The Boys Homelander en Queen Maeve

The Boys: Superheldensatire met pit op Amazon Prime – Modern Myths kijktip

In de wereld van The Boys worden mensen met krachten als helden gezien. Dit dankzij de marketing van Vought International, een bedrijf dat flink verdient aan de helden. Echter zijn deze ‘helden’ corrupt en geldbelust om hun extravagante levensstijl te kunnen onderhouden. Een team burgerwachten bekend als ‘The Boys’ ziet erop toe dat deze superschoften hun boekje niet te buiten gaan. Deze mannen zijn zelf echter ook verre van perfect en hebben allemaal wel een verleden.

Streamingdienst Amazon Prime heeft een behoorlijk aanbod op hun site voor de liefhebber van het fantastische genre. Met series als American Gods, Good Omens, Carnival Row en het van dezelfde schrijver als The Boys afkomstige Preacher is er uren kijkplezier te beleven. Met The Boys hebben ze aan mij in ieder geval een nieuwe abonnee want ik ben gek op harde, ironische verhalen.

The Boys - Poster

The Boys gratis zien? Neem een proefabonnement Amazon Prime Video

The Boys Billy Butcher

Vigilantes versus supers

Het bekendste superteam in The Boys is ‘The Seven’ onder leiding van de narcistische en maniakale superman Homelander (Antony Starr (American Gothic, Banshee)). ‘The Boys’ zelf worden aangevoerd door Billy Butcher (Karl Urban (Thor: Ragnarok, Dredd)). We maken kennis met beide groepen door de ogen van hun nieuwe leden: Hughie Campbell (Jack Quaid (The Hunger Games)), die zich bij The Boys voegt nadat een ‘super’ door zijn vriendin heen rent en Starlight (Erin Moriarty (Jessica Jones, True Detective)) die bij The Seven een pensionaris komt vervangen.

Starlight

The Boys: Garth Ennis

The Boys is gebaseerd op de gelijknamige comics van schrijver Garth Ennis. Deze maakte naam met zijn verhalen voor o.a. Hellblazer, Punisher en Hitman. Zijn misschien wel meest bizarre werk is Preacher, een 66-delige reeks met engelen, demonen, vampiers en een zoektocht naar God. Zijn schrijfstijl is bot en gewelddadig, maar bijna altijd licht verteerbaar en (zwart)humoristisch. Met The Boys trachtte hij naar eigen zeggen “to outpreacher Preacher” en dat is hem wel aardig gelukt.

Hughie

The Seven

Het bekendste team onder de vleugels van Vought International is zoals gezegd The Seven, bestaande uit de zeven sterkste superhelden ter wereld. Het team is een dikke knipoog naar de Justice League met de leden Homelander (Superman), Queen Maeve (Wonder Woman), Black Noir (Batman), The Deep (Aquaman), A-Train (The Flash), Lamplighter (Green Lantern) en in de comic is Jack from Jupiter een karikatuur van Martian Manhunter. Deze is echter in de televiseserie vervangen door Translucent. Dit is gedaan omdat de makers alle krachten die met magie te maken hadden uit de show wilden hebben. Lamplighter gaat aan het begin van de serie met pensioen en wordt vervangen door de christelijke superheldin Starlight. Door haar ogen zien we The Seven voor wat ze echt zijn: arrogante kwallen die denken dat ze alles kunnen maken, omdat ze krachten hebben. Ze zijn echter inept, lui en schofterig.

The Seven poseren

The Boys

Hughie Campbell is een onzekere man die werkt in een elektronicazaak waar hij door iedereen over zich heen laat lopen. Als hij met zijn vriendin naar huis loopt, rent de supersnelle A-Train (Jessie T. Usher (Shaft, Independence Day: Resurgence)) door zijn vriendin heen. Beduusd hoort hij het halfbakken excuus van de advocaten aan en ziet de cheque voor het smartengeld uit een koffertje tevoorschijn komen. Hij wimpelt de advocaat af en krijgt al snel bezoek van Billy Butcher. Deze heeft een groepje keiharde mannen om zich heen verzameld waarmee hij The Seven onderuit wil halen. Samen met de integere Mothers Milk (Laz Alonso (Avatar, Fast & Furious)) en de doorgedraaide Frenchie (Tomer Capon (Fauda)) proberen ze alles openbaar te krijgen, zodat de regering niet anders kan dan ingrijpen. De mannen hebben namelijk nog een appeltje te schillen na een vorige ontmoeting.

The Boys

The Boys: Wezenlijke verschillen

De televisieserie verschilt behoorlijk van de comic. Dit is goed, want soms is Garth Ennis teveel Garth Ennis. Waar de schrijver namelijk altijd de grens opzoekt en er dan vol gas overheen gaat, probeert de serie het geheel wat te nuanceren. Wel worden de grote lijnen uit de strip gevolgd met voldoende veranderingen om het ook voor de fans verrassend te houden. De chemie tussen de acteurs is erg sterk, wat The Boys naar een hoger niveau tilt. Anthony Starr is als Homelander misselijkmakend, Karl Urbans’ Billy Butcher is gestoord en Jack Quaid en Erin Moriarty lijken gemaakt voor elkaar. De vaart zit er goed in met acht afleveringen vol actie en geweld, maar ook met karakterverdieping. De serie is een aanrader voor liefhebbers van superhelden, maar ook zeker voor mensen die alle comicverfilmingen in de bioscopen spuugzat zijn. We zien eindelijk eens wat er kan gebeuren als de gewone man superkrachten krijgt, en eens niet een ijzersterk moraal heeft. Het feit dat het personage met onzichtbaarheid bijna constant op het damestoilet staat, zegt al genoeg denk ik. Kortom, een beetje fan van het fantastische genre moet The Boys gezien hebben.

The Boys streamt nu op Amazon Prime. Je kunt een proefabonnement voor 30 dagen nemen op Amazon Prime Video, maar pas op: zeer verslavend!

Meer Modern Myths recensies vind je hier.

© 2019-2024 Modern Myths

The Seven

Queen Maeve

Onder tafel

André van 't Hof

Als kind van de jaren 80 is André opgegroeid in videotheken. De ervaring van wekelijks nieuwe films uitkiezen op basis van de hoes heeft een onuitwisbare indruk gemaakt. Als een van de eersten uit de straat met een VHS-speler krijgt hij zijn liefde voor film met de paplepel ingegoten. Op zijn zesde sluipt hij stiekem naar beneden en zapt langs de kanalen tot hij bij Night of the Living Dead blijft hangen. Dit heeft enkele slapeloze nachten tot gevolg, maar ook een liefde voor genrecinema die alleen maar sterker wordt. Verder spendeerde hij in zijn jeugd meer tijd aan lezen, AD&D, Magic: The Gathering en Warhammer dan aan zijn huiswerk. Naast film heeft hij ook een grote interesse in de mythen en legendes die aan de basis liggen van het fantastische genre en heeft hij een behoorlijke biblio- en videotheek opgebouwd.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • BoekenBoeken