Immortals Fenyx Rising dlc - Modern Myths
Doctor Strange 2 banner

Immortals Fenyx Rising DLC – Drie uitbreidingen vol nieuwe uitdagingen en oude bekenden

Inmiddels zijn er voor Immortals Fenyx Rising al drie dlc’s (downloadable content (uitbreidingen)) beschikbaar. In deze recensie bespreken we ze allemaal: A New God, Myths of the Eastern Realm en The Lost Gods. Ga mee op verkenning in de verdere wereld van de Griekse en Chinese goden. Welke Immortals Fenyx Rising dlc is het waard om te spelen en wat zijn de verschillen met het originele spel? 

Lees ook Daniels Immortals Fenyx Rising recensie!

Immortals Fenyx Rising - Nintendo SwitchIn onze Immortals Fenyx Rising-recensie las je alles over het basisspel. Daarin ga je als Fenyx op zoek naar een manier om de mensen en de goden te redden. De eerste dlc A New God is een direct vervolg op het basisspel waardoor er spoilers inzitten voor het einde van Immortal Fenyx Rising. Voor de overige dlc’s hoef je niet bang te zijn voor spoilers.

Immortals Fenyx Rising dlc 1: A New God

Na de gebeurtenissen in Immortals Fenyx Rising lijkt de rust wedergekeerd te zijn. Fenyx komt aan in de wereld van de goden en krijgt de kans om een van hen te worden. Zeus is er nog niet zo blij mee en wil dat Fenyx zich eerst zal bewijzen. Is zij het wel waard?

Om zich van haar beste kant te laten zien, moet Fenyx een reeks testen doorstaan die zijn opgebouwd door de goden uit het eerste spel. Hierbij keren bekende thema’s terug, maar ze hebben ook nieuwe elementen. Een ding belooft het spel zeker: uitdaging. Centraal in deze uitbreiding staan de vaults die dit keer niet gebaseerd zijn op het sombere tartarus, maar op het zonovergoten wolkendek van Olympus.

A New God

Een grote gamehal

In principe is A New God een grote gamehal waar je van uitdaging naar uitdaging hopt. Dat maakt deze eerste uitbreiding wel wat mager. Waar je in het oude spel nog kon kiezen waar je zin in had, heb je nu alleen maar keuze tussen verschillende vaults. Sommige zijn daarbij net zo frustrerend als in het basisspel, maar wel uitdagend.

Het verslaan van een serie vaults levert je nieuwe krachten op die je kan inzetten om andere vaults gemakkelijker te maken. Misschien was dat niet de bedoeling van de makers, maar het werkt wel. Haal je het optimale uit de vaults, dan krijg je nog een extra cadeautje aan het einde dat het, in mijn ogen, wel waard was. A New God biedt vooral iets voor de spelers die de vaults het leukste onderdeel vonden. Hoewel dat voor mij niet zo was, vond ik dit toch de leukste dlc.

Immortals Fenyx Rising dlc 2: Myths of the Eastern Realm

In dit compleet nieuwe verhaal kruip je in de huid van hoofdrolspeler Ku. Dit keer kan je niet je eigen personage “customizen” en je hebt ook niet de keuze tussen een man of vrouw. Je speelt gewoon Ku in een wereld vol Chinese mythologie. Nadat de balans tussen hemel en aarde is verstoord, verandert iedereen in klei. Behalve Ku. De godin Nuwa staat hem bij op zijn avontuur en geeft hem raad, al kun je die ook in de wind slaan.

Myths of the Eastern Realm

Bekend terrein

Ik vond Myths of the Eastern Realm leuk op dezelfde manier dat ik Immortals Fenyx Rising leuk vindt. Het is dan ook hetzelfde spel. Hoewel de Griekse goden plaats hebben gemaakt voor Chinese goden, werkt alles hetzelfde. De monsters die je tegenkomt zijn gelijk aan hun versie in het hoofdspel, maar dan met een andere kleur. Je kunt je wapens updaten, wat gepaard gaat met een animatie die gewoon gekopieerd is. Enerzijds is dat niet erg, want hiermee kan je nog meer genieten van dit spel. Maar het voelt toch een beetje als een herhaling van zetten.

Je gaat weer op zoek naar dezelfde kisten en je vecht op exact dezelfde manier. Al zijn al je speciale aanvallen nu gekoppeld met een Chinese god. Voor mij was het ook een nadeel dat ik de goden telkens vergat. Namen als Hephaistos en Aphrodite blijven me beter bij, omdat ik deze namen al ken. Ook begrijp ik de grapjes die gemaakt worden. Je kan me nu de Chinese god van iets vragen en het blijft blanco. Op dat vlak maakt het spel geen indruk en dat is jammer.

Immortals Fenyx Rising dlc 3: The Lost Gods

Met de laatste dlc keer je terug naar een Griekse setting. Ditmaal speel je als Ash, wederom een personage dat je niet kan customizen. Ash is een trouwe volger van de Griekse goden. Wanneer haar gevraagd wordt de verloren goden te verzamelen, twijfelt ze dan ook niet. Onder begeleiding van wat oude bekenden gaat Ash op pad om sterker te worden en op zoek te gaan naar al die goden die je hebt moeten missen in Immortals Fenyx Rising zelf.

Helaas moet ik bekennen dat dit mijn minst favoriete deel was. Ik keek er erg naar uit om kennis te maken met goden als Hades, Poseidon of Demeter, omdat ik deze echt miste in het basisspel. Bij The Lost Gods is gekozen voor een nieuwe speelstijl waarbij je van bovenaf neerkijkt op Ash. Niet alleen gaan er veel details verloren door de afstand, je kan hierdoor ook niet lekker om je heen kijken en van het landschap genieten. Ook springen is een stuk lastiger vanuit de nieuwe kijkhoek en voelt onnatuurlijk, omdat je het basisspel zo gewend bent. Toch is The Lost Gods de meest uitgebreide speelervaring tot nu toe waar je flink wat uren mee zoet zult zijn.

The Lost Gods

Ren je rot

In The Lost Gods zijn er flink wat materialen die je kan verzamelen en inzetten om je wapens nieuwe tactieken te geven. Enerzijds zorgt dit voor een uitgebreide ervaring in vechtstijlen, wat ontbrak bij de eentonige “skill tree” in Immortals Fenyx Rising. Anderzijds moet je hier wel van houden. Het werkt ontzettend frustrerend als je tegen vliegende vijanden moet vechten en je opeens je aanval niet meer in de lucht kan gebruiken, omdat je er een element aan moet koppelen (wat voorheen niet hoefde). Je moet zelfs materialen verzamelen om je spel op te slaan! Er zijn ook alternatieve manieren, maar dat dit überhaupt een optie is, voelt aan als onnodig.

Ook kom je regelmatig in dezelfde gebieden, omdat je nog niet alle kisten en opdrachten kunt voltooien. Maar elke ochtend worden alle monsters opnieuw geplaatst die je zo heldhaftig hebt uitgeschakeld, waardoor je telkens opnieuw met ze moet vechten. Omdat dit spel zich meer focust op deze gevechten, zijn er dan ook erg veel monsters die sneller sterker lijken te worden dan jij. Zodra ze je in het vizier krijgen, zetten ze de achtervolging in. Hierdoor duren sommige stukken onnodig lang. Het is de reden waarom ik deze nog niet heb uitgespeeld, hoewel het verhaal me wel boeit.

Immortals Fenyx Rising dlc: Een heilige drie-eenheid

Ben je fan van Immortals Fenyx Rising – zoals wij bij Modern Myths – dan ben je waarschijnlijk al heel blij met al deze extra speelervaringen. Elke uitbreiding heeft een element gepakt en zich vooral daar op gefocust. Dus wellicht is het handig om dat mee te nemen als je ze los van elkaar wilt kopen. A New God focust zich op het gepuzzel in de vaults, Myths of the Eastern Realm is hetzelfde spel met een andere skin en The Lost God zet het vechten voorop met nieuwe strategieën. Genoeg keuze dus.

Zelf hoop ik nog op een spel met de Egyptische goden waarin iets meer aandacht wordt besteed aan de originaliteit en waar nieuwe puzzels onderdeel worden van het spel. Maar als er al iets komt, dan zal dat als een volledig nieuw spel zijn. Tot die tijd kun je je uren vermaken met Immortals Fenyx Rising en al zijn uitbreidingen.

Immortals Fenyx Rising en de drie dlc’s zijn nu verkrijgbaar op Nintendo Switch, PlayStation 4 en 5, Xbox One en pc.

Titel: Immortals Fenyx Rising
Ontwikkelaar: Ubisoft
Uitgever: Ubisoft
Gespeeld op: Nintendo Switch / Pc
Genre: Fantasy / Actie

Lees meer Modern Myths-recensies!

© 2019-2022 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Ubisoft

Immortals Fenyx Rising dlc - Modern Myths

Daniel Warmoeskerken

Daniel werkt als docent Nederlands op een mbo-school in Eindhoven. Zijn studie is een gevolg van zijn voorliefde voor taal en literatuur. Gewapend met een bioscooppas probeert hij geen film te missen. In zijn vrije tijd kijkt hij series, leest hij manga en boeken of schrijft hij verhalen. Hij vindt het heerlijk om boeken met films te vergelijken; niet om aan te geven welke beter is, maar om te zien wat een verandering van medium kan doen met een verhaal. Zijn favoriete schrijver is Stephen King en er gaat geen jaar voorbij zonder het kijken van Cloud Atlas, Jurassic Park of een Disney-film.

“A half-read book is a half-finished love affair.” – David Mitchell

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise