The Originals de Mikaelsons uitsnede

The Originals Seizoen 1-5: Einde van een onsterfelijke familie

Het vijfde en laatste seizoen van The Originals eindigde in augustus 2018. Maar vanaf nu staan de Mikaelsons voor je klaar op dvd. Keer terug naar New Orleans of beleef hun avonturen voor het eerst met de The Originals Seizoen 1-5 dvd-boxset met daarop alle seizoenen. Een Modern Myths retrospectief.

Zelf zien hoe de serie afloopt? Doe mee aan onze The Originals Seizoen 5 DVD Winactie!

De herkomst van het vampierras is in The Originals terug te leiden naar één familie: de Mikaelsons. Aan het hoofd staat Klaus (Joseph Morgan, Master and Commander: The Far Side of the World), nauw gevolgd door Elijah (Daniel Gillies, Spider-Man 2) en zus Rebecca (Claire Holt, 47 Meters down, H2O: Just Add Water). Nadat deze bloeddorstige familie geïntroduceerd werd in de wereld van The Vampire Diaries, kreeg zij – via een zogeheten backdoor-pilot in seizoen 4 – een eigen spin-off serie. Met beide series kon je zeven jaar genieten van deze onsterfelijke familie, maar aan alles komt een einde… of toch niet?

The Originals Seizoen 5 DVD Winactie The Originals Familie uitsnede

New Orleans, voor al uw vampiers, weerwolven en heksen

Na de gebeurtenissen in The Vampire Diaries keert de familie Mikaelson terug naar het French Quarter in New Orleans. Als stichters heersten zij ooit over dit gebied, maar na verbannen te zijn door Klaus’ protegé Marcel Gerard (Charles Michael Davis, Grey’s Anatomy) zochten ze hun thuis ergens anders. Nu is de familie terug en er ontstaat een bovennatuurlijke strijd tussen eeuwenoude vampiers, weerwolven en heksen. Romantiek, familieliefde, wraak en magie vormen de rode draad door deze serie.

The Originals Charles Michael Davis 2

Voor de liefhebber

De familie Mikaelson was een populaire aanvulling op de cast van The Vampire Diaries. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het hen lukte om een spin-off te starten. Ondanks een aantal populaire seizoenen kan ik niet zeggen dat The Originals voor iedereen is weggelegd. De serie is absoluut vermakelijk en neemt kijkers mee naar de wereld vol fantastische wezens waar zijn voorganger mee begon. Toch voelen sommige personages haast aan als types en maken ze weinig ontwikkeling door. Vooral Klaus maakt zich hier schuldig aan. Meerdere seizoenen zien we hoe hij oorlog voert met Marcel en telkens dreigt met de meest verschrikkelijke martelingen, maar uiteindelijk slaan ze door een bovennatuurlijk dreiging toch de handen ineen en is alles vergeven. Vervolgens maakt een van hen een fout en is het weer oorlog, gevolgd door vergeving, etc. Deze circulerende haat-liefdeverhouding wordt al snel vermoeiend en saai voor de kijker. Voeg daar een dosis magie aan toe die alleen werkt zoals het plot wil en je hebt niet de beste storytelling van televisie.

The Originals wordt gezien als een horror-, fantasy- en bovennatuurlijke serie. Die horror mag gerust vervangen worden door drama. Je ziet niet per se meer bloed dan in de gemiddelde ziekenhuisserie (vampiers moeten ook eten) en de familieperikelen maken het soms meer een soap. De personages doen elkaar verschrikkelijke dingen aan, maar kunnen elkaar net zo simpel een aflevering later weer vergeven.

The Originals gevangen

Een einde of een nieuw begin?

Ondanks het soapgehalte heeft The Originals ook genoeg te bieden. Weerwolf Hayley Marshall (Phoebe Tonkin, The Secret Circle) is verreweg de ster van de show met haar sterke persoonlijkheid. Ook actrice Riley Voelkel (American Horror Story) is een aanwinst met haar vertolking van Freya Mikaelson. Als heks en als nieuwkomer in de familie is ze een verademing in de verhaallijn.

Het universum van The Vampire Diaries en The Originals is een van de weinige in zijn genre dat het zo lang volhoudt. Het is fijn dat de liefhebbers van dit genre iets hebben om naar uit te kijken. Het laatste seizoen van The Originals was in mijn ogen het beste en ik heb enorm genoten van de risico’s die werden genomen. De laatste aflevering was, net als bij The Vampire Diaries, een nostalgiefeest vol acteurs waar we afscheid van hebben moeten nemen en losse eindjes die worden vastgeknoopt op emotionele wijze. Eindelijk worden types doorbroken en krijgen we mooie, afgeronde personages.

The Originals Phoebe Tonkin en Riley Voelkel

The Originals Seizoen 1-5 en verder

The Originals Seizoen 1-5 dvd packshotHoewel het doek daalt voor deze eeuwenoude familie zijn we nog niet klaar met dit universum. In de spin-off van de spin-off (Ja, die is er. In een wereld vol oerheksen, originele vampiers, weerwolf pactleiders, weerwolfvampiers, vampierheksen en zelfs een weerwolfvampierheks… is een extra spin-off niet moeilijk voor te stellen) kun je gewoon verder in deze bovennatuurlijke wereld. Personages van zowel The Vampire Diaries als The Originals keren terug in Legacies. Vanaf oktober start het tweede seizoen, dus tijd genoeg om je tanden te zetten in de The Originals Seizoen 1-5 dvd-boxset over de familie waarmee het allemaal begon.

Naast alle afleveringen van de vijf seizoenen krijg je op de verzamelbox ook de extra’s The Originals: Come Visit Georgia en The Originals: Comic – Con Panel San Diego 2017. Daarnaast zijn er weggelaten scènes en bloopers.

The Originals S1-5 is nu verkrijgbaar op dvd.

Titel: The Originals S1-5
Regisseur: Divers
Acteurs: Joseph Morgan, Daniel Gillies, Claire Holt, Charles Michael Davis, Phoebe Tonkin
Uitgever: Warner Bros Home Entertainment
Medium: dvd
Genre: horror, fantasy

Modern Myths service: koop The Originals S1-5 op Bol.com

Meer Modern Myths-recensies vind je hier.

© 2019-2024 Modern Myths

The Originals Daniel Gillies

The Originals Danielle Campbell

The Originals Daniel Gillies en Joseph Morgan

Daniel Warmoeskerken

Daniel werkt als docent Nederlands op een mbo-school in Eindhoven. Zijn studie is een gevolg van zijn voorliefde voor taal en literatuur. Gewapend met een bioscooppas probeert hij geen film te missen. In zijn vrije tijd kijkt hij series, leest hij manga en boeken of schrijft hij verhalen. Hij vindt het heerlijk om boeken met films te vergelijken; niet om aan te geven welke beter is, maar om te zien wat een verandering van medium kan doen met een verhaal. Zijn favoriete schrijver is Stephen King en er gaat geen jaar voorbij zonder het kijken van Cloud Atlas, Jurassic Park of een Disney-film.

“A half-read book is a half-finished love affair.” – David Mitchell

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.