden opofferen voor een weddenschap tussen God en Satan.

Aziraphale heeft echter in zijn tijd op aarde samen met Crowley geleerd dat dingen niet zwart-wit zijn, maar juist vele tinten grijs. Hij hoopt (in zijn naïviteit en volhardende geloof dat de engelen in wezen goed zijn) dat hij eindelijk dingen kan veranderen in de hemel. Crowley heeft dat geloof echter al eeuwen geleden opgegeven toen hij verbannen werd als gevallen engel na het stellen van vragen aan God. Hij wil juist bevrijd zijn van zowel de hemel als de hel om zich op zijn relatie met Aziraphale te kunnen richten.

Bentley

Good Omens seizoen 2 column – Wij willen Good Omens seizoen 3!

Het is op dit moment nog niet bekend of Good Omens verlengd zal worden voor een derde seizoen. Komen we ooit te weten hoe het verhaal van Aziraphale en Crowley afloopt? Hopelijk hoeven we niet weer drie jaar te wachten op een eventueel vervolg. Ik vrees echter dat de Bentley een lange tijd alleen het volgende nummer van Queen voor Crowley zal afspelen:

Love of my life, you’ve hurt me
You’ve broken my heart, and now you leave me
Love of my life, can’t you see?
Bring it back, bring it back, don’t take it away from me
Because you don’t know what it means to me

 

Good Omens seizoen 2 streamt nu op Prime Video. Bekijk hier de trailer:

Titel: Good Omens seizoen 2
Regisseur: Douglas Mackinnon
Acteurs: Michael Sheen, David Tennant, Miranda Richardson, Jon Hamm
Uitgever: Amazon
Medium: Prime Video
Genre: Fantasy

Modern Myths Shop

Lees meer Modern Myths-recensies!

© 2023-2023 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Prime Video

Michael Sheen en David Tennant - Good Omens seizoen 2

Roxan Rutten

Als klein meisje wilde Roxan al griezelboekenschrijfster worden. Ze had haar handtekening in de vorm van een vleermuis zelfs al ontworpen. Sinds die tijd leest ze alles binnen het fantasygenre van The Lord of the Rings tot Harry Potter tot The Hitchhiker's Guide to the Galaxy. Daarnaast heeft ze een grote voorliefde voor historische romans (met of zonder een vleugje magie), Griekse mythen en spannende detectives. Als Hogwarts hobbits zou toelaten was ze zonder twijfel een Ravenclaw en zou haar beste vriendin Luna Lovegood zijn. Als echte Ravenclaw heeft ze geen ultiem lievelingsboek (eerder een top honderd), maar wel een overvolle boekenkast en altijd een stapel van minstens tien boeken die klaarliggen om gelezen te worden. Het liefste met een kop thee erbij en een kat op schoot. Ook sciencefiction- en fantasyfilms of tv-series weten haar te boeien. Zeker als ze mooi vormgegeven zijn of gebaseerd zijn op haar favoriete boeken.

“You can never get a cup of tea large enough or a book long enough to suit me” - C.S. Lewis

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.