Star Wars Ahsoka voorgeschiedenis - Modern Myths
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Star Wars: Ahsoka voorgeschiedenis – De vele avonturen van Ahsoka Tano

Vanaf 23 augustus zijn de eerste twee afleveringen van Star Wars: Ahsoka te zien op Disney+! Maar wie is Ahsoka? Sinds haar debuut in 2008 is zij in veel verschillende series verschenen. Er zijn maar weinig Star Wars-personages waarvan je zoveel gezien kunt hebben als van Ahsoka Tano. We begrijpen dus heel goed dat je misschien niet alles hebt bijgehouden. Lees daarom snel mee in deze Star Wars: Ahsoka voorgeschiedenis om weer helemaal op de hoogte te zijn van het lange leven van deze bijzondere Jedi. 

LET OP: Spoilerwaarschuwing voor Tales of the Jedi, Star Wars: The Clone Wars, Star Wars: Rebels en een kleine waarschuwing voor The Mandalorian en The Book of Boba Fett. Lees onze gelinkte spoilervrije recensies en natuurlijk Daniels Star Wars: Ahsoka recensie!

Series en films van Star Wars staan erom bekend dat ze niet altijd chronologisch uitgebracht worden. De Jedi Ahsoka zie je dan ook in verschillende leeftijdsfases langskomen. Speciaal voor dit artikel kiezen we de belangrijkste momenten uit waarin Ahsoka echt een ontwikkeling doormaakte of waarin een belangrijke gebeurtenis uit het Star Wars-universum plaatsvond. Zo ben je helemaal bij om te starten met de nieuwe serie Ahsoka die vanaf 23 augustus streamt op Disney+.

Wij zetten onderstaande afleveringen op chronologische volgorde voor Ahsoka zelf. Ze begint dus als jonge baby en eindigt vlak voor de nieuwe Disney+-serie begint.

Star Wars Ahsoka recensie

Tales of the Jedi, seizoen 1 (2022) – Aflevering 1: Life and Death

Tales of the Jedi is een korte serie en het eerste seizoen besteedt speciaal aandacht aan Ahsoka Tano en Dooku. In de eerste aflevering zien we de jongste incarnatie van Ahsoka ooit wanneer zij – als eenjarige Togruta in een draagzak – met haar moeder op jacht gaat. De situatie loopt bijna verkeerd af. Maar al snel blijkt dat dit kind een bijzonder sterke connectie heeft met “the Force”.

Tales of the Jedi - Life and Death

Star Wars: Ahsoka voorgeschiedenis – Star Wars: The Clone Wars (2008)

Ahsoka - Funko Pop!
Ahsoka – Funko Pop!

De eerste keer dat Ahsoka Tano in het Star Wars-universum verscheen, diende als een extra lange pilot voor de The Clone Wars-serie. Om Anakin Skywalker verantwoordelijkheid bij te leren, besluit Yoda om hem een Padawan te geven. In eerste instantie kunnen de twee personages het niet goed met elkaar vinden. Ahsoka (met de stem van Ashley Eckstein) is jong, maar leergierig. Haar koppigheid botst echter nogal met Anakins eigenzinnige karakter.

Bij het grote publiek viel Ahsoka dan ook niet in de smaak. Deze computeranimatiefilm wordt gezien als het dieptepunt van de Star Wars-franchise. Men vond Ahsoka een irritante, onnodige toevoeging (de overige personages in de film zijn al bekend). Toch is het een belangrijk moment in Ahsoka’s tijdlijn, omdat het de start vormt voor een levenslange vriendschap.

Star Wars The Clone Wars - 2008

Star Wars: The Clone Wars, seizoen 1 (2008) – Aflevering 13 en 14

Een belangrijk onderdeel van Ahsoka’s verhaallijn is haar standpunt in de oorlog. Als Padawan gelooft ze heilig in het pad van de Jedi. Je bent neutraal, vecht voor vrede en de goede zaak. In aflevering 13 (Jedi Crash) belandt Ahsoka met een gewonde Anakin op Maridun. De inwoners daar willen haar niet helpen om Anakin te genezen en hen te beschermen tegen de Separatisten. Dit uit angst om hun neutraliteit in de oorlog te verliezen.

Maar als de Separatisten met een gevaarlijk wapen verschijnen, lijkt het erop dat ze gedwongen worden een kant te kiezen. Het is een mooie weergave over hoe het soms onmogelijk is om neutraal te blijven. En om te laten zien dat de Jedi zelf ook een kant hebben gekozen.

Star Wars The Clone Wars seizoen 1 - afl 14

The Clone Wars, seizoen 1 (2008) – Aflevering 19

Wanneer de planeet Ryloth bezet wordt gehouden door de Separatisten krijgt Ahsoka de leiding over een groep soldaten. Ze volgt echter niet het bevel op van Anakin. Hierdoor komen haar soldaten te overlijden. Ahsoka gaat gebukt onder het schuldgevoel dat door haar soldaten zijn gestorven.

Hoewel ze er uiteindelijk weer bovenop komt, is deze ervaring een belangrijk onderdeel dat haar karakter vormt in de strijd.

The Clone Wars S1 afl 19 - Storm Over Ryloth

Star Wars: Ahsoka voorgeschiedenis – The Clone Wars, seizoen 2 (2009) – Aflevering 6

De Republiek heeft een wapenfabriek gevonden waar robots worden gemaakt. Het vernietigen van die fabriek kan een groot voordeel opleveren in de oorlog. Anakin en een Jedi-meester leiden de aanval, terwijl Ahsoka met Padawan Barriss Offee de fabriek infiltreert. Ahsoka raakt gewond en Barriss moet beslissen om haar te redden of voor de bommen te gaan die de fabriek kunnen opblazen.

Barriss redt Ahsoka en de twee besluiten dat er niets anders opzit dan zichzelf op te offeren. De fabriek stort in en de Padawans verschuilen zich in een tank die hen beschermt. Afgesloten van de buitenwereld en onder het puin, is er geen kans om te ontsnappen. Anakin gelooft echter niet dat Ahsoka en Barriss dood zijn. Hij beveelt om het puin uit te graven, waardoor ze net op tijd worden gevonden. Deze aflevering vormt het begin van een belangrijke vriendschap tussen Ahsoka en Barriss. Die laatste duikt hierna nog vaker op in de serie en heeft een belangrijke rol in een van Ahsoka’s belangrijkste karakterontwikkelingen.

The Clone Wars S2 aflv 6 ∙ Weapons Factory

The Clone Wars, seizoen 3 (2010) – Aflevering 10

Als brengers van de vrede is het voor Ahsoka duidelijk dat de Separatisten slecht zijn. Zij zijn de oorlog begonnen en zijn het gevaar waar iedereen tegen beschermd moet worden. Als de financiën door de oorlog uitgeput raken, gaat Padmé Amidala op bezoek bij een oude vriendin. Ze hoort van Ahsoka’s houding tegenover de Separatisten en wil dat zij haar begeleidt op deze diplomatieke missie.

Al snel ontdekt Ahsoka dat de familie waar ze blijven Separatisten zijn, maar niet gebrand zijn op oorlog. In een gesprek met Padmé wordt onthuld waarom sommige planeten deze kant kiezen, hoewel ze hun standpunt liever niet met oorlog onderbouwen. De zoon van Padmés vriendin – Lux – doet zijn best om bevriend te raken met Ahsoka. Hij wil zijn kant van het verhaal uitleggen. Deze aflevering is belangrijk, omdat het Ahsoka laat zien dat de woorden “goed” en “kwaad” niet zo gemakkelijk te verdelen zijn en dat mensen genoeg redenen kunnen hebben om een kant te kiezen. Iets wat de Jedi ook hebben gedaan.

The Clone Wars S3 aflv 10 ∙ Heroes on Both Sides

The Clone Wars, seizoen 3 (2010) – Aflevering 21 en 22

Ahsoka wordt gevangengenomen en belandt met een aantal anderen op een maan waar, voor de sport, op hen gejaagd wordt. Ahsoka moet alles wat ze geleerd heeft inzetten om zichzelf en de ontvoerde “younglings” (jonge Jedi) te beschermen.

Clone Wars S3 aflv 22 ∙ Wookiee Hunt

Star Wars: Ahsoka voorgeschiedenis – The Clone Wars, seizoen 4 (2012) – Aflevering 14

Lux (van twee alinea’s terug) roept de hulp in van Ahsoka om de dood van zijn moeder te wreken. Lux blijkt contact te hebben gemaakt met de “Death Watch” en neemt Ahsoka ongevraagd hier mee naartoe waar ze Bo-Katan Kryze ontmoet (een personage dat uiteindelijk in The Mandalorian seizoen 3 nog een grote rol krijgt).

De leider van de Death Watch – op dat moment nog Pre Vizsla – is de eigenaar van het zwaard de Darksaber. Dit is de eerste keer dat Ahsoka hiermee in aanraking komt. Ook dit wapen krijgt een belangrijke rol in The Mandalorian. Aangezien Ahsoka zelf ook nog opduikt in die serie, lijkt het erop dat hier al flink wat zaadjes gepland worden.

Star Wars The Clone Wars S4 aflv 14 ∙ A Friend in Need

The Clone Wars, seizoen 5 (2012) – Aflevering 17 t/m 20

Ahsoka’s rol verandert voorgoed tijdens de climax van seizoen 5 van The Clone Wars. Na een bomaanslag waarbij verschillende Jedi om het leven komen, wordt een verdachte gearresteerd door Ahsoka en Anakin. De gevangene eist een gesprek met Ahsoka en onthult dat een Jedi betrokken is geweest bij de aanslag en dat ze helemaal niet neutraal zijn. Voor Ahsoka iets kan doen, wordt de verdachte vermoord door iemand die the Force gebruikt. Aangezien Ahsoka als enige in de ruimte was, wordt zij al snel aangewezen als de dader.

Wat volgt is een spannende klopjacht op Ahsoka die uit handen probeert te blijven van de orde die zij altijd zo trouw steunde. Anakin en een paar anderen geloven in haar onschuld, maar de enige manier om dit te bewijzen is voor Ahsoka om de ware dader te ontmaskeren. Hoewel dit lukt (laat je verrassen door wie de dader uiteindelijk blijkt te zijn), Ahsoka vrijgesproken wordt en ze het aanbod krijgt weer bij de Jedi aan te sluiten, kiest ze ervoor om op te stappen. Ze begrijpt niet hoe de mensen, in wie zij altijd zoveel vertrouwen heeft gesteld, haar niet geloofden. Het vertrouwen in de orde is weg en Ahsoka besluit haar eigen weg te gaan. Ze verschijnt hierna niet in het zesde seizoen van The Clone Wars en haar vertrek verklaart natuurlijk haar aanwezigheid in de films.

The Clone Wars S5 aflv 20 ∙ The Wrong Jedi

Star Wars: Ahsoka voorgeschiedenis – The Clone Wars, seizoen 7 (2020) – Aflevering 5 t/m 8

Het laatste seizoen van The Clone Wars verschijnt na een behoorlijke pauze en Ahsoka hebben we dan al acht jaar niet meer gezien. In dit laatste seizoen staan drie grote verhaallijnen centraal, waarvan twee voor Ahsoka, en eerder bespraken we dit seizoen al op Modern Myths. De eerste verhaallijn gaat over hoe Ahsoka betrokken raakt bij een misdaadorganisatie en hoe ze intussen probeert een plek in de wereld te vinden waar ze geen Jedi meer is.

Uiteindelijk komt ze wederom in aanraking met Mandalorians, waaronder Bo-Katan (die in seizoen 3 van The Mandalorian een belangrijke rol inneemt). Bo-Katan overtuigt Ahsoka ervan om mee te gaan naar Mandalore en het gevecht aan te gaan met Darth Maul.

The Clone Wars S7 aflv 5 - Gone with a Trace

The Clone Wars, seizoen 7 (2020) – Aflevering 9 t/m 12

Op Mandalore wordt ook de hulp gevraagd van Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi. Maar Coruscant, zo’n beetje de hoofdstad van het centrale sterrenstelsel, wordt ook aangevallen. De gebeurtenissen lopen in elkaar over met Star Wars Episode III: Revenge of the Sith. Ahsoka leert steeds meer over Darth Sidious en zijn betrokkenheid bij de oorlog. Door Maul leert ze ook dat er plannen zijn voor Anakin en ze voelt hem wegglippen naar de duistere kant. De strijd op Mandalore komt – mede dankzij Ahsoka’s fantastische vechtkunsten – tot een goed eind. Ze wordt gevraagd om samen met een verslagen Maul naar Coruscant terug te keren.

Eenmaal onderweg start echter het beruchte “Order 66”, de vernietiging van alle Jedi. Op dat moment moet Ahsoka vechten voor haar leven. Als de hyperdrive ook nog eens vernietigd wordt en het schip zijn weg zoekt naar de oppervlakte van een maan, moet Ahsoka alles op alles zetten om te overleven. Zoals we weten lukt dit en een tijdje later verschijnt Darth Vader bij het neergestorte schip waar hij een van Ahsoka’s lightsabers vindt en deze meeneemt.

The Clone Wars S7 aflv 10 - The Phantom Apprentice

Star Wars: Ahsoka voorgeschiedenis – Tales of the Jedi, seizoen 1 (2022) – Aflevering 5: Practice Makes Perfect

Na de spetterende finale van The Clone Wars is het aan te raden terug te keren naar Tales of the Jedi. In aflevering vijf zie je hoe Ahsoka een zware training ondergaat van Anakin Skywalker. Via flashforwards zien we hoe diezelfde training Ahsoka zal redden om Order 66 te overleven.

Tales of the Jedi S1 aflv 5 - Practice Makes Perfect

Tales of the Jedi, seizoen 1 (2022) – Aflevering 6: Resolve

In de laatste aflevering van Tales of the Jedi seizoen 1 duikt Ahsoka in het geheim op om de begrafenis bij te wonen van haar vriendin Padmé Amidala. Ze neemt hiermee behoorlijk wat risico en wordt al snel gespot door Bail Organa (Leia’s adoptievader). Hij helpt haar te ontsnappen en geeft haar een manier om contact met hem op te nemen mocht er ooit iets zijn.

Ahsoka wil een rustig en teruggetrokken leven leiden na alles wat ze heeft meegemaakt. Ze gaat werken op een boerderij en gebruikt daar haar Force om een boer te redden. Diezelfde boer verraadt haar en al snel duikt de Empire op om haar op te jagen. Ahsoka laat zien dat ze nog steeds een uitmuntende vechter is en wint. Ze neemt contact op met Bail Organa en accepteert zijn aanbod om lid te worden van de rebellen.

Tales of the Jedi S1 aflv 6 - Resolve

Star Wars: Ahsoka voorgeschiedenis – Star Wars: Rebels, seizoen 1 (2014)

In Star Wars: Rebels wordt een nieuwe groep geïntroduceerd. Het verhaal begint met Ezra Bridger die over de Force beschikt en in contact komt met oud-Jedi-meester Kanan en bij hem in de leer gaat. Kanan is onderdeel van een groep die zich de “Ghost-crew” noemt.

Voor nu zijn de belangrijkste namen Sabine Wren (een Mandalorian) en de piloot Hera. Hera heeft contact met een anonieme boodschapper genaamd Fulcrum waarvan berichten opduiken. En dit staat natuurlijk niet zonder reden in ons artikel.

Star Wars Rebels - Ahsoka versus Darth Vader

Rebels, seizoen 1 (2015) – Aflevering 14

Na een spetterend gevecht, waarbij Ezra een litteken oploopt en we de kunsten zien van Jedi Kanan, lukt het de Ghost-crew om een slag te slaan tegen The Empire. Hierna komen ze in contact met Bail Organa en leren ze de ware identiteit achter Fulcrum: Ahsoka.

De rebellen nemen toe in aantal en de overwinning van Kanan op een inquisiteur is noemenswaardig. Op datzelfde moment echter krijgt Darth Vader – na het falen van de inquisiteur – de opdracht om de rebellen op te sporen.

Star Wars Rebels S1 aflv 14 ∙ Fire Across the Galaxy

Star Wars: Ahsoka voorgeschiedenis – Rebels, seizoen 2 (2015) – Aflevering 1 en 2

Opgejaagd door Darth Vader slaagt de Ghost-crew niet in hun missie. Op de vlucht worden ze bijgestaan door Ahsoka die een Force-link krijgt met Darth Vader en voelt wie er achter het masker zit. Ze besluit zich aan te sluiten bij de Ghost-crew, nu ze weet wie hen op de hielen zit.

Darth Vader overlegt met Palpatine over het feit dat Ahsoka nog leeft. Palpatine geeft Darth Vader de middelen – inclusief nieuwe inquisiteurs – om de Ghost-crew op te jagen.

Star Wars Rebels S2 aflv 2 ∙ The Siege of Lothal Part 2

Rebels, seizoen 2 (2015) – Aflevering 10

Al een tijd wordt de Ghost-crew opgejaagd door de inquisiteurs. Maar nu worden de rollen omgedraaid wanneer de zevende zuster en vijfde broer (zo is de benaming van de inquisiteurs) kinderen ontvoeren die Force-gevoelig zijn.

Kanan en Ezra worden in een gevecht overmeesterd, maar Ahsoka verschijnt om te laten zien hoe het echt moet. Ze wint van beide inquisiteurs en helpt de anderen te ontsnappen.

Star Wars Rebels S2 alfv 10 - The Future of the Force

Rebels, seizoen 2 (2015) – Aflevering 18

De aanwezigheid van Ezra en Kanan bij de rebellen zorgt voor problemen. Doordat zij Jedi zijn, wil The Empire met hen afrekenen. Ze vragen advies aan Ahsoka die hen meeneemt naar een oude tempel waar ze allemaal een visioen krijgen.

Kanans visioen leidt ertoe dat hij de titel van Jedi-ridder krijgt. Ahsoka vindt een manier om om te gaan met het schuldgevoel dat ze overhield na haar afwezigheid tijdens de val van de Jedi. En Ezra krijgt de hint om een bepaalde plek op te zoeken: Malachor.

Star Wars Rebels S2 aflv 18 - Shroud of Darkness

Rebels, seizoen 2 (2015) – Aflevering 21 en 22

Aangekomen op Malachor – een wereld van de Sith waar Jedi nooit komen – komen Ahsoka, Kanan en Ezra al snel in aanraking met een nieuwe inquisiteur en een vreemde zwerver. Ezra ontmoet de zwerver alleen en het blijkt niemand minder te zijn dan Maul (dezelfde die in tweeën gehakt werd door Obi-Wan Kenobi en later verslagen werd door Ahsoka). Maul helpt het drietal om een groep inquisiteurs te verslaan, maar verraadt hen daarna meteen.

Kanan verliest zijn ogen in de strijd en wanneer Darth Vader opduikt, kan alleen Ahsoka hem tegenhouden. Voor het eerst neemt Ahsoka het op tegen haar ouder meester onder deze omstandigheden. Ze rekt hiermee tijd, zodat de rest kan vluchten, maar blijft achter wanneer de tempel instort. Uit de ravage komt alleen Darth Vader tevoorschijn.

Star Wars Rebels S2 aflv E22 - Twilight of the Apprentice Part 2

Star Wars: Ahsoka voorgeschiedenis – Rebels, seizoen 4 (2018) – Aflevering 12 en 13

In een tempel stuit Ezra op een verborgen deur die hem leidt naar een plek tussen werelden, buiten tijd en ruimte. Hij dwaalt door deze plek en vindt een portaal dat hem brengt naar het moment waarop Darth Vader Ahsoka ingesloten heeft in de tempel, vlak voor alles instort. Ezra trekt haar door het portaal weg, waardoor we ontdekken wat er met haar is gebeurd (na ruim twee jaar onduidelijkheid!).

In deze ruimte worden ze aangevallen en Ahsoka en Ezra moeten beiden door hun eigen portaal weer terugkeren. Hierdoor verdwijnt Ahsoka, wederom, van het toneel.

Star Wars Rebels S4 aflv 13 - A World Between Worlds

Rebels, seizoen 4 (2018) – Aflevering 14 en 15

In de spannende finale van Rebels neemt de Ghost-crew het op tegen een vijand die op dat moment al vaker opgedoken is: Admiraal Thrawn. De overwinning is groot, maar de crew heeft daartegenover verliezen geleden. Een van hen is Ezra, die verdwenen is met Thrawns schip. Wat er met hem gebeurd is hebben we nu – vijf jaar later – nog steeds geen antwoord op.

Toevallig (of misschien ook niet) maakt de serie op het einde ook nog een sprong van vijf jaar. Sabine Wren, de Mandalorian, ontmoet wederom Ahsoka Tano, vastbesloten om Ezra te vinden.

Star Wars Rebels S4 aflv 15 - Family Reunion - and Farewell

Star Wars: Ahsoka voorgeschiedenis – The Mandalorian, seizoen 2 (2020) – Aflevering 13

Ook in The Mandalorian duikt Ahsoka (nu gespeeld door Rosario Dawson (DMZ, Zombieland: Double Tap)) kort op wanneer Din Djarin een Jedi zoekt om “het kind” te trainen. Ahsoka onthult de naam “Grogu” en legt uit dat ze hem niet kan trainen, wegens de band die Grogu met Din heeft. In deze aflevering leer je ook dat Ahsoka nog altijd dringend op zoek is naar admiraal Thrawn.

The Mandalorian Chapter 13 - The Jedi

The Book of Boba Fett, seizoen 1 (2022) – aflevering 6

Heel kort duikt Ahsoka daarna nog op wanneer Grogu in de leer is bij Luke Skywalker en Din Djarin hem wil bezoeken. Ahsoka is op dat moment ook daar en biedt advies. Hoewel geen belangrijk moment in haar ontwikkeling, bevestigt dit dat Ahsoka en Luke elkaar kennen. Dit was tevens Ahsoka’s tweede live-action verschijning voordat ze terugkeert in haar eigen serie.

The Book of Boba Fett S1 aflv 6

Star Wars: Ahsoka voorgeschiedenis – Keuzes

Natuurlijk zijn er nog talloze afleveringen die aanvullend zijn om Ahsoka’s vaardigheden en ontwikkelingen te leren kennen. Maar we hebben een keuze gemaakt in de belangrijkste en opvallendste verschijningen. Hebben wij volgens jou een aflevering gemist, laat het zeker weten in de comments en vertel ons ook waarom die volgens jou zo belangrijk is.

Grand Admiral Thrawn - Lars Mikkelsen

Een blik vooruit

Van Force-gevoelig kind, naar Padawan, naar banneling, rebel en mentor heeft Ahsoka Tano een van de meest uitgebreide ontwikkelingen van een personage uit het Star Wars-universum. Wellicht dat Yoda nog meer verschijningen heeft – dankzij zijn lange leven – maar die blijft daarin nog redelijk vlak. Ahsoka is van een van de meest gehate personages naar een van de meest geliefde gegaan en heeft zich telkens weer bewezen. Haar ervaringen voor, tijdens en na de oorlog hebben haar een krachtig moreel kompas gegeven en haar kundig gebruik van twee lightsabers maakt van haar een ongekende kracht tegen Sith, inquisiteurs en Darth Vader zelf.

Hoewel we tijdens het schrijven van dit artikel enkel nog een trailer hebben om mee te werken, zien we wel hoe een aantal belangrijke verhaallijnen doorgezet worden. Er is iets gebeurd tussen Ahsoka en Sabine Wren (de Mandalorian van de Ghost-crew) dat hersteld moet worden. De jacht op admiraal Thrawn gaat ook door en Hera (de piloot van de Ghost-crew) en Chopper (de robot van de Ghost-crew) zijn hierbij betrokken. In zekere zin is dit dus een direct vervolg op Star Wars: Rebels. En hoewel de Star Wars: Ahsoka-serie je mee gaat nemen in dit nieuwe verhaal, ligt de basis van de onderlinge vriendschappen dus in de andere serie.

Sabine Wren - Natasha Liu Bordizzo

Star Wars: Ahsoka voorgeschiedenis – May 23 augustus be with you

Wij kijken enorm uit naar dit nieuwe hoofdstuk in het Star Wars-universum en hebben ondertussen de eerste twee afleveringen mogen zien. Binnenkort verschijnt onze recensie hier op Modern Myths.

Mochten er in Ahsoka nog dingen voorbij komen uit bovenstaande series, dan zullen we ze zeker behandelen in een kijkgids, zoals we ook bij The Mandalorian hebben gedaan (in die kijkgids vind je nog meer info over Ahsoka en over de Darksaber). Nu is het duimendraaien voor de serie gaat verschijnen. Anders moet je in de tussentijd toch nog meer afleveringen uit de series hierboven aanzetten!

Star Wars: Ashoka seizoen 1 streamt vanaf 23 augustus op Disney+. Bekijk hier de trailer:

Titel: Star Wars: Ahsoka
Regisseurs: Dave Filoni, Steph Green, Peter Ramsey, Jennifer Getzinger
Acteurs: Rosario Dawson, Lars Mikkelsen, Mary Elizabeth Winstead, David Tennant
Uitgever: Disney
Medium: Disney+
Genre: Sciencefiction

Lees meer Modern Myths-achtergronden!

© 2023-2023 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Disney

Rosario Dawson is Ahsoka Tano

Daniel Warmoeskerken

Daniel werkt als docent Nederlands op een mbo-school in Eindhoven. Zijn studie is een gevolg van zijn voorliefde voor taal en literatuur. Gewapend met een bioscooppas probeert hij geen film te missen. In zijn vrije tijd kijkt hij series, leest hij manga en boeken of schrijft hij verhalen. Hij vindt het heerlijk om boeken met films te vergelijken; niet om aan te geven welke beter is, maar om te zien wat een verandering van medium kan doen met een verhaal. Zijn favoriete schrijver is Stephen King en er gaat geen jaar voorbij zonder het kijken van Cloud Atlas, Jurassic Park of een Disney-film.

“A half-read book is a half-finished love affair.” – David Mitchell

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.