The Purge seizoen 1 maskers uitsnede

The Purge Seizoen 1 – Tien afleveringen genieten van de purge op blu-ray/dvd

In The Purge is het in de Verenigde Staten een keer per jaar, twaalf uur lang, legaal om de wet te overtreden. Zelfs moord wordt toegestaan. Deze uitlaatklep zorgt ervoor dat de rest van het jaar misdaadcijfers veel lager zijn. Er kwamen drie vervolgen op de oorspronkelijke kaskraker uit 2013, waarvan de laatste op de Amerikaanse feestdag Fourth of July (Independence Day) verscheen. In juli 2020 verschijnt het vijfde deel, maar eigenlijk wilden we allemaal maar één ding: een purge die langer, veel langer duurt. Met The Purge Seizoen 1 op blu-ray en dvd is die wens uitgekomen. 

In onze Blumhouse-special vertelden we al hoe vaardig deze horror-producenten zijn om met een laag budget een succesvolle film te maken. In 2013 kwamen zij met The Purge, een film die drie miljoen dollar kostte en maar liefst 89 miljoen opleverde! Het werd de eerste lowbudgetfilm in vijfentwintig jaar die bovenaan de box office eindigde. Heel verwonderlijk was dat niet, want het concept van The Purge is dan ook ijzersterk.

The Purge seizoen 1 Lee Tergesen

Twaalf uur wetteloosheid

Wat zou jij doen als er twaalf uur lang wetteloosheid heerst? Ga je alles stelen wat je hartje begeert of wraak nemen op de collega die jouw promotie heeft gekregen? Misschien heb je nog een appeltje te schillen met je baas of verstop jij je liever twaalf uur in de bossen en wacht je tot het voorbij is? In de films van The Purge hebben we talloze scenario’s voorbij zien komen. Van een onschuldig gezin dat wordt aangevallen in hun huis tot een senator die eigenlijk gevrijwaard is tijdens deze avond en de purge wil stoppen. Helaas hebben al deze films één ding gemeen. Wat mij betreft zijn ze te kort. Er zijn zoveel mogelijkheden en zoveel verhalen te vertellen, dat ik altijd maar meer wilde. Blumhouse vervulde deze stille wens en kwam in september 2018 met een Amazon Prime Video-televisieserie die nu op blu-ray en dvd verkrijgbaar is. Tien afleveringen leef je mee met verschillende personages tijdens The Purge Seizoen 1.

The Purge seizoen 1 Fiona Dourif

Verdieping van The Purge

In de eerste afleveringen leer je de hoofdrolspelers van de serie kennen. Rick (Colin Woodell (The Originals, Unfriended: Dark Web)) en zijn vrouw Jenna Betancourt (Hanna Emily Anderson (X-Men: Dark Phoenix, Jigsaw)) zijn niet echt fan van de jaarlijkse slachtpartij. Toch sluiten ze aan bij een paar rijke fanatiekelingen in de hoop een goede deal te kunnen sluiten. Jane Barbour (Amanda Warren (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri en Black Mirror)) werkt de hele nacht met haar team om haar baas tevreden te houden. Ze worden beschermd op hun kantoor en hebben een contract getekend dat ze elkaar niets zullen doen. En als laatste is daar Miguel (Gabriel Chavarria (War for the Planet of the Apes)), net terug van zijn tijd bij de marine, omdat hij een vreemd bericht heeft gekregen van zijn zusje Penelope (Jessica Garza (Penny Dreadful: City of Angels)) die zich wil vrijwillig wil laten vermoorden tijdens The Purge. Drie verhaallijnen die op eerste gezicht niets met elkaar te maken lijken te hebben, maar die perfect de verschillende lagen van de purge laten zien. We zien hoe de rijken zich vermaken in hun zwaarbeveiligde huizen, we zien de chaos op straat en we zien hoe mensen steeds meer en meer verleid worden om toch te gaan purgen. Dit is hoe we het willen zien.

The Purge seizoen 1 gevangen

The Purge Seizoen 1 is ook echt purgen

Het was al lang bekend dat Blumhouse een serie wilde maken van hun succesvolle concept. Er gingen nogal wat geruchten over hoe dit tot stand zou komen. Keken we voornamelijk naar de aanloop van de purgeavond met in de laatste afleveringen de daadwerkelijke purge, of zouden we ons vanaf aflevering één meteen tussen moord en brand begeven? Gelukkig bleek dat laatste de keuze te zijn. De serie bouwt op zoals de films. Een korte inleiding om de personages en de voorbereidingen van de purgeavond te leren kennen en dan gaan we er volledig in mee. Halverwege het seizoen worden alle verhaallijnen nog eens opgeschud, zodat je wel benieuwd móét zijn waar het nu naartoe gaat. Alles gebeurt uiteraard terwijl overal om onze hoofdpersonages de hel losbreekt.

The Purge seizoen 1 Jessica Garza

Verhaallijnen die vermaken

Er zijn veel series die gebruik maken van een grote cast en daarbij telkens sprongen maken van de ene verhaallijn naar de andere. Soms is dit erg fijn, want als iemand een verhaallijn niet leuk vindt, blijft hij toch kijken om te zien hoe het gaat met de personages die hij wel leuk vindt. Waar The Purge Seizoen 1 voor mij echt in slaagt, is dat geen enkele verhaallijn saai is. Met elk personage leef ik mee en zit ik op het puntje van mijn stoel. Ze zijn allemaal goed uitgewerkt. Voor een film waren hun verhaallijnen waarschijnlijk niet geschikt, maar nu is er veel meer tijd om in te gaan op hun persoonlijke demonen en dilemma’s.

The Purge seizoen 1 Colin Woodell

De extra’s

Heb je met al dit moois nog steeds niet genoeg kunnen purgen? De blu-ray/dvd biedt meer! Naast wat weggelaten scènes kun je interviews zien met de hoofdrolspelers en de crew. Voor de aspirant regisseurs en schrijvers zit er een leuke extra in die uitlegt hoe een scène wordt opgebouwd en je krijgt informatie over de keuze voor alle griezelige kostuums, maskers en rekwisieten, waar The Purge zo bekend om staat. En als laatste kun je een ‘table read’ bekijken – de acteurs, schrijver(s), regisseur en/of producers lezen met elkaar het script – om nog meer inzicht te krijgen in het proces dat nodig is om een serie te maken.

The Purge seizoen 1 Dominic Fumusa

Purge-jaar

The Purge Seizoen 1 packshotKlaar met de blu-ray/dvd? Purge-liefhebbers kunnen er nog even goed voor gaan zitten. 15 oktober begint seizoen 2 namelijk in Amerika. Wederom met verschillende verhaallijnen en nieuwe hoofdrolspelers. Of de seizoenen los van elkaar te kijken zijn (zoals bij American Horror Story) of dat we echt een vervolg zullen zien, is nog niet bekend. Wel maakte James DeMonaco, maker en bedenker van The Purge, bekend dat de vijfde film (gepland voor juli 2020), de laatste in de franchise zal zijn. Of hiermee het hele Purge-universum afgesloten wordt, of dat we nog kunnen genieten op het kleine scherm van een seizoen drie, zal de tijd ons moeten leren.

The Purge seizoen 1 is nu verkrijgbaar op blu-ray en dvd.

Titel: The Purge seizoen 1
Regisseur: Divers
Acteurs: Colin Woodell, Hanna Emily Anderson, Amanda Warren, Gabriel Chavarria
Uitgever: Universal Pictures Home Entertainment
Medium: blu-ray/dvd
Genre: horror, thriller

Modern Myths service: koop The Purge seizoen 1 op Bol.com

Meer Modern Myths recensies vind je hier.

© 2019-2024 Modern Myths

The Purge seizoen 1 The Beast

The Purge seizoen 1 Hanna Emily Andersson

Daniel Warmoeskerken

Daniel werkt als docent Nederlands op een mbo-school in Eindhoven. Zijn studie is een gevolg van zijn voorliefde voor taal en literatuur. Gewapend met een bioscooppas probeert hij geen film te missen. In zijn vrije tijd kijkt hij series, leest hij manga en boeken of schrijft hij verhalen. Hij vindt het heerlijk om boeken met films te vergelijken; niet om aan te geven welke beter is, maar om te zien wat een verandering van medium kan doen met een verhaal. Zijn favoriete schrijver is Stephen King en er gaat geen jaar voorbij zonder het kijken van Cloud Atlas, Jurassic Park of een Disney-film.

“A half-read book is a half-finished love affair.” – David Mitchell

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.