Tolkien schrijft
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

Tolkien op dvd winactie – Win deze aanwinst voor je Midden-Aarde verzameling! (UPDATE – winnaars bekend)

Naast een geweldig avonturenverhaal is The Lord of the Rings ook een ode aan vriendschap, doorzettingsvermogen en de liefde voor natuur en taal. Professor J.R.R. Tolkien, de wereldberoemde schrijver van de fantasy-trilogie, belichaamde die kwaliteiten in zijn leven. In de biopic Tolkien zie je dat in elke scène terug. Wil je een dvd van deze film winnen om aan je Tolkien-verzameling toe te voegen, doe dan mee met onze Tolkien op dvd winactie! 

Lees ook de recensie van de bioscoopversie van Tolkien door Jeroen of de blu-ray-recensie.

De boeken van John Ronald Reuel Tolkien zijn voor velen de eerste introductie in de wereld van de fantasy geweest. De aanhoudende populariteit van deze verhalen houdt niet alleen op in je boekenkast. Met twee filmtrilogieën – The Lord of the Rings en The Hobbit – spellen als Middle-Earth: Shadow of War en de aankomende nieuwe serie op Amazon is ook een jongere generatie helemaal op de hoogte van de fantastische wezens van Midden-Aarde. Maar wie was J.R.R. Tolkien? In de biopic Tolkien wordt het verhaal verteld van deze Oxford professor in taal en literatuur vanaf zijn jonge jaren tot hij de pen ter hand neemt om te schrijven: “In een hol onder de grond woonde een Hobbit.”

Tolkien is nu verkrijgbaar op blu-ray en dvd.

Tolkien en professor Wright

Tolkien op dvd winactie: win een exemplaar van deze biopic

Ben je liefhebber van de werken van Tolkien? Doe dan zeker mee met onze Tolkien op dvd-prijsvraag. In samenwerking met 20th Century Fox Home Entertainment geeft Modern Myths in de Tolkien op dvd winactie 2 x een dvd van deze met liefde gemaakte film weg.

Tolkien op dvd winactie packshot

Zo doe je mee:

Geef antwoord op onze Tolkien op dvd winactie-vragen en stuur je antwoorden via onderstaand mailformulier in, onder vermelding van ‘Tolkien winactie’. Antwoorden kan ook hieronder in de comments.

Abonneer je daarbij voor bonuspunten op onze nieuwsbrief, zodat je voortaan op de hoogte blijft van al onze winacties. Aanmelden kan hier.

De vragen:

1) Acteur Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road, X-Men: Dark Phoenix) speelt in Tolkien de Oxford professor. Het is niet de eerste keer dat deze acteur een beroemde schrijver vertolkt. In de film Rebel in the Rye speelde hij …?

A. Jerry Salinger
B. F. Scott Fitzgerald
C. Bret Easton Ellis

2) J.R.R. Tolkien schreef een vertaling van een oud Engels heldengedicht, welke ook in Tolkien in de klas behandeld wordt. Welk gedicht bedoelen we?

A. Sir Gawain and the Green Knight
B. Het Epos van Gilgamesj
C. Beowulf

3) In Tolkien spelen de vriendschappen die J.R.R. Tolkien sluit een grote rol. De film houdt echter op voor Tolkien een groep vormt met enkele andere schrijvers, waaronder C.S. Lewis – de schrijver van de The Chronicles of Narnia-boeken. Hoe heette deze informele letterkundige discussiegroep waar Tolkien deel van uitmaakte?

Modern Myths verloot de prijzen onder alle inzendingen. Reageren kan t/m 5 februari.

*Door aan onze winacties mee te doen, verklaar je dat je 16 jaar of ouder bent en op de hoogte bent van ons privacybeleid. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over het doel en het gebruik van jouw gegevens. Lees ook onze actievoorwaarden.

Update

En de winnaars die het leven van J.R.R. Tolkien nader mogen bestuderen zijn:

A. Bouwman en N. Verheul

Gefeliciteerd! De prijzen komen zo snel mogelijk jullie kant op. De juiste antwoorden op bovenstaande vragen zijn:

  1. Jerry Salinger (A)
  2. Beowulf (C)
  3. The Inklings

Meer prijsvragen? Kijk op onze winacties pagina!

© 2019-2020 Modern Myths / Beeldmateriaal: © 20th Century Fox

Tolkien in zijn studeerkamer

Redactie Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise