Top 5 genre-luisterboeken op BookBeat - Modern Myths

Top 5 genre-luisterboeken op BookBeat – 60 dagen op proef, diversiteit is troef!

Het voorjaar hangt in de lucht en dus ontluikt de natuur. Alles begint opnieuw en laat dat ook voor jezelf gelden. Begin aan de boekenserie die al lang op je verlanglijstje staat of ontdek een nieuwe titel! Dat kan in paperback, hardcover of e-book, maar natuurlijk ook als luisterboek. Op BookBeat vind je een enorm aanbod aan titels. Inclusief klassiekers, populaire nieuwe titels en luisterboeken van Nederlandse bodem. In dit artikel zetten we in onze Top 5 genre-luisterboeken op BookBeat de leukste fantasy-, sciencefiction- en horror-luisterboeken voor je op een rijtje. De lijst is daarbij aangevuld met extra leestips om van te genieten in de zon. Met als klap op de vuurpijl: een aanbieding voor een proefperiode van 60 dagen! 

Meld je aan voor je proefperiode van 60 dagen gratis luisterboeken via de BookBeat actie.

Als liefhebber van papier is lezen soms een crime. Hoe neem je de stapel boeken en strips die je wil lezen bijvoorbeeld zo mee op vakantie, dat je binnen de voorwaarden van het toegestane gewicht blijft? Of dat nu opgelegd wordt door de douane of door de rest van je gezin die ook een plekje in de auto willen hebben voor hun koffers. Heb je een eReader en vind je het niet erg om digitaal te lezen, dan is er al een oplossing voor handen. Maar wil je echt relaxen met een goed verhaal, dan laat je je natuurlijk voorlezen.

Top 5 genre-luisterboeken op BookBeat – Beroemde voorlezers

Luisterboeken zijn enorm in populariteit toegenomen en inmiddels zijn er veel diensten waar je terecht kunt voor een uitgebreid aanbod. Beroemde boeken worden daar voorgelezen door eveneens beroemde (stem)acteurs, waardoor lezen – of luisteren, zo je wilt – een leuke dimensie erbij krijgt. Ook in ons fantastische genre. Daarom zetten we in dit artikel drie keer vijf luisterboeken op een rijtje die we scharen onder fantasy, sciencefiction en horror. Dat doen we niet zomaar, want in samenwerking met BookBeat biedt Modern Myths je een proefperiode van 60 dagen aan voor hun luisterboekendienst. Perfect voor in de tuin of tijdens de feestdagen dus!

BookBeat banner - Adtraction4
Actie: 60 dagen gratis luisterboeken!

60 dagen BookBeat op proef – Geldig tot en met 31 maart

Je hebt de BookBeat-banners op onze fantastische site vast al zien staan. Via Modern Myths kan je twee maanden genieten van gratis luisterboeken. Uiteraard zonder beperkingen. Dus of je nu van thrillers, streekromans of pulp houdt; je vindt vast een titel op BookBeat die bij je past. Volg deze link naar de website van BookBeat om gebruik te maken van de aanbieding, welke loopt tot en met 31 maart.

Gezien Modern Myths zich specialiseert in het fantastische genre, doen we je hieronder vijf suggesties per onze hoofdgenres: fantasy, sciencefiction en horror. De volgorde binnen elke categorie is hierbij willekeurig, we willen vooral titels voorstellen waar we zelf van genoten hebben. Daarna volgt een serie extra leestips, waaronder titels van Nederlandse bodem. Hebben we volgens jou belangrijke titels gemist? Laat dan van je horen in de comments onder dit artikel!

Top 5 genre-luisterboeken op BookBeat – Fantasy

1 – Harry Potter – J.K. Rowling

Top 5 genre-luisterboeken op BookBeat - Harry Potter and the Philosopher's Stone - luisterboekWaarschijnlijk staan de boeken van Harry Potter helemaal stukgelezen in je kast. Wil je ze niet voor de zoveelste keer meeslepen op vakantie, probeer dan de luisterboeken. We zijn vooral dol op de Engelstalige versies, voorgelezen door niemand minder dan Stephen Fry. Het prachtige, kleurrijke stemgeluid van deze auteur, komiek, acteur, zeg maar gewoon “homo universalis”, geeft een extra dimensie aan deze magische verhalen. Vraag hem alleen niet te vaak om de zin “Harry pocketed it” uit te spreken… De Nederlandse vertalingen worden kundig voorgelezen door Jan Meng.

2 – A Song of Ice and Fire: A Game of Thrones – George R.R. Martin

A Song of Ice and Fire - A Game of Thrones - luisterboekKen je het epische fantasy-epos A Song of Ice and Fire van George R.R. Martin enkel van de HBO-serie A Game of Thrones, luister dan de boeken, voorgelezen door Roy Dotrice. De televisieserie is bijna een samenvatting van de dikke boeken, waarin het verhaal veel uitgebreider wordt verteld. Ga je lang op vakantie, dan is deze serie een aanrader. Een Nederlandse versie vonden we niet, maar de prequel Vuur en Bloed 1 – De Opkomst van het Huis Targaryen is er wel, voorgelezen door Ruben de Goede.

3 – Elfhame: De wrede prins – Holly Black

Elfhame - De Wrede Prins - LuisterboekAnouk reist graag af naar de wereld Elfhame van Holly Black. Dit verhaal over intriges en verraad in een magische wereld wordt voorgelezen door Nathalie van Gent. Hou je van young adult, dan kun je met de Elfhame-serie je hart ophalen. De Wrede Prins is het eerste deel en gaat over Jude en haar zussen Taryn en Vivienne die zijn ontvoerd naar de magische wereld Elfhame. Daar worden ze door de aristocratische elfen minachtend als slaaf gebruikt. Maar Jude is een vechter en weet zich nuttig te maken als spion. De Engelse versie wordt voorgelezen door Caitlin Kelly.

4 – Fairy Tale – Stephen King

Top 5 genre-luisterboeken op BookBeat - Fairy Tale - Stephen King - LuisterboekDe boeken van Stephen King vallen al lang niet meer enkel in het horrorgenre. Natuurlijk kun je op BookBeat terecht voor zijn klassiekers als IT, Misery en The Shining, maar de geweldige nieuwe boeken van deze veelschrijver zijn ook zeer de moeite waard. Neem bijvoorbeeld Fairy Tale, op Modern Myths gerecenseerd door Silvia. Charlie Reade en de hond Radar belanden op een bijzondere, gevaarlijke plek. Een plek die dichterbij is dan je denkt. De Engelse versie wordt voorgelezen door Seth Numrich en Stephen King zelf! Een Nederlandse versie is nog niet verschenen.

5 – Het weeshuis in de azuurblauwe zee – T.J. Klune

Het Weeshuis in de Azuurblauwe Zee - T.J. Klune - LuisterboekIn de Modern Myths Redactie Top 3 van 2022 stond op de derde plek van Daniels top 3 het boek Het weeshuis in de azuurblauwe zee van auteur T.J. Klune. Het boek gaat over Linus Baker die als maatschappelijk werker van het Ministerie van Toezicht Magische Jongeren naar een afgelegen weeshuis wordt gestuurd om daar de boel te controleren. De kinderen zijn stuk voor stuk uniek en veroveren je hart. Het boek is luchtig en hartverwarmend en perfectie voor iedereen die zich soms afvraagt of het gras ergens anders groener is. De Nederlandse vertaling wordt voorgelezen door Huub Dikstaal en de Engelse versie door Daniel Henning.

Top 5 genre-luisterboeken op BookBeat – Sciencefiction

1 – The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy – Douglas Adams

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy - luisterboekOok in het sciencefictiongenre kom je een luisterboek tegen dat wordt voorgelezen door Stephen Fry. En niet zomaar eentje, maar de komische klassieker The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Douglas Adams schrijft op onnavolgbare wijze over de belevenissen van Arthur Dent, de laatst overgebleven mens van onze planeet, wanneer de aarde plaats moet maken voor een intergalactische snelweg. Het boek geeft zelfs het antwoord op de ultieme vraag over het leven, het universum en alles wat daarbij komt kijken. Er is geen Nederlandstalige versie bij BookBeat te vinden.

2 – Dune – Frank Herbert

Top 5 genre-luisterboeken op BookBeat - Dune - Frank Herbert luisterboekEpische boekenseries vind je niet alleen onder het label “fantasy”. Wil je je als sciencefictionliefhebber onderdompelen in een volledig uitgewerkt universum, dan hoef je niet verder te kijken dan Dune van Frank Herbert. Dit verhaal staat weer helemaal in de spotlights sinds de nieuwe verfilming van Denis Villeneuve. Voor het volledige verhaal moet je echter bij de boeken zijn en de Nederlandstalige luisterversie wordt voorgelezen door Lykele Muus. Je kunt overigens ook een Engelse versie vinden – The Dune Audio Collection – waar Frank Herbert zelf uit de boeken voorleest.

3 – 1984 – George Orwell

1984 - George Orwell luisterboekDe dystopische thriller 1984 van George Orwell moet je eigenlijk eenmaal in je leven gelezen hebben. Zeker nu informatie uit talloze, soms zelfs onbetrouwbare, bronnen komt en mensen niet altijd meer geneigd zijn naar elkaar te luisteren. Of elkaar te geloven. In 1984 lees je waar dit toe kan leiden. Een ambtenaar op het ministerie van Waarheid – Winston Smith – raakt verstrikt in een strijd tegen de alom aanwezige Partij en wordt gekweld door zijn gedoemde liefde voor Julia. De Nederlandse versie wordt voorgelezen door Johannes Sneekes en de Engelse versie hoor je van Benjamin May.

4 – The Endless Vessel – Charles Soule

Top 5 genre-luisterboeken op BookBeat - The Endless Vessel - Charles Soule luisterboekZoals je weet is Jeroen een liefhebber van comics. Op de Dutch Comic Con 2022 Winter Editie interviewde hij auteur Charles Soule. Deze veelzijdige schrijver publiceert ook proza en dat vind je terug op BookBeat. In The Endless Vessel, voorgelezen door Barrie Kreinik, lijdt de mensheid onder een “depressieplaag”. Niemand weet waar dit zogenaamde “The Grey” vandaan komt, maar als je het oploopt, ben je verloren… Naast The Endless Vessel vind je ook The Oracle Year en Anyone op BookBeat.

5 – The Long Way to a Small, Angry Planet – Becky Chambers

The Long Way to a Small, Angry Planet - luisterboekHet boek The Long Way to a Small, Angry Planet van auteur Becky Chambers wordt op Modern Myths vaak aangeraden door zowel sciencefictionschrijver Johan Klein Haneveld, als onze eigen Joany. Dit bijzondere verhaal over uiteenlopende wezens die met elkaar leren samenwerken, wordt voorgelezen door Patricia Rodriguez. Helaas is er (nog) geen Nederlandstalige versie te beluisteren.

Extra tip: Van Johan Klein Haneveld zelf staan ook vier luisterboeken op BookBeat, te weten: Het teken in de lucht, Het denkende woud, Hoeder van de vulkaan en Plastic vriend.

Top 5 genre-luisterboeken op BookBeat – Horror

1 – November – Thomas Olde Heuvelt

November - Thomas Olde Heuvelt luisterboek“Horror” is geen apart label op BookBeat, maar voer je het als zoekterm in, dan vind je toch voldoende spannende verhalen. Zo is onze eigen Nederlandse horrorauteur Thomas Olde Heuvelt aanwezig met Hex, Echo, Orakel en zijn nieuwste: November. Die laatste wordt voorgelezen door Jelle Amersfoort. De bewoners van Bird Street in Lock Haven, Washington, hebben net even wat meer geluk bij de Amerikaanse droom dan anderen. Hun carrière neemt een net wat grotere vlucht, hun kinderen hebben net wat meer talent voor piano en schoonspringen en ze zijn net wat gezonder dan anderen. Behalve in november. Zoek je dus horror van Nederlandse bodem, luister dan naar het werk van Olde Heuvelt.

2 – IT – Stephen King

Top 5 genre-luisterboeken op BookBeat - IT - Stephen King luisterboekWe raden je graag nog een Stephen King-boek aan en wel (een van) zijn beste: IT. Zelfs al zoek je de paperback met de kleinste lettertjes, dan nog sleep je een baksteen van een boek mee op vakantie. Dan kun je beter naar deze horrorklassieker luisteren, ook al doet voorlezer Steven Weber er maar liefst 44 uur en 55 minuten over. Maar dan krijg je ook het volledige verhaal over de vloek van Derry, waar Pennywise de dansende clown al generaties lang slachtoffers maakt. We vonden geen versie van een Nederlandstalige voorlezer die zo lang met het boek heeft willen zitten.

3 – Lovecraft Country – Matt Ruff

Lovecraft Country - LuisterboekHoewel je op BookBeat zeker verhalen van de Amerikaanse horror-auteur H.P. Lovecraft kunt vinden, willen we hier Lovecraft Country van Matt Ruff aanraden. Misschien heb je de gelijknamige serie op HBO Max gezien, maar het boek is vele malen beter. Lovecraft Country speelt zich af in 1954, als veteraan Atticus Turner erachter komt dat zijn vader verdwenen is. Tijdens zijn reis om hem te vinden, komt Atticus in aanraking met allerlei horror en sciencefiction, waar onze donkere medemens in literatuur vaak niet mee te maken kreeg. Naast de monsters, is het echter het racisme in die tijd dat het meest angstaanjagend is. Het boek wordt voorgelezen door Kevin Kenerly. Je zult hem wel in het Engels moeten beluisteren.

4 – Frankenstein – Mary Shelley

Frankenstein - Mary Shelley luisterboekEen klassieker mag ook niet op deze horrorlijst ontbreken. We kiezen voor Frankenstein van Mary Shelley, waarvan de vertaalde versie wordt voorgelezen door Frank Rigter. Onder de streep gaat dit horrorverhaal over een waanzinnige geleerde die een monster creëert uit dode lichaamsdelen, over de eindigheid van het leven. En hoe wij daar als mens mee omgaan. De Engelstalige versie van dit Gotische verhaal over het monster van Frankenstein wordt voorgelezen door Michael Ward.

5 – Bird Box – Josh Malerman

Top 5 genre-luisterboeken op BookBeat - Bird Box - Josh Malerman luisterboekBird Box – het debuut van Josh Malerman – is verfilmd door Netflix, met Sandra Bullock in de hoofdrol. Het boek is echter meeslepender, omdat het psychologische horror-element sterker is als je dat zelf beleeft door te lezen, of in dit geval, luisteren. In de toekomst is er namelijk een aanwezigheid op aarde dat de mensheid zo goed als uitgeroeid heeft. Maar zolang je die aanwezigheid niet ziet, ben je veilig. Malorie wordt gedwongen met haar twee kinderen op de vlucht te slaan en doet dit geblinddoekt. Kunnen zij overleven in een wereld waarin je beter niet om je heen kunt kijken? De Nederlandstalige versie wordt voorgelezen door televisie- en radiopresentatrice Kristel van Eijk.

Top 5 genre-luisterboeken op BookBeat – Extra leestips

1 – Het Oog van de Wereld – Robert Jordan

Het Oog van de Wereld - BB top 5In de strijd der streaminggiganten spelen epische fantasyseries een sleutelrol. Niet alleen is er een reeds aanwezige fanschare die nieuwsgierig zijn naar bewerkingen van hun favoriete fantastische universa, er zijn vaak ook meer dan genoeg boeken verschenen om voor jaren content te creëren. The Wheel of Time – Het Rad des Tijds – is daar een perfect voorbeeld van. Inmiddels zijn er twee seizoen van deze epische fantasyserie op Prime Video verschenen. Wil je niet wachten op het derde seizoen, begin dan aan de luisterboeken. Met zo’n vijftien titels in de reeks, kun je maar beter snel beginnen!

2 – The Adventures of Amina Al-Sirafi – Shannon Chakraborty

The Adventures of Amina Al-Sirafi - BookBeat top 5Roxan las de Nederlandse vertaling van The Adventures of Amina Al-Sirafi van uitgeverij Boekerij: De avonturen van Amina al-Sirafi. Jeroen interviewde de schrijver van dit historische fantasy piratenverhaal: Shannon Chakraborty. De zee zit in het bloed van echte zeevaarders en bij de gepensioneerde kapitein Amina al-Sirafi is dat niet anders. Als Amina wordt opgespoord door de wanhopige – en extreem rijke – moeder van een overleden ex-bemanningslid, krijgt ze een baan aangeboden die geen enkele piraat zou kunnen weigeren. De moeder biedt Amina een vorstelijk bedrag om haar ontvoerde kleindochter Dunya terug te halen. Amina geeft nog één keer gehoord aan de roep van het avontuur. The Adventures of Amina Al-Sirafi is een echte aanrader.

3 – Dracul – Dacre Stoker en J.D. Barker

Dracul - BookBeatZoek je iets om te griezelen en koude rillingen te krijgen in het lentezonnetje? Daniel las Dracul van schrijvers Dacre Stoker en J.D. Barker. Wie aan vampiers denkt, denkt natuurlijk aan graaf Dracula. Dit archetype vampier waart al eeuwen rond in onze duisterste fantasie. De klassieker van Bram Stoker gaat misschien niet over de eerste vampier, maar is hij wel de pleegvader van elk bloedzuigend wezen dat volgde. In Dracul van Dacre Stoker (Brams achterachterneef) en J.D. Barker ga je terug naar de basis van het kwaad. Schreef Bram Stoker zijn boek als vermakelijke fictie of schreef hij het als waarschuwing om ons behoedzaam te maken voor die wereld in de schaduwen? Je komt er in deze horrorroman achter.

4 – Fourth Wing: In steen gebrand – Rebecca Yarros

Fourth Wing 1 - BookBeatLiefhebbers van draken kunnen niet om Fourth Wing: In steen gebrand heen. Dit eerste deel van een epische “new adult” fantasyserie is een ware hit op social media. Roxan was onder de indruk van dit spectaculaire eerste deel van The Empyrean-serie van schrijfster Rebecca Yarros, waarin draken en hun rijders centraal staan. Het is “fly or die” in dit spannende boek vol bloeddorstige draken, magie en strijd. Maar wie is het gevaarlijkst op het Basgiath oorlogscollege, de draken of je medestudenten? Luister en huiver!

5 – Hoeder van de vulkaan – Johan Klein Haneveld

Hoeder van de vulkaan - Johan Klein Haneveld

Je moet even zoeken in het BookBeat aanbod van meer dan 10.000 fantasy- en sciencefictionboeken, maar ook Nederlandse auteurs zijn er te vinden. Bijvoorbeeld Johan Klein Haneveld, met zijn titels Het teken in de lucht, Het denkende woud en Plastic vriend. In dit artikel zetten we Hoeder van de vulkaan in het lentezonnetje, een sword & sorcery avontuur met een boodschap. In een ijzige, verlaten wereld trekken de K’ral al generaties van vulkaan naar vulkaan. Ze gebruiken hun magie om de bewoners van die laatste plekken waar de mensheid kan overleven tot slaaf te maken. Ze putten de vurige bergen uit en trekken dan weer verder. Voormalig slaaf D’rik voelt zich verloren in deze keiharde wereld en stort zichzelf op zijn taken. Dan moet hij mee op missie op zoek naar een verse vulkaan. Dit actuele avontuur wordt voorgelezen door Irada Delsink.

Top 5 genre-luisterboeken op BookBeat – Luister naar nog veel meer

De bovenstaande vijftien boeken zijn uiteraard maar een kleine greep uit het totale aanbod op BookBeat. Maar met dit diverse lijstje in het fantastische genre heb je een mooi beginnetje. Zoek je oordopjes dus op en neem BookBeat mee naar je camping, hotel, strand of andere vakantiebestemming. Of naar je eigen tuin, als je niet op reis gaat. Want met deze luisterboeken ga je wel heel relaxed naar andere werelden, zelfs als je thuisblijft! Tot en met 31 maart kan je daar dus twee maanden lang gratis achter komen!

Meer columns als Top 5 genre-luisterboeken op BookBeat? Kijk in onze rubriek Columns!

Top 5 genre-luisterboeken op BookBeat: © 2023-2024 Modern Myths

Top 5 genre-luisterboeken op BookBeat - Modern Myths

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.