Dutch Comic Con 2023 Winter Edition comic artists – Modern Myths

Dutch Comic Con 2023 Winter Edition comic artists – All inclusive en divers!

Het jaar vliegt alweer voorbij en komend weekend staat de Dutch Comic Con 2023 Winter Edition alweer voor de deur. Lees je onze reportages of ben je zelf vaste gast in de Jaarbeurs Utrecht voor die spetterende con, dan weet je wat je 18 en 19 november te wachten staat: popcultuur! Naar goed gebruik zijn er daarbij ook weer behoorlijk wat special guests, waaronder comic tekenaars en schrijvers. In deze Dutch Comic Con 2023 Winter Edition comic artists stellen we ze aan je voor, met natuurlijk kooptips voor hun meesterwerken!

Lees ook Jeroens CB Cebulski interview met Marvel hoofdredacteur C.B. Cebulski die aanwezig was op de Dutch Comic Con 2023 Summer Edition.

Met The Marvels in de bioscoop is er een leuk haakje om de comic artists van de komende Dutch Comic Con 2023 Winter Edition in het (waterige) zonnetje te zetten. Niet alleen komt Kelly Sue DeConnick naar de con die de Captain Marvel-serie voor Marvel schreef, ook redacteur Sarah Brunstad – die de titel in haar portfolio heeft – is aanwezig.

Maar het is vooral inclusiviteit en diversiteit die je als thema in de line-up van deze Winter Edition kunt herkennen. Net zoals de Pakistaans-Amerikaanse moslim Ms. Marvel (Kamala Khan) en de Afrikaans-Amerikaanse Photon (Monica Rambeau) naast Captain Marvel (Carol Danvers) staan, zijn de overige zeven gasten ook van diverse achtergronden. En met hun werk voor titels als Wonder Woman, Mae, Birds of Prey, November, Powergirl, Painkiller Jane, DC Pride en Marvel’s Voices kan je spreken over een bonte collectie kunstenaars!

Kelly Sue DeConnick – Captain Marvel, Bitch Planet

Kelly-Sue Deconnick - HDCC WE 23Bij Marvel zeg je Captain Marvel als je Kelly Sue DeConnick zegt. Met “volume 7” in 2012/2013 en “volume 8” in 2014/2015 zette ze Carol Danvers opnieuw op de kaart. Niet zo gek dus dat Kelly Sue gevraagd werd als consultant voor The Marvels en er ook een cameo in heeft. Ze botst tegen Captain Marvel op in de trein.

Maar de veelzijdige schrijfster is ook bekend van haar werk voor Wonder Woman Historia: The Amazons en won prijzen voor haar strips Bitch Planet (lees ook Johans Top 5 Diversiteit in sciencefiction en fantasy) en Pretty Deadly. Daarnaast heeft DeConnick het #VisibleWomen-project opgezet, waarmee zij vrouwen en andere gemarginaliseerde genders helpt betaald werk te vinden in de comics industrie.

Captain Marvel By Kelly Sue Deconnick OmnibusCaptain Marvel, Bitch Planet – Kelly Sue Deconnick
Bol.com – Captain Marvel By Kelly Sue Deconnick Omnibus – € 85,99
Bol.com – Bitch Planet Volume 1 – € 9,75

Phil Jimenez – Fairest, Planetary/Authority, Wonder Woman Historia

Phil Jiminez - HDCC WE 23Tekenaar Phil Jimenez heeft inmiddels een imposante portfolio. Naast talloze titels voor DC Comics, ken je Jiminez ook van zijn werk voor Vertigo (Fairest, The Invisibles), WildStorm (Planetary/Authority) en Marvel. Zijn cover voor The Amazing Spider-Man #583 is meteen herkenbaar, vanwege het portret van Barack Obama.

Samen met Kelly Sue DeConnick maakte hij Wonder Woman Historia: The Amazons. Phil geeft ook regelmatig lezingen op universiteiten, musea, bibliotheken en congressen over identiteit en diversiteit in de entertainmentindustrie. Hij is daarmee een van de meest prominente “queer” tekenaars.

Wonder Woman Historia The Amazons - Dutch Comic Con 2023 Winter Edition comic artistsWonder Woman Historia, Fairest – Phil Jimenez
Amazon.nl – Wonder Woman Historia: The Amazons – € 24,99
Amazon.nl – Fairest Vol. 1: Wide Awake – € 27,36

Gene Ha – Top 10, Mae, Askani’son

Gene Ha - HDCC WE 23Iedereen die comics leest, heeft iets van Gene Ha in zijn verzameling. Niet alleen wordt de illustrator veel gevraagd voor covers, hij won maar liefst vier Eisner Awards voor zijn werk aan onder andere Alan Moore’s Top 10. Zijn veelzijdigheid kun je ook zien in zijn eigen project Mae bij uitgeverij Dark Horse Comics. De strip gaat over Mae Fortell, een meisje dat haar lang vermiste zus Abbie volgt naar een wereld van gekke wetenschap en mysterie.

Marvel liefhebbers zoeken Gene Ha natuurlijk op om hun The Adventures of Cyclops and Phoenix en Askani’son uit de jaren 90 te laten signeren. Ben je fan van het X-Men personage Cable, dan moet je deze series hebben.

The Adventures of Cyclops and PhoenixMae, The Adventures of Cyclops and Phoenix – Gene Ha
Amazon.nl – Mae Vol. 1 – € 10,91
Amazon.nl – The Adventures of Cyclops and Phoenix – € 54,-

Nicola Scott – Spike vs. Dracula, Birds of Prey, Wonder Woman

Nicola Scott - HDCC WE 23In 2004 viel Nicola Scott op als eerste prominente Australische striptekenaar in de Amerikaanse comics industrie. Voor DC Comics werkte zij aan helden als Superman, Batman en Wonder Woman en was haar werk te zien in Birds of Prey en Teen Titans.

In 2016 werkte Nicola samen met DC Comics en de VN aan het artwork voor het ere-ambassadeurschap van Wonder Woman voor vrouwen en meisjes. Samen met schrijver Peter David maakte ze Spike vs. Dracula en met Greg Rucka maakte ze Black Magick.

Spike vs. DraculaSpike vs. Dracula, Black Magick – Nicola Scott
Amazon.nl – Spike vs. Dracula – € 80,48
Bol.com – Black Magick – € 8,25

Elsa Charretier – Star Wars, November, Love Everlasting

Elsa Charretier - HDCC WE 23De Franse tekenaar en schrijver Elsa Charretier vind je in titels als Star Wars: Doctor Aphra, Star Wars: Adventures, The Unstoppable Wasp, Hellcat en Gwenpool. Fijnproevers zoeken haar indie werk op, zoals November met Matt Fraction en Love Everlasting met Tom King.

Daarnaast heeft ze vier succesvolle Kickstarter-projecten en lanceerde zij haar eigen YouTube-kanaal over het maken van comics.

The Unstoppable Wasp Girl PowerNovember, The Unstoppable Wasp – Elsa Charretier
Bol.com – November Vol. 1 – € 13,99
Amazon.nl – The Unstoppable Wasp: Girl Power – € 10,99

Amanda Conner – Harley Quinn, Power Girl, Vampirella, The Pro

Amanda Conner - HDCC WE 23Amanda Conner studeerde aan The Kubert School in New Jersey en maakt tekenwerk dat kinetisch is en in het oog springt. Ze heeft gewerkt aan Supergirl, Painkiller Jane, Wonder Woman, Power Girl en Harley Quinn.

Voor die laatste DC Comics serie werkt ze samen met haar man, schrijver Jimmy Palmiotti. Zoek je iets speciaals, dan raden we je The Pro aan van schrijver Garth Ennis. Het artwork voor die hilarische one-shot is van Conner en is geïnkt door Palmiotti. De comic stelt de vraag: wat als niet een tiener, wetenschapper of andere held superkrachten kreeg, maar een “normale” hardwerkende vrouw? Lees: een aan lager wal geraakte, grofgebekte prostituee…

The Pro - Dutch Comic Con 2023 Winter Edition comic artistsPower Girl: Power Trip, The Pro – Amanda Conner
Bol.com – Power Girl: Power Trip – € 31,75
Amazon.nl – The Pro – € 53,12

Jimmy Palmiotti – Painkiller Jane, Jonah Hex, Ash, Daredevil, Azrael

Jimmy Palmiotti - HDCC WE 23Jimmy Palmiotti komt samen met zijn vrouw Amanda Conner naar de Dutch Comic Con 2023 Winter Edition. Een kort overzicht van zijn werk is onmogelijk hier neer te zetten, want het omvat talloze projecten. Als inkter, schrijver en redacteur heeft Palmiotti een imposant portfolio. Zo was hij jarenlang de vaste partner van voormalig Marvel-hoofdredacteur Joe Quesada. Samen waren ze verantwoordelijk voor de Marvel Knights series die vanaf 1998 nieuw leven blies in personages als Daredevil, Black Panther en The Punisher. Het zijn nog steeds ware pareltjes (nou ja, wellicht met uitzondering van The Punisher).  

Daredevil werd geschreven door filmmaker Kevin Smith en getekend door Joe Quesada, met inkts van Jimmy Palmiotti. De Marvel Knights-serie kun je zien als basis voor de Marvel-series geproduceerd voor Netflix. Naast de samenwerking met zijn vrouw Amanda Conner is Palmiotti mede-eigenaar van bedrijven als Events Comics en Black Bull Media.

The Invincible Red Sonja - Dutch Comic Con 2023 Winter Edition comic artistsThe Invincible Red Sonja, Back to Brooklyn – Jimmy Palmiotti
Bol.com – The Invincible Red Sonja – € 21,99
Amazon.nl – Back to Brooklyn – € 11,15

Andrea Shea en Sarah Brunstad

Andrea Shea en Sarah Brunstad - HDCC WE 23Deze wintereditie van de Heroes Dutch Comic Con is er van zowel Marvel als DC Comics een redacteur aanwezig: Andrea Shea en Sarah Brunstad. Als DC Comics editor heeft Andrea Shea meegewerkt aan titels als Wonder Woman Historia: The Amazons, DC Pride en Batman: Gargoyle of Gotham. Met DC Pride zet Andrea te gekke queer verhalen, personages en talenten in de schijnwerpers.

Sarah Brunstad is editor bij Marvel Comics en geeft leiding aan titels als Captain Marvel, Alien, Predator en Marvel’s Voices. Met Black Widow uit 2021 won ze een Eisner Award voor beste nieuwe serie. Samen met trans-schrijvers Vita Ayala, Danny Lore en Charlie Jane Anders werkte zij aan New Mutants.

Alien Vol. 1 Thaw - Dutch Comic Con 2023 Winter Edition comic artistsSensational Wonder Woman – Andrea Shea / Alien: Thaw – Sarah Brunstad
Bol.com – Sensational Wonder Woman – € 15,99
Bol.com – Alien Vol. 1: Thaw – € 18,91

Al deze toptalenten zijn beide dagen aanwezig op Dutch Comic Con Winter Edition 2023. Laat je comics signeren, stel ze vragen en bezoek hun panels op het podium van de “Cozy Corner”. Op het hoofdpodium zal er een groepspanel plaatsvinden over feminisme, inclusiviteit en de toekomst van comics. En net als tijdens de zomereditie, zal er ook nu een live “Jam Drawing” zijn, waarvan het eindresultaat wordt geveild voor Warchild. Ook kun je je portfolio laten beoordelen door redacteuren Sarah Brunstad van Marvel en Andrea Shea van DC Comics.

Dutch Comic Con 2023 Winter Edition comic artists extra tip – MCU: The Reign of Marvel Studios

Dutch Comic Con 2023 Winter Edition comic artists - MCU The Reign of Marvel StudiosMarvel Studios is in korte tijd een vaste naam geworden in Hollywood en wist blockbusters te leveren die hun weerga niet kenden. Maar na het succes van Avengers: Endgame lijkt het erop dat de filmstudio moeite heeft om dat succes in stand te houden. Er komt minder publiek naar de nieuwe films en recensies bevatten meer kritische noten. Valt de machtige filmstudio van zijn troon?

Podcasters en auteurs Joanna Robinson en Dave Gonzales komen naar de Dutch Comic Con 2023 Winter Edition met hun boek MCU: The Reign of Marvel Studios. Hierin wordt de mysterieuze werkwijze van Marvel Studios en moederbedrijf Disney onthuld, met een blik op hoe de filmstudio zo snel uitgroeide tot een van de grootste spelers in het filmlandschap. De vraag waarom Marvel momenteel te maken heeft met een aantal tegenslagen staat daarbij centraal. De schrijvers interviewden meer dan 100 (voormalig) Marvel Studios werknemers, van acteurs tot decorbouwers. Lees in dit tell-all boek wat het antwoord op bovenstaande vraag is. De auteurs zijn op de con aanwezig, waar je je exemplaar kunt laten signeren!

Dutch Comic Con 2023 Winter Edition comic artists - MCU The Reign of Marvel StudiosMCU: The Reign of Marvel Studios
Bol.com – MCU: The Reign of Marvel Studios – € 19,99
eBook Bol.com – MCU: The Reign of Marvel Studios – € 11,99

Meer Modern Myths-verslagen vind je in onze rubriek Reportages.

Dutch Comic Con 2023 Winter Edition comic artists: © 2023-2024 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Heroes Dutch Comic Con

Dutch Comic Con 2023 Winter Edition comic artists – Modern Myths

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise