Terminator 2: Judgement Day 1

TERMINATOR 2: JUDGMENT DAY 3D – 24 AUGUSTUS TERUG IN DE BIOSCOOP

Onlangs ging het gerucht dat regisseur James Cameron in gesprek is met Deadpool-regisseur Tim Miller om de Terminator-franchise een reboot te geven. Die geruchten zijn nog niet bevestigd, maar Cameron is wel druk met de klassieke sciencefiction serie. Terminator 2: Judgement Day keert namelijk terug in de bioscopen, in een nieuw, leren 3D-jasje. Dit is geweldig nieuws!

Terug gaan naar het verleden om de toekomst te veranderen is een populair gegeven waar veel sciencefiction verhalen gebruik van maken. Bruce Willis doet het in 12 Monkeys en Josh Brolin zal het in Deadpool 2 doen als Cable. Misschien wel de bekendste klassieker in dit rijtje is The Terminator uit 1984 met Arnold Schwarzenegger als moordzuchtige cyborg, die vanuit de toekomst naar het verleden reist om de moeder van verzetsheld John Connor te liquideren voor ze haar kind krijgt. Maar Sarah Connor (Linda Hamilton) krijgt hulp uit diezelfde toekomst …

Terminator 2: Judgement Day 2

Spectaculaire computereffecten

The Terminator is uitgegroeid tot cult-klassieker en kreeg in 1991 met Terminator 2: Judgement Day een spectaculair vervolg. Nu zijn we ruim gewend aan realistische, overtuigende computereffecten, maar destijds werden we overdonderd door de eerste dinosauriërs in Jurassic Park of een reusachtige alien-invasie in Independence Day. Regisseur James Cameron (Titanic, Avatar) maakte met Terminator 2: Judgement Day de weg vrij voor die spectaculaire films vol spetterende actie. Judgement Day gaf ons naast de terugkeer van Schwarzenegger een nieuwe cyborg; gemaakt van vloeibaar metaal. De film werd een kaskraker en is door diezelfde Cameron nu in een 3D-jasje gegoten.

Terminator 2: Judgement Day 3

Tien jaar later, Terminator 2: Judgement Day

Inmiddels is er sinds The Terminator zo’n 13 jaar verstreken . Sarah Connor is niet langer een bang muisje, maar een bikkelharde vechter, voorbereid op een apocalyptische toekomst. Haar zoon John, nu 13 jaar oud, is de nachtmerrie die zijn moeder verwacht echter meer dan zat en trekt haar geestelijke gezondheid ernstig in twijfel. Maar dan duikt de nieuwe, nog dodelijkere Terminator-cyborg op om te voorkomen dat John volwassen wordt. Wederom komt de redding uit de toekomst, maar ditmaal uit zeer onverwachte hoek.

Terminator 2: Judgement Day 4

Terecht terug in de bioscopen

Judgement Day zit boordevol waanzinnige actie; motoren, vrachtwagens, ontploffingen, cyborgs die elkaar met allerhande wapens bestoken, alles werkt overtuigend en is een groot popcorn-spektakel. Als er dus één film de moeite waard is van het opnieuw uitbrengen in de bioscopen in 3D is het Terminator 2: Judgement Day. Binnenkort kun je op Modern Myths de review van Terminator 2: Judgement Day (3D) lezen, inclusief een blik op de huidige staat van de Terminator-franchise. Ben je niet bekend met de films en wil je je voorbereiden op Judgement Day? Kijk dan de klassieke Terminator– film en je bent er helemaal klaar voor. Je vindt de film onder andere op Netflix.

© 2015-2022 Modern Myths – oorspronkelijk verschenen onder redactie van Karen van den Andel en Jeroen Geelhoed – Fantasize.nl

Terminator 2: Judgement Day 5

Terminator 2: Judgement Day 6

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise