Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
Joker op blu-ray openingsbeeld uitsnede
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

Joker op blu-ray winactie – de clownprins der misdaad op visite! (UPDATE: winnaars bekend)

Eind vorig jaar werden we aangenaam opgeschrikt door de controversiële Joker-film van regisseur Todd Phillips. Hoofdrolspeler Joaquin Phoenix won terecht een Golden Globe voor zijn vertolking van de clownprins der misdaad en inmiddels wordt de film alom geprezen. Hij mag dan ook niet in je verzameling ontbreken en daarom kun je nu meedoen met onze Joker op blu-ray winactie en een exemplaar winnen!

Lees ook de Joker op UHDrecensie van André, of de Joker-recensie van de bioscoopversie door Jeroen en gastauteur Gerard.

Joker van regisseur Todd Phillips (The Hangover, War Dogs) is overduidelijk een hommage aan Martin Scorcese-films als Taxi Driver en The King of Comedy. Gotham is een modern Sodom en Gomorra. De stad is een zooitje en haar inwoners vliegen elkaar naar de keel. In deze crisis probeert de eenzame Arthur Fleck (Joaquin Phoenix (Her, Gladiator)) zich staande te houden. Joker grijpt je werkelijk bij de keel. De combinatie van het spel van Phoenix en de sfeer die Phillips om hem heen oproept, is grauw en ellendig. De kritiek op onze maatschappij waarin we elkaar aan ons lot overlaten is overduidelijk. Joker is dus geen doorsnee superheldenfilm, maar een indringend voorbeeld van wat het genre ons ook te bieden heeft. Batman mis je geen moment in deze onderhoudende karakterschets.

Joker is nu verkrijgbaar op blu-ray, dvd en 4K UHD.

Joaquin Phoenix Joker

Joker op blu-ray winactie: win een blu-ray!

Haal deze opnieuw briljante vertolking van de Joker in huis door mee te doen met onze Joker op blu-ray-prijsvraag. In samenwerking met Warner Bros Home Entertainment geeft Modern Myths in de Joker op blu-ray winactie 2 x een blu-ray van deze indringende film weg.

Joker op blu-ray packshot

Zo doe je mee:

Geef antwoord op onze Joker op blu-ray winactie-vragen en stuur je antwoorden via onderstaand mailformulier in, onder vermelding van ‘Joker winactie’. Antwoorden kan ook hieronder in de comments.

Abonneer je daarbij voor bonuspunten op onze nieuwsbrief, zodat je voortaan op de hoogte blijft van al onze winacties. Aanmelden kan hier.

De vragen:

1) Voordat Joaquin Phoenix akkoord ging met het spelen van de Joker voor Warner Bros/DC Comics, had hij al twee keer nee gezegd tegen een rol in een Disney/Marvel-film, omdat de acteur zich niet wil binden aan een franchise met meerdere delen. Voor welke rol is hij niet gevraagd door Marvel en hoort dus niet in het rijtje thuis?

A. Tony Stark (Iron Man)
B. Bruce Banner (Hulk)
C. Stephen Strange (Dr. Strange)

2) Het spel van Joaquin Phoenix is exceptioneel in Joker. Terecht dat hij er een Golden Globe voor won. In Nederland herkende het bioscooppubliek in de maniertjes van zijn Joker een in ons land (en een beetje daarbuiten) zeer bekende cabaretier. Wie bedoelen we? (we benoemen het in ook onze recensie).

3) De vergelijking tussen Joker en de films van Martin Scorcese wordt nog eenvoudiger doordat Robert De Niro de rol van talkshowhost Murray Franklin speelt. Arthur Fleck wordt in zijn show gevraagd om stand-up komedie te komen doen. In welke – eveneens ongemakkelijke – film van Scorcese is het De Niro zelf die als stand-up komiek in de spotlights wil staan?

Modern Myths verloot de prijzen onder alle inzendingen. Reageren kan t/m 16 februari.

*Door aan onze winacties mee te doen, verklaar je dat je 16 jaar of ouder bent en op de hoogte bent van ons privacybeleid. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over het doel en het gebruik van jouw gegevens. Lees ook onze actievoorwaarden.

UPDATE:

En de winnaars die wat komedie in hun leven zullen ontvangen zijn:

B. van Gurp en G. van Polen

Gefeliciteerd! De prijzen komen zo snel mogelijk jullie kant op. De juiste antwoorden op bovenstaande vragen zijn:

  1. Marvel heeft Joaquin Phoenix nooit benadert voor de rol van Tony Stark (A)
  2. Nederland herkende Hans Teeuwen in het spel van Joaquin Phoenix
  3. Robert De Niro speelde in The King of Comedy zelf een tragische stand-up komiek

Meer prijsvragen? Kijk op onze winacties pagina!

© 2019-2020 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Warner Bros

Modern Myths Nieuws 2019: Week 36 - Joker

Redactie Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

1 reactie

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise