Motherland Fort Salem recensie - Modern Myths
Doctor Strange 2 banner

Motherland: Fort Salem recensie – Hekserij in het Amerikaanse leger

In een parallel, hedendaags Amerika hebben vrouwen de dominerende leiderschapsrol. We volgen in het eerste seizoen van Motherland: Fort Salem – nu op Amazon Prime Video – drie jonge heksen die hun eerste jaar basistraining in het leger afronden om aan het prestigieuze “war college” te mogen deelnemen. De kadetten moeten samen een team vormen en dat gaat niet zonder slag of stoot door hun verschillende achtergronden. Lees Helmies Motherland: Fort Salem recensie van deze bloederige, bovennatuurlijke thriller!

Tijdens de heksenprocessen in Salem werd 300 jaar geleden een akkoord bereikt tussen de heksengemeenschap en de regering van de Verenigde Staten. Alle dochters van heksen werden verplicht om zich aan te melden voor de militaire dienstplicht. Zo werd een leger van heksen gecreëerd om oorlogen mee te winnen onder leiding van de eveneens 300 jaar oude generaal-heks en medebedenker van het originele akkoord, Sarah Alder (Lyne Renée (Of Kings and Prophets, Split)).

In het eerste seizoen van Motherland: Fort Salem worden drie kadetten opgeleid om krachtige “sound seeds” te produceren die als wapens dienen.

 En geen moment te vroeg, want de maatschappij wordt bedreigt door een terroristengroep – The Spree – die met hun magie mensen tot massazelfmoord aanjagen.

Hekserij in het leger

Drie verschillende achtergronden

In Motherland: Fort Salem volgen we drie jonge heksen: Raelle Collar (Taylor Hickson (Aftermath, Deadpool)), wier moeder tijdens een missie is gedood. Haar vader is een gewone burger, wat in het leger ongewoon is. Raelle bezit een helende kracht, maar worstelt met haar gevoelens en boosheid om haar moeders dood. Tally Craven (Jessica Sutton (The Kissing Booth, Escape Room)) is een naïeve en idealistische heks, die ondanks de protesten van haar moeder zich vrijwillig aanmeldt voor dienst. Tot slot zien we Abigail Bellweather (Ashley Nicole Williams (Shepard)), een streberige en arrogante dochter uit een zeer bekende familie van leiders, die haar hele leven al onder een vergrootglas wordt gehouden.

Raelle en Tally

Motherland: Fort Salem recensie – Geweld, complotten en twisten

De serie begint gelijk al heftig met een massazelfmoord, georganiseerd door The Spree. Dit is een terroristische groep heksen die zich afzet tegen de huidige dienstplicht. Hiervoor gebruiken ze een onschuldige, blauwe ballon die met een angstaanjagend schel vioolgeluid wordt aangekondigd. The Spree zijn onherkenbaar, want ze kunnen van gedaante wisselen door hun gezicht letterlijk te laten afbranden. Na die scène begint de strijd tussen de drie hoofdrolspelers om een plekje in de groep te vinden. Hierbij raakt Raelle stapelverliefd op de tweedejaars Scylla Ramshorn (Amalia Holm (The Girl in the Spider’s Web)), een mysterieuze meid met een donker verleden en een dubbele agenda.

Lyne Renée als generaal Sarah Alder

Seed sounds en orgies

De magie die de heksen bezitten is een soort zang die leidt tot vibraties met een bepaald effect. Zo kunnen ze stormen oproepen, materiaal vernietigen, rotsen splijten, etc. Ik vond het een beetje een laffe vorm van magie. Zeker omdat een deel van deze “seed sounds” boven het gehoor van de mens valt, Het ziet er namelijk een beetje raar uit om de meiden deze loze geluiden te zien vormen. De vechtscènes met zwepen maakt dat dan weer meer dan goed.

Verder zijn er genoeg gewelddadige moorden in deze serie. Maar de eindeloze, puberachtige lesbische zoenscènes (waar ik normaal geen bezwaar tegen heb), worden soms een beetje eentonig. Ook worden de kadetten aangemoedigd om een partner te zoeken voor een heilig paringsritueel – Beltane – bij de mannelijke heksen. Deze zitten op een andere opleiding om hun kracht te vergroten. Dit is een beetje teveel van het goede. Het lijkt alsof Amazon Prime Video hiermee in de voetstappen van Netflix en het “Chill”-genre wil treden.

Amalia Holm als Scylla en Taylor Hickson als Raelle

Motherland: Fort Salem recensie – Niet voor de zwakhartigen

Maar alles bij elkaar is Motherland: Fort Salem een mooi opgezet actiedrama met bovennatuurlijke elementen dat niet voor de zwakhartigen onder ons is. De serie is een bloederige thriller met een hoop lesbische zoensessies. De achtergrondmuziek is prachtig, waarbij vooral de angstaanjagende vioolklanken van The Spree een rilling over mijn rug geven. Af en toe verlopen de afleveringen wat houterig, maar over het algemeen is dit een prima serie om de lockdown mee te overbruggen. Motherland: Fort Salem seizoen twee is al in de maak en wordt ergens in 2021 verwacht. Kom maar op!

Motherland: Fort Salem streamt nu op Amazon Prime Video. Bekijk hier de trailer:

Titel: Motherland: Fort Salem
Regisseurs: Divers
Acteurs: Lyne Renée, Taylor Hickson, Jessica Sutton, Ashley Nicole Williams
Distributeur: Amazon Prime Video
Genre: Fantasy, actie

Lees meer Modern Myths-recensies!

© 2019-2022 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Amazon Prime Video

Motherland: Fort Salem recensie - BeltaneOndervraging in Fort Salem

Helmie van Lith

Helmie is al vanaf jongs af aan een boekenwurm. Met name fantasy, historische romans en detectives spreken tot haar verbeelding. Toveren met Harry Potter, op onderzoek met Sherlock Holmes, Down the rabbit hole met Alice; een goed boek voert haar mee naar een andere wereld. Haar vrouw klaagt dan ook dat als ze leest ze niet meer bereikbaar is. Ook voor een goede film of serie is ze te porren. Het liefste iets met sciencefiction of kostuumdrama's.

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise