Oorsprong 1
Doctor Strange 2 banner

OORSPRONG – EXISTENTIELE ANTWOORDEN VAN DAN BROWN

De vraag waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan houdt ons nog steeds bezig. Op 3 oktober kun je lezen welke antwoorden thriller auteur Dan Brown op die existentiële vragen heeft gevonden in zijn nieuwe boek Oorsprong. Opnieuw volgen we de spannende avonturen van hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek Robert Langdon, die ditmaal in Spanje wereldschokkende waarheden ontcijfert.

Na Het Bernini Mysterie, De Da Vinci Code, Het Verloren Symbool en Inferno is Oorsprong (Engelse titel Origin) alweer het vijfde boek met Robert Langdon in de hoofdrol. Professor Langdon bezoekt het wereldberoemde Guggenheim museum in Bilbao, Spanje, waar miljardair en futurist Edmond Kirsch een wetenschappelijke onthulling doet die de wereld op haar grondvesten zal doen schudden. Natuurlijk probeert de gevestigde orde – ditmaal met banden tot aan het Spaanse koninklijk huis – deze onthulling een halt toe te roepen en Langdon raakt opnieuw betrokken bij het resulterende mysterie. Uiteraard mag je Langdon volgen op zijn nieuwe, adembenemend spannende speurtocht, ditmaal in steden als Madrid, Barcelona en Sevilla.

Oorsprong 2

Oorsprong 1
Het Guggenheim museum (Bilbao). Foto: Phillip Maiwald (Nikopol) Bron: Wikipedia

De Oorsprong door de ogen van Dan Brown

Dan Brown schotelt ons in Oorsprong weer een heerlijk literair buffet voor met wetenschap, religie, geschiedenis, moderne kunst en technologie en zal je voldoende stof tot nadenken geven. De auteur komt naar Nederland om het boek te promoten en is onder andere 22 oktober te vinden in Paradiso voor een inmiddels uitverkochte lezing.

Op dit moment is het nog niet bekend of Oorsprong verfilmd gaat worden. Maar de kans is natuurlijk groot dat acteur Tom Hanks opnieuw in de rol van Robert Langdon stapt. Voor het zo ver is, kijken we natuurlijk eerst uit naar het boek.

Oorsprong wordt in Nederland uitgegeven door uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Nog twee maanden geduld en dan kunnen we de wereld weer zien door de ogen van Dan Brown!

© 2015-2022 Modern Myths – oorspronkelijk verschenen onder redactie van Karen van den Andel en Jeroen Geelhoed – Fantasize.nl

Oorsprong 3
Dan Brown, foto: Dan Courter

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise