Hell Architect recensie - Modern Myths

Hell Architect recensie – Een duivels leuke game vol zondaars

Dacht je dat de duivel het makkelijk had? Probeer jij maar eens een hel vol zondaars te managen. Niet alleen moeten de verdoemde zielen hard werken en voldoende lijden, ook krijg je je HR-manager op je dak. Paul nam de ondankbare taak van manager van de hel op zich. Lees in zijn Hell Architect recensie wat voor duivelse lol dat opleverde!

Hell Architect logoHell Architect is een 2D game waarin je de taak krijgt het bouwen van de hel te managen. In dit spel, ontwikkeld door Woodland Games, speel je een nieuwe werknemer die probeert zoveel mogelijk arbeid uit verschillende zondaars te halen. En zoals bij elk groot bedrijf wordt ook “Hell” gemanaged door HR. Welteverstaan: Lilith – manager HR.

Het is aan jou om op verschillende, creatieve manieren de zondaars te laten lijden. Maar waar je in het normale bedrijfsleven graag naar de top gaat, is dat in Hell Architect precies andersom. Nu wil je zo laag mogelijk gaan, om zo dicht bij Lucifer te komen.

Time to torture

Een unieke zondaar voor elke taak

Toen ik Hell Architect zag, dacht ik dat het een soort Lemmings-achtige game was. Het leek op de bekende levels van de Lemmings, waarbij je je Lemmings van boven naar onder of van links naar rechts moest zien te krijgen. Gelukkig bleek dit alleen het ontwerp van de levels te zijn wat hier aan deed denken. De game zelf is totaal anders.

Er zijn verschillende manieren om deze game te spelen. Maar het belangrijkste is dat je de zondaars allemaal hulpbronnen laat verzamelen. Daarmee kun jij nieuwe gebouwen en martelwerktuigen plaatsen om hen later mee te straffen. Elke zondaar komt daarbij met zijn eigen “unieke” eigenschappen. Zo kan je elke zondaar gebruiken voor een specifieke taak. Ook komt het voor dat er in jouw domein een VIP arriveert, zoals Billy the Kid of een zekere Duitse dictator uit een duistere periode in onze wereldgeschiedenis. Deze VIPS hebben speciale eigenschappen om jouw afdeling van de hel extra op te laten vallen.

De duivel aan het werk

Hell Architect recensie – Het leven in de hel

Denk nu niet dat het in dit spel de bedoeling is om het alle zielen zo gruwelijk mogelijk te maken. Als je dat doet, kom je van een koude kermis thuis. Om ze zo goed mogelijk en zo hard mogelijk te laten werken, moet je ze juist verwennen en luisteren naar wat ze nodig hebben. Zo moeten ze nog steeds eten en drinken, of hun behoeftes doen. Jij zorgt ervoor dat ze zelf eten kunnen bereiden of de andere dingen doen die ze moeten doen.

Gelukkig voor jou is er een overzicht die per zondaar aangeeft waar ze zijn. Inclusief met een status van hoe zij zich voelen, welke dingen zij nodig hebben en de skills die ze hebben. Daarnaast zie je of je kunt modificeren, in welke volgorde ze hun taken uitvoeren, welke eigenschappen ze hebben, hun zonde en of ze in limbo zijn. Limbo wil zeggen dat je iemand geofferd hebt of verloren bent. Vervolgens kun je deze verloren zielen tegen bepaalde eisen terughalen en weer voor je laten werken.

Voor eeuwig branden in de hel

Vrij spelen in de sandbox modus

Wanneer je na de tutorial alles hebt uitgevoerd en begrijpt hoe je Hell moet managen, krijg je de mogelijkheid om scenario’s te spelen. Hierin moet je een specifiek doel behalen of kun je spelen in de welbekende sandbox (vrije) modus. In deze modus krijg je de vrije hand en kan en mag je alles doen wat je kan bedenken.

Je start deze modus met vier zondaars en krijgt daarna de vrije hand. Er is geen HR-manager die je vertelt wat je wel of niet kan doen. Je kunt vrij bouwen zoals in Sim City, maar dan met mensen en niet met gebouwen.

Hell Architect - Een hels karwei

Hell Architect recensie – Morbide, maar erg leuke game

Hell Architect is een morbide, maar erg leuk spel. Je krijgt grappige 2D graphics en een zeer komische commentator die voor mij echt van toegevoegde waarde was. Het enige minpuntje dat ik kan benoemen is dat de diepgang (ondanks dat je steeds lager gaat) en complexiteit van het spel niet heel hoog is.

Gelukkig komen de ontwikkelaars in de toekomst met veel updates die het spel misschien net wat pikanter maken. Maar tot die tijd blijft Hell Architect een verrassend leuke ervaring.

Hell Architect is nu verkrijgbaar op PC. Bekijk hier de trailer:

Voordelen: Creatieve gameplay / sandbox modus / humor
Nadelen: Weinig diepgang en complexiteit

Titel: Hell Architect
Ontwikkelaar: Woodland Games
Uitgever: Leonardo Interactive
Gespeeld op: PC
Genre: Survival sim

Modern Myths Shop

Koop Hell Architect game via Steam of GOG:

Hell Architect logoPC:
Steam – Hell Architect – € 22,99
GOG – Hell Architect – € 22,99

Lees meer Modern Myths-recensies!

© 2019-2023 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Leonardo Interactive

Hell Architect banner

Paul van Deursen Jr.

Paul weet het nog goed: de sensatie van het spelen van zijn allereerste game: Mario. Op de Nintendo 8bit, uiteraard. Hij was een jaar of zeven toen hij terecht kwam in de wonderlijke wereld van games. Zijn vader werkte bij een fotowinkel waar ook games werden verkocht en Paul werd meteen gegrepen door het gamevirus. Alle trends heeft hij op de voet gevolgd en hij kan onmogelijk een favoriete game aanwijzen. Als het toch moet, staan Mario, Zelda en FIFA zeker in de top tien. Voor Fantasize test Paul met veel enthousiasme games, om lezers alle ins en outs te vertellen.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.