The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos recensie - Modern Myths

The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos recensie – Komische D&D RPG

The Dungeon of Naheulbeuk is bedacht door John Lang. Deze Franse auteur maakte er een serie audioboeken van en pionierde zo met gratis MP3-avonturen. Nu is er dan een avontuur in gamevorm, waarin een groep “helden” de mysterieuze kerker van Naheulbeuk betreden om een verloren beeldje terug te vinden. Dit gaat gepaard met veel grove humor. Lees onze The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos recensie!

Net zoals in de MP-3 avonturen op de website van John Lang, zijn de avonturiers in The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos behoorlijk kritisch naar elkaar toe.

Uiteraard levert dat ook weer de nodige bijzondere situaties op. Het spel is ontwikkeld door Artefacts studio, bekend van Space Hulk Tactics, ABC Murders, MotoRacer 4, Garfield Kart en nog vele andere games. The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos kwam in 2020 uit voor de pc, maar is nu ook beschikbaar op Nintendo Switch en PlayStation 4.

De ork en barbaar willen vechten

De kerkers op console

Helaas voelt The Dungeon of Naheulbeuk aan alsof het een-op-een omgezet is van de pc naar de Switch. Het lijkt erop alsof er niet gekeken is naar de mogelijkheden die de Switch biedt.

Ondertussen zijn er voor de Nintendo Switch ook meerdere RPG’s (Role-Playing Game) uitgekomen, die niet allemaal even goed zijn. En ook dit spel valt daar helaas tussen. Zo zit er in de game te veel tekst en worden er vaak dezelfde grappen gemaakt.

Mwaaahahahaha

The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos recensie – Mix van RPG en D&D

Deze game is een mix van RPG en D&D (Dungeon & Dragons). Zo is er een verteller die op komische wijze het verhaal vertelt. De personages zijn ook typische D&D-helden. Er is een magiër, een ork, een boogschutter, een dief en een dwerg. Deze bende van ellende moet samenwerken om het beeldje te kunnen vinden. Met een hoop gescheld en flauwe humor moet je je door deze dungeon heen vechten.

De menu’s in The Dungeon of Naheulbeuk zijn echt typische computermenu’s. Er zijn vreselijk veel mogelijkheden, maar met je controller in je hand zijn deze niet makkelijk te benaderen. Ook kwam het voor dat ik het spel moest herstarten, omdat een menu wegviel. Hierdoor kon ik niet meer verder.

De ondoden van Naheulbeuk

Grafisch goed en komisch grof

Grafisch is het spel wel erg mooi en alles loopt ook lekker soepel. Ben je echter met een grote groep spelers, dan daalt je framerate. Hierdoor krijg je soms vervelende haperingen. Daarnaast zijn de laadtijden ook erg lang. Vaak zelfs langer dan bijvoorbeeld in de Zelda-games.

Gelukkig zijn er naast de fantastische graphics nog meer positieve dingen aan het spel. Het geheel ziet er echt leuk en grappig uit. De voice-over is hilarisch en ook lekker grof. De grappen die gemaakt worden zijn niet té op het randje. Per personage is er een voorkeur wie elkaar aanspreekt en deze dynamiek van de groep is mooi in beeld gebracht. Elke personage heeft ook zijn eigen skill tree, waar je vaardigheidspunten kunt toepassen. Hierdoor speel je nieuwe mogelijkheden in de wereld vrij.

De bende van ellende

The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos recensie – Veel plus- en minpunten

De gevechten in het spel zijn uitdagend, waarbij tactisch spelen de sleutel naar succes is. Hersenloos gevechten ingaan – zoals je ork en barbaar graag willen – is er niet bij. Maar als je dan in een groot gevechten belandt, duurt het wel weer net iets te lang voordat je zelf weer iets mag doen.

The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos heeft op de console dus een hoop pluspunten, maar ook veel minpunten. Weeg je alles tegen elkaar af, dan is het wel een vermakelijke game waarbij je flink kan lachen. Als je verder een beetje geduld kunt uitoefenen, word je ook genoeg uitgedaagd in de gameplay.

The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos is nu verkrijgbaar op PlayStation 4 en Nintendo Switch. Bekijk hier de trailer:

Voordelen: Humor / Grafisch prachtig / Uitdaging
Nadelen: Lange laadtijden / Framedrops / Te veel tekst

Titel: The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos
Ontwikkelaar: Artefacts Studio
Uitgever: Nacon
Gespeeld op: Nintendo Switch
Genre: RPG

Modern Myths Shop

Koop The Dungeon of Naheulbeuk game via Bol.com of Amazon.nl:

The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos - PlayStation4 packshotPlayStation 4:
Bol.com – The Dungeon of Naheulbeuk – € 41,93
Amazon.nl – The Dungeon of Naheulbeuk – € 41,95

The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos - Nintendo Switch packshotNintendo Switch:
Bol.com – The Dungeon of Naheulbeuk – € 43,27
Amazon.nl – The Dungeon of Naheulbeuk – € 51,54

Lees meer Modern Myths-recensies!

© 2019-2023 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Nacon

The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos recensie - Banner

Paul van Deursen Jr.

Paul weet het nog goed: de sensatie van het spelen van zijn allereerste game: Mario. Op de Nintendo 8bit, uiteraard. Hij was een jaar of zeven toen hij terecht kwam in de wonderlijke wereld van games. Zijn vader werkte bij een fotowinkel waar ook games werden verkocht en Paul werd meteen gegrepen door het gamevirus. Alle trends heeft hij op de voet gevolgd en hij kan onmogelijk een favoriete game aanwijzen. Als het toch moet, staan Mario, Zelda en FIFA zeker in de top tien. Voor Fantasize test Paul met veel enthousiasme games, om lezers alle ins en outs te vertellen.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.