Heroes Made in Asia 2022 reportage – Modern Myths
Bol AlgemeenBol Algemeen

Heroes Made in Asia 2022 reportage – Sfeervolle editie met verbeterpunten

Afgelopen 30 april en 1 mei was het tijd voor de tweede editie van Heroes Made in Asia. Deze conventie staat in het teken van de Aziatische cultuur. Na de eerste editie eind vorig jaar werd ook deze keer gekozen voor de Evenementenhal Gorinchem. Modern Myths was aanwezig en geeft je een rondleiding in onze Heroes Made in Asia 2022 reportage!

Na het parkeren op de ruime parkeerplaats van Evenementenhal Gorinchem is het maar een klein stukje naar de entree van Heroes Made in Asia 2022. Die is ruim opgezet en loopt lekker vlot door. Eenmaal binnen, komen we meteen de dealerhal binnen. De Funko Pops springen je al tegemoet, maar eerst worden we getrakteerd op de openingsceremonie.

Het thema is gelijk nog duidelijker: met een drakendans, onder luid getrommel, wordt de conventie geopend. Aangezien we toch in de dealerhal staan, besluiten we om gelijk maar wat geld uit te geven. Dat viel deze keer voor mij niet mee, aangezien ik vooral op zoek was naar wat nieuwe films. Helaas was op de gehele beurs dusdanig weinig te vinden aan blu-ray, 4K of zelfs dvd, dat het voor mij een redelijk goedkoop dagje leek te worden.

Drakendans
Drakendans
Heroes Made in Asia 2022 reportage – House of Wax
Heroes Made in Asia 2022 reportage – House of Wax

Funko Pops en Pocky sticks

Uiteraard was er wel een overvloed aan Funko Pops, beeldjes van anime- en mangafiguren, t-shirts, posters, hebbedingetjes en uiteraard de Beef Jerky-meneer. Vooral de hoeveelheid aan Aziatische zoetigheden viel op, dus mijn voorraad Pocky sticks is weer aangevuld. Maar het aanbod manga – en zeker anime – viel dus wel behoorlijk tegen. Enkele dealers die wel op de plattegrond stonden, waren helaas niet terug te vinden op de beursvloer.

Beef Jerky en anime merchandise
Beef Jerky en merchandise
Boglins tijdens Heroes Made in Asia
Boglins!

Maar langs alle Pikachu’s, Goku’s en Luffy’s kwamen we terecht bij de Nintendo stand. En Nintendo had uitgepakt! Op zo ongeveer de grootste stand van de beurs, kon je de nodige nieuwe spellen en uiteraard een aantal klassiekers als Mario Party en Mario Kart spelen. Daarnaast kon je meedoen met een heus Mario Kart toernooi. Vooral de nieuwe Kirby leek erg in de smaak te vallen bij de wat jongere bezoekers, terwijl de ouderen meer aan het karten waren.

Nintendo Mario Kart toernooi

Heroes Made in Asia 2022 reportage – Een pittige lunch

Na al dat gamegeweld was het tijd voor een van mijn favoriete onderdelen: de lunch. Geheel in stijl waren er op de Food Market diverse streetfood stalletjes, met enkele klassiekers als “Okonomiyaki” (Japanse hartige pannenkoek met diverse groenten en soms vlees of vis), “Korean Fried Chicken” of “Takoyaki” (Japanse poffertjes, vaak gevuld met octopus en dashi). Maar ook “gewoon” sushi of een Poké Bowl behoorde tot de mogelijkheden. Alles was prima geregeld, met voldoende zitgelegenheid.

Het was op de zondag overigens ook niet overdreven druk, dus ook de wachttijden op de Food Market waren prima te doen. De Okonomiyaki waren erg goed, maar de Korean Fried Chicken wat minder. Die was te kleverig en in plaats van in een pittige saus gedoopt na het frituren, enkel met sriracha besprenkeld. Maar over het algemeen genomen was alles erg smaakvol. De prijzen waren wel vrij pittig, maar dat is tegenwoordig de standaard. De grondstoffen zijn namelijk duurder geworden, de stookkosten gaan omhoog en de stagelden zijn ook niet meer wat ze geweest zijn. De prijs-kwaliteitverhouding is gelukkig nog net te doen en het is erg leuk dat het aanbod volledig in lijn met het thema is.

Japanse Food Market

Miniconcert van Jason “Pokémon” Paige

Op Heroes Made in Asia 2022 is een trap omhoog, waar we uiteindelijk de speciale gasten vinden. Veel YouTubers en een aantal cosplayers zitten hier met hun stand, maar ook Jason Paige zit ertussen. Deze zanger zal je waarschijnlijk kennen van de intro “Gotta catch ‘em all!”. Jawel, van de Pokémon-serie! De man gaf ook nog een Q&A en een miniconcert weg, dat behoorlijk goed bezocht werd bij het hoofdpodium. Paige was erg enthousiast bij het signeren en hij kon aardig vertellen.

Heroes Made in Asia 2022 reportage – Jason Paige
Heroes Made in Asia 2022 reportage – Jason Paige

Naast de gasten was een ruimte waar verschillende vechtsporten en -kunsten werden gedemonstreerd. Voor de actieve en geïnteresseerde bezoekers was het leuk om mee te doen. Wij hadden helaas net gegeten, dus waren genoodzaakt enige vorm van lichaamsbeweging af te slaan en vluchtten snel weer naar beneden.

Heroes Made in Asia 2022 reportage
Heroes Made in Asia 2022 van bovenaf gezien

Heroes Made in Asia 2022 reportage – Graag meer manga, anime en cinema

Heroes Made in Asia is een leuke beurs, echter was de diversiteit tijdens editie 2022 in de dealerhal niet erg groot. Ook misten er enkele dingen die je best mag verwachten op een Aziatisch georiënteerde popcultuurbeurs. Meer manga, meer anime en ook Aziatische cinema zou niet misstaan. De indeling van de conventie kan mijns inziens ook logischer. Nu was het vaak zoeken naar bepaalde activiteiten of gasten.

Wat activiteiten betreft, kon ik op de zondag niet heel veel ontdekken. Er is dus best nog wat ruimte voor verbetering. Toch was de sfeer tijdens Heroes Made in Asia 2022 goed en het eten lekker. De dag was dan ook zo om. Hopelijk groeit de beurs nog wat door en gaan we nog een aantal leuke edities krijgen. Voor komend najaar is er in ieder geval alvast een nieuwe editie aangekondigd: op 22 en 23 oktober!

Meer Modern Myths-verslagen vind je in onze rubriek Reportages.

© 2022-2024 Modern Myths / Foto’s: © André van ‘t Hof

Een nieuwe crowd canvas
Crowd canvas
Bordspellen en meer
Bordspellen en meer

André van 't Hof

Als kind van de jaren 80 is André opgegroeid in videotheken. De ervaring van wekelijks nieuwe films uitkiezen op basis van de hoes heeft een onuitwisbare indruk gemaakt. Als een van de eersten uit de straat met een VHS-speler krijgt hij zijn liefde voor film met de paplepel ingegoten. Op zijn zesde sluipt hij stiekem naar beneden en zapt langs de kanalen tot hij bij Night of the Living Dead blijft hangen. Dit heeft enkele slapeloze nachten tot gevolg, maar ook een liefde voor genrecinema die alleen maar sterker wordt. Verder spendeerde hij in zijn jeugd meer tijd aan lezen, AD&D, Magic: The Gathering en Warhammer dan aan zijn huiswerk. Naast film heeft hij ook een grote interesse in de mythen en legendes die aan de basis liggen van het fantastische genre en heeft hij een behoorlijke biblio- en videotheek opgebouwd.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • BoekenBoeken