The Man Who Killed Don Quixote-winactie Don Quixote
Bol AlgemeenBol Algemeen

The Man Who Killed Don Quixote-winactie: win vrijkaartjes voor deze nieuwe film van Terry Gilliam (UPDATE: winnaars bekend)

Regisseur Terry Gilliam werkte jaren aan zijn droomproject: een film gebaseerd op het wereldberoemde boek De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha, van de Spaanse schrijver Miguel de Cervantes. Na bijna 17 jaar draait de film dan eindelijk in de bioscopen en het is overduidelijk een werk vol liefde van een regisseur even excentriek als de hoofdpersoon in de film zelf. Zelf zien? Doe dan mee met onze The Man Who Killed Don Quixote-winactie en maak kans op vrijkaartjes!

Ooit was Toby (Adam Driver (Star Wars: The Last Jedi)) een ambitieuze, idealistische student die in een Spaans dorpje zijn afstudeerproject Don Quixote regisseerde. Vandaag is hij een gevierde, maar verwaande filmmaker. Wanneer hij na vele jaren terugkeert naar Spanje, ontmoet hij de oude man die ooit de rol van Don Quixote speelde. Maar de man waant zich nog steeds ‘de dolende ridder’ en ziet in Toby zijn trouwe volgeling Sancho Panza. Het duo begint aan een bizarre tocht en langzaam wordt Toby meegezogen in een wereld van illusie waarin hij dromen en realiteit niet meer van elkaar kan onderscheiden.

Lees ook de Modern Myths-recensie van The Man Who Killed Don Quixote.

The Man Who Killed Don Quixote-winactie Quixote en Panza

The Man Who Killed Don Quixote-winactie: win vrijkaartjes!

Neem lans en schild ter hand en doe mee met onze The Man Who Killed Don Quixote-prijsvraag. In samenwerking met The Searchers geeft Modern Myths in de The Man Who Killed Don Quixote-winactie 3x twee vrijkaartjes weg.

The Man Who Killed Don Quixote-winactie poster

Zo doe je mee:

Geef antwoord op onze The Man Who Killed Don Quixote-vragen en stuur je antwoorden via onderstaand mailformulier in, onder vermelding van The Man Who Killed Don Quixote-winactie. Antwoorden kan ook hieronder in de comments.

1. Het boek De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha (Nederlandse spelling) van Miguel de Cervantes is natuurlijk het bekendste Spaanse literaire werk ooit. Waar staat het net zo beroemde standbeeld van Don Quichot en Sancho Panza?

A – In de streek La Mancha zelf, specifiek op het Plaza de Zocodover in Toledo.
B – In San Sebastián, de culturele hoofdstad van Europa in 2016. Specifiek op het Plaza de la Constitución.
C – In de hoofdstad van Spanje, Madrid, specifiek op het Plaza de España.

2. Regisseur Terry Gilliam werd beroemd als extra vreemde eend in de bijt bij het Britse komediegezelschap Monty Python’s Flying Circus. Hij was namelijk de enige Amerikaan in de groep. Welke van onderstaande Britse komieken maakte geen deel uit van het gezelschap?

A – John Cleese
B- Eric Idle
C- Terry Jones
D – Rowan Atkinson
E – Michael Palin
F – Graham Chapman

3. Acteur Jonathan Pryce speelt in deze film een geweldige Don Quixote. Je kent hem ongetwijfeld van zijn rol in Game of Thrones, waarin hij het opneemt tegen de gevestigde orde in King’s Landing. Welke rol speelt Pryce in die serie?

LET OP: Vergeet niet je naam en adres mee te sturen en zorg dat je geen klap van de molenwiek krijgt!

Modern Myths verloot de prijzen onder alle inzendingen. Reageren kan tot en met 2 augustus.

The Man Who Killed Don Quixote draait vanaf vandaag in de bioscoop. Vergezel de dappere ridder in de trailer.

*Door aan onze winacties mee te doen, verklaar je dat je 16 jaar of ouder bent en op de hoogte bent van ons privacybeleid. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over het doel en het gebruik van jouw gegevens. Klik hier voor de actievoorwaarden.

Lees hier het Modern Myths-wedstrijdreglement. Veel succes! Meer prijsvragen? Kijk op onze winacties pagina!

UPDATE:

En de winnaars die een klap van de molenwiek gaan krijgen zijn…

R. Slaats, J. Poele en M. Lotgering

Alle winnaars gefeliciteerd! De vrijkaartjes komen zo snel mogelijk jullie kant op.

De juiste antwoorden op bovenstaande vragen zijn:

    1. Het beroemde standbeeld van Don Quichote en Sancho Panza staat in de hoofdstad van Spanje, Madrid, op het Plaza de España (C)
    2. De komiek die geen deel uitmaakte van Monty Python’s Flying Circus was Rowan Atkinson (D). Atkinson heeft overigens wel met die groep komieken op het toneel gestaan.
    3. Jonathan Pryce speelt in Game of Thrones als de ‘High Sparrow’

Meer prijsvragen? Kijk op onze winacties pagina!

© 2015-2024 Modern Myths – oorspronkelijk gepubliceerd onder redactie van Fantasize.nl

The Man Who Killed Don Quixote-winactie poster

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.