The Boys seizoen 2 recensie - Modern Myths
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

The Boys Seizoen 2 recensie – Allesbehalve subtiel (precies wat we willen!)

Het eerste seizoen van The Boys sloeg in als een speedster door een voetganger. Dat wil zeggen: het was een groot succes! Natuurlijk kon een tweede seizoen niet uitblijven, al is dat in het huidige streamingklimaat geen vanzelfsprekendheid. De ene na de andere serie wordt gestopt, maar Amazon heeft het volste vertrouwen in hun paradepaardje. Ook in The Boys seizoen 2 zien we weer bekende namen uit de gelijknamige comics, al is het vaak wel in een net wat ander superheldenjasje. Krijgt showrunner Eric Kripke het voor elkaar om het sarcasme van stripschrijver Garth Ennis om te zetten in weer zo’n fantastisch seizoen? Lees het in onze The Boys seizoen 2 recensie! 

Meer weten over The Boys? Lees André’s The Boys seizoen 1 recensie.

The Boys seizoen 2 sluit direct aan op het eerste seizoen. Butcher (Karl Urban (Thor: Ragnarok, Dredd)) wordt wakker ver bij zijn vrouw vandaan. De rest van “de boys” zijn nu staatsvijand nummer een en zitten ondergedoken in een drugslab van een straatbende. Starlight (Erin Moriarty (Jessica Jones, True Detective)) is haar leven niet zeker bij The Seven.

En ondertussen duikt er ineens een nieuw lid op bij ‘s werelds bekendste superheldenteam en zien we hoe de dreiging van “superterroristen” massahysterie veroorzaakt die het bedrijf achter het team – Vought – nog meer macht geeft.

The Boys S2 - Erin Moriarty als Annie January

Geheimen en een identiteitscrisis

Verder zien we Black Noir, die onder begeleiding van de Stones’ Sympathy For The Devil een geheime missie voor de regering uitvoert. Deze eerste scène zet gelijk de toon voor de rest van het seizoen. The Deep raakt aan nog lager wal tot hij het licht ziet, en Homelander (Antony Starr (American Gothic, Banshee)) tot slot raakt in een identiteitscrisis zonder zijn moederfiguur.

The Boys Seizoen 2 recensie - Homelander is chagrijnig

The Boys Seizoen 2 recensie – Een eigen vinger op de zere plek

Ook het tweede seizoen van The Boys is weer erg goed. De ontwikkelingen van de personages zijn goed uitgewerkt. Met name de relatie tussen Hughie en Starlight komt er sterk uit, net als Butcher zelf. Dit seizoen richt zich voornamelijk op raciale kwesties; iets wat niet heel vreemd is gezien het huidige politieke klimaat. Maar The Boys weet er toch iets eigens van te maken.

The Boys S2 - Jack Quaid als Hughie

Super influencer

We zien Stormfront, in de comics een man, maar hier gespeeld door Aya Cash (bekend uit Scare Me en The Wolf of Wall Street). Deze superheldin vervangt Translucent bij The Seven en is een bekende influencer. Haar bekendheid is echter een doorn in het oog van Homelander. Uiteraard heeft iedereen nog steeds zijn eigen agenda. Ook The Boys hebben een nieuw plan om Vought onderuit te halen. Eentje dat uiteraard niet zonder de nodige risico’s is.

The Boys Seizoen 2 recensie - Aya Cash als Stormfront

The Boys seizoen 2 recensie – Verrassende actie, humor en afwisseling

The Boys seizoen 2 zit vol met strakke actiescènes, zwarte humor en geweldige decors. Maar bovenal verrast de serie je elke aflevering weer. We gaan van geweldige komedie naar bloedfonteinen en van dood en verderf naar romantische uitspattingen. Daarbij maakt de serie vooral duidelijk dat we moeten oppassen met het idoliseren van mensen en wordt er getoond wat die macht met mensen kan doen. The Boys seizoen 2 is hierin alles behalve subtiel, maar wie zit er op subtiel te wachten? Hopelijk kan The Boys dit niveau in de toekomst vasthouden, want Eric Kripke (Supernatural, Boogeyman) is voornemens vijf seizoenen te maken. Kom maar op!

The Boys seizoen 2 streamt nu op Amazon Prime Video. Bekijk hier de trailer:

Titel: The Boys seizoen 2
Regisseurs: Divers
Acteurs: Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr
Distributeur: Amazon Prime Video
Genre: Superhelden

Lees meer Modern Myths-recensies!

© 2019-2024 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Amazon Prime Video

The Boys S2 - Nathan Mitchell als Black Noir

The Boys S2 - Chace Crawford als The Deep

André van 't Hof

Als kind van de jaren 80 is André opgegroeid in videotheken. De ervaring van wekelijks nieuwe films uitkiezen op basis van de hoes heeft een onuitwisbare indruk gemaakt. Als een van de eersten uit de straat met een VHS-speler krijgt hij zijn liefde voor film met de paplepel ingegoten. Op zijn zesde sluipt hij stiekem naar beneden en zapt langs de kanalen tot hij bij Night of the Living Dead blijft hangen. Dit heeft enkele slapeloze nachten tot gevolg, maar ook een liefde voor genrecinema die alleen maar sterker wordt. Verder spendeerde hij in zijn jeugd meer tijd aan lezen, AD&D, Magic: The Gathering en Warhammer dan aan zijn huiswerk. Naast film heeft hij ook een grote interesse in de mythen en legendes die aan de basis liggen van het fantastische genre en heeft hij een behoorlijke biblio- en videotheek opgebouwd.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.