Heroes Dutch Comic Con 2022 sfeerverslag - Modern Myths
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Heroes Dutch Comic Con 2022 sfeerverslag – Even wennen, maar daarna als vanouds!

De Heroes Dutch Comic Con was in het weekend van 26 en 27 maart weer helemaal terug van weggeweest. Het evenement voelde als vanouds! De afgelopen twee jaar werd de Comic Con door covid-19 telkens hoopvol verplaatst, waarna het – vaak op de valreep – toch niet door kon gaan. Maar nu was het weer zover: de Jaarbeurs Utrecht vulde zich opnieuw met ruim veertigduizend bezoekers voor een weekend vol cosplay, games, comics en evenementen. Lees hier ons Heroes Dutch Comic Con 2022 sfeerverslag! 

Kijk op onze Facebook-pagina voor een HDCC 2022 fotoalbum!

Zoals de afgelopen edities van Heroes Dutch Comic Con, stond ik samen met de Gouden Stronk op onze stand in de Dealer Hall. Dat is toch een gek gevoel, met de Artist Alley zo ver weg. Maar gelukkig hadden ook genoeg andere artists dit jaar weer een plaats in de Dealer Hall weten te scoren.

Al bij het opbouwen voelde het onwerkelijk: dezelfde vertrouwde hal, collega-artists die we al jaren niet hadden gezien… Het voelde dat weekend toch een beetje als twee jaar teruggaan in de tijd. Al helemaal toen de hallen weer volstroomden met bezoekers en je al snel de stands tegenover je niet meer kon zien door de drukte.

Movie merchandise
Movie merchandise!
Dutch Comic Con 2022 - Pennywise the dancing clown
Dutch Comic Con 2022 – Pennywise the dancing clown
Dutch Comic Con 2022 - Gametoernooi
Gametoernooien
Dutch Comic Con 2022 - Lightsaber vechten
Dutch Comic Con 2022 – Star Wars Lightsaber vechten

Waar was de Cozy Corner?

Omdat we onze stand in de Dealer Hall met meerdere mensen bemannen, kon ik er af en toe even tussenuit om de Con te verkennen. En daarbij meer dan eens compleet te verdwalen! De inrichting van de hallen sprak dit jaar namelijk niet voor zich. Zo was de Artist Alley in het begin moeilijk te vinden en was de Cozy Corner wel héél knus weggestopt in een eenzaam hoekje van de hal.

Dat scheelt natuurlijk wel geluidsoverlast van de wat luidere kramen en evenementen (wat ook wel eens anders is geweest), maar het is toch jammer dat je een kwartier van een lezing mist, omdat je er straal aan voorbij loopt… Naast (de helft van) een interessante lezing van uitgeverij Zilverspoor – gegeven door Peter deWillis – heb ik helaas geen sprekers of gasten kunnen zien.

Knight Rider Kitt replica
Knight Rider Kitt replica
Predator merchandise
Predator merchandise!
Dutch Comic Con 2022 - Graded Pokemon kaarten
Dutch Comic Con 2022 – Graded Pokémon-kaarten
Reusachtig Captain America schild
Disney+ was hier

Heroes Dutch Comic Con 2022 sfeerverslag – Scott Kolins en Moon Knight

Hoofdredacteur Jeroen zat wel vooraan bij striptekenaar Scott Kolins. Deze enthousiaste comic artist heeft gewerkt voor zowel Marvel als DC, voor titels met onder andere The Flash en The Avengers. Met zijn schetsboek op schoot vertelde Kolins over zijn tekenwerk en samenwerking met schrijvers en inkters. Uiteraard liet Jeroen verschillende comics signeren.

Disney+ was aanwezig met onder andere een Moon Knightstand. Onder de volle maan kon je plaatsnemen op een podium, waar een cameraconstructie snel rondjes om je heen draaide. Met op de achtergrond Oscar Isaac in zijn verschillende Moon Knight-gedaantes, kreeg je zo een eigen “Matrix”-achtige actiescène met 3600 beeld.

Dutch Comic Con 2022 - Scott Kolins
Scott Kolins in de Cozy Corner
Dutch Comic Con 2022 - Moon Knight
Dutch Comic Con 2022 – Moon Knight experience
Star Wars AT-ST
Star Wars AT-ST
Dutch Comic Con 2022 - Cosplay 2
Dutch Comic Con 2022 – Manga cosplay, Rattatouile en Warhammer 40K

Games en cosplay

Meteen bij de ingang begonnen de gamehallen, waar ook nog wat verdwaalde winkeltjes neergezet waren. Het resultaat hiervan was dat die hal ’s ochtends erg leeg aanvoelde, terwijl de dealer hall verderop tot aan de nok gevuld was en je schouder-aan-schouder moest voortkruipen. De verdeling van het publiek kwam verderop de dag beter op gang, maar iedereen had even tijd nodig om zich te verspreiden.

Naast arcade spelkasten, was mCon esports aanwezig met onder andere Pokémon Unite. Ook waren er toernooien van League of Legends, Super Smash Bros. Ultimate en Overwatch. Er waren nieuwe games als Histera: Fall of Human te spelen en overal liepen uiteraard cosplayers. Vooral Star Wars was dit jaar goed vertegenwoordigd, met heel veel Mandalorians in alle soorten en maten.

Mcon eSports - Pokemon Unite
Mcon eSports – Pokémon Unite
Histera - Fall of Human
Histera – Fall of Human
Papa Mandalorian en Grogu
Star Wars optocht
Dutch Comic Con 2022 - Cosplay 1
Dutch Comic Con 2022 – Spawn, Doctor Octopus en The Mandalorian cosplay

Heroes Dutch Comic Con 2022 sfeerverslag – Op naar de wintereditie!

Het was dus een feest om weer tientallen mede-artists, vrienden en standhouders te zien die we de afgelopen jaren zijn misgelopen. We konden weer ongegeneerd merchandise en dobbelstenen inslaan en de gekte van een grote conventie meemaken.

Onze stand is in ieder geval alweer vastgelegd voor de wintereditie van aankomende 19 en 20 november. Nu iedereen er weer een beetje is ingekomen, kijken we er al naar uit!

Meer Modern Myths-verslagen vind je in onze rubriek Reportages.

© 2022-2023 Modern Myths / Foto’s: © Modern Myths

Steampunk en maskers
Steampunk en maskers
Dutch Comic Con 2022 - Brainpower
Dutch Comic Con 2022 – Brainpower
Masters of the Universe merchandise
Masters of the Universe merchandise
Doctor Octopus versus Scarlet Spider
Doctor Octopus versus Scarlet Spider

Joany Taanman

Van kinds af aan is Joany Taanman (1993) geboeid door verhalen. Op haar negende maakte ze een stripverhaal over haar hond die op magische wijze superkrachten kreeg. Sindsdien gaan tekenen en verhalen bedenken voor haar hand in hand. Ze is geboeid door fantasy: van games en boeken tot urenlange video-essays op YouTube die elk detail van deze media uitpluizen. Het moet hierbij niet te grimmig en grauw worden; een goed verhaal moet ook hoop kunnen geven.

Haar favoriete boekenreeks is His Dark Materials, al komt de Gentleman Bastard serie ook aardig in de buurt. Ze kan onbeperkt genieten van Pirates of the Caribbean (alleen de eerste drie) en Full Metal Alchemist: Brotherhood. Ook de Dragon Age en The Witcher games zijn haar zeer geliefd. Haar andere grote passie is geschiedenis. Ze kan zichzelf uren verliezen in de lore van een slim opgebouwd verhaal, of in games met een historisch tintje zoals de Assassin's Creed reeks.

Official Superhero Merchandise

1 reactie

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • Oh wat jammer, ik ben jullie niet tegen gekomen in de dealerhall. Het was zo druk inderdaad dat ik het opgaf na een tijdje. Tot de volgende editie!