Roll Initiative Con 2023 reportage – Modern Myths

Roll Initiative Con 2023 reportage – Tabletop roleplaying games in de spotlights

Zaterdag 15 april werd het dorpje Ewijk overspoeld met tabletop roleplayers en game masters uit alle windstreken. De luchtschepen en draken konden naast de fietsen geparkeerd worden in het MFA ‘t Hart Ewijk in Gelderland. Dit kleine zalencentrum werd een conventiehal voor allerhande D20’s, XPS-terrein en miniaturen, maar natuurlijk ook voor avonturen in allerlei systemen. Lees onze Roll Initiative Con 2023 reportage!

Roll Initiative Con - logoHet was de eerste keer dat de Roll Initiative Con werd gehouden. En voor een eerste editie zat Roll Initiative Con 2023 dan ook prima in elkaar. De entree van € 12,50 was prima in verhouding met het aanbod. De dealerhal stond vol met winkels en webshops die spelers van TTRPG’s waarschijnlijk wel bekend zijn. Je vond er dobbelstenen, (on)geverfde miniaturen, terrein, boeken en veel meer.

Ook waren er avonturen ontwikkeld met de Open Game License (OGL) en kon je terecht bij stands die 3D-printen. Er waren verder artiesten die je party vereeuwigden op canvas en natuurlijk waren er knuffels. Want wie wil er nou geen Themberchaud plushie uit Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves!

Dungeons & Dragons merchandise - RIC 2023

Divers aanbod aan workshops en lezingen

D&D Honor Among Thieves Themberchaud plush
D&D: Honor Among Thieves Themberchaud plush

Als je genoeg door de dealerhal had gestruind, was er nog een workshopruimte en een kamer waar je mini’s kon verven. Ook waren er de hele dag door workshops en lezingen. Zo leerde je onder andere hoe je een Dungeon Master voor kinderen kunt zijn, wat worldbuilding allemaal inhoudt, maar ook wat de invloed van geluid is op je sessies. Verder kon je je schildertechniek verbeteren of dieper in het “craften” (knutselen) duiken.

Helaas moest het bedrijf Shifting Lands afzeggen, maar de workshop “Bouw je eigen dungeon” werd gelukkig opgevangen door de mensen van Dungeon Mouse.

RIC 2023 - MFA 't Hart Ewijk

Roll Initiative Con 2023 reportage – Goed voor een vaste plek in de conventie-agenda

De locatie waar Roll Initiative Con 2023 plaatsvond, zou niet mijn eerste keuze geweest zijn. Het was mij wat onduidelijk wat waar te doen was. Nu kan dit natuurlijk aan mijn ernstig onderontwikkelde richtingsgevoel liggen, maar het was wel iets waar ik tegenaan liep. De horeca viel ook wat tegen: de prijzen waren behoorlijk en het aanbod wat summier.

Daar is dus nog wat ruimte voor verbetering. Andere festivals en cons laten zien dat er best wat cateraars zijn die bijvoorbeeld op zijn Vikings het nodige aanbieden. Dat blijft in het thema en er is dan wat meer aanbod. Maar dat zijn kleine puntjes natuurlijk, want met een uitverkochte dag bleek wel dat er een plekje is in conventieland voor een dergelijke con! Op naar Roll Initiative Con 2024 dus!

Meer Modern Myths-verslagen vind je in onze rubriek Reportages.

© 2023-2024 Modern Myths / Foto’s: © André van ‘t Hof

Azhora 3D printed innovations
Azhora 3D printed innovations

Roll Initiative Con 2023 reportage – MFA 't Hart Ewijk

André van 't Hof

Als kind van de jaren 80 is André opgegroeid in videotheken. De ervaring van wekelijks nieuwe films uitkiezen op basis van de hoes heeft een onuitwisbare indruk gemaakt. Als een van de eersten uit de straat met een VHS-speler krijgt hij zijn liefde voor film met de paplepel ingegoten. Op zijn zesde sluipt hij stiekem naar beneden en zapt langs de kanalen tot hij bij Night of the Living Dead blijft hangen. Dit heeft enkele slapeloze nachten tot gevolg, maar ook een liefde voor genrecinema die alleen maar sterker wordt. Verder spendeerde hij in zijn jeugd meer tijd aan lezen, AD&D, Magic: The Gathering en Warhammer dan aan zijn huiswerk. Naast film heeft hij ook een grote interesse in de mythen en legendes die aan de basis liggen van het fantastische genre en heeft hij een behoorlijke biblio- en videotheek opgebouwd.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.