The Witcher seizoen 2 recensie - Modern Myths

The Witcher seizoen 2 recensie – Meer monsters, elfen en magie

Zit jij ook zo uit te kijken naar het tweede seizoen van The Witcher op Netflix? Helmie mocht de eerste zes afleveringen al bekijken en heeft gesmuld van het resultaat. Geralt of Rivia – de hekser – heeft prinses Ciri onder zijn hoede genomen en neemt haar mee naar Kaer Morhen, het thuis van de witchers. Ondertussen denkt hij dat Yennefer is omgekomen bij de veldslag om Sodden. Hebben witchers dan toch meer emoties dan iedereen denkt? Lees onze The Witcher seizoen 2 recensie! 

Lees meer over The Witcher in onze The Witcher special. En lees meer over Vesemir in onze The Witcher: Nightmare of the Wolf recensie.

The Witcher seizoen 2 recensie - PosterGeralt of Rivia (Henry Cavill (Enola Holmes, Justice League)) neemt in The Witcher seizoen 2 zijn protegé Ciri (Freya Allan (Gunpowder Milkshake, The Third Day)) mee naar de thuisbasis van de witchers: Kaer Morhen. Hij gelooft dat ze daar veilig zal zijn onder de hoede van zijn mede-heksers en zijn mentor Vesemir (Kim Bodnia (Killing Eve, De Brief voor de Koning)).

Ondertussen blijkt Yennefer (Anya Chalotra (Sherwood, Wanderlust)) de vuurmagie overleefd te hebben. Ze is echter krijgsgevangene van Nilfgaard geworden en heeft zo haar eigen problemen om mee te worstelen. De vraag in dit tweede seizoen van deze fantasy serie gebaseerd op het werk van auteur Andrzej Sapkowski is dan ook: zal het lot iedereen weer samen brengen?

Mimi Ndiweni als Fringilla

Ontmoet de bruxa en de leshy

The Witcher seizoen 2 trakteert ons op een nieuw spektakel met prachtige monsters die levensecht zijn vormgegeven. Ontmoet de vampierachtige bruxa, de boomachtige leshy en andere monsters die we hier niet gaan verklappen. Terwijl Geralt deze nachtmerries bevecht, is het de vraag waar de krachten van Ciri vandaan komen.

Bereid je dus voor op actie, nieuwe personages en prachtige locaties. In dit seizoen zijn er meer elfen, meer witchers en is er meer drama en magie. Alles is werkelijk prachtig gemaakt; er is duidelijk een schepje bovenop de productiewaarde van The Witcher seizoen 1 gedaan.

The Witcher seizoen 2 - Leshen

The Witcher seizoen 2 recensie – Kanariegele ogen

Wat ik wel jammer vind, is dat Netflix de lenzen van de heksers heeft ge-upgrade. Geralt heeft in seizoen 2 bijna kanariegele irissen. Deze contactlenzen zijn voor iedere acteur nauwkeurig opgemeten en aangepast aan de vorm en grootte van hun ogen. Elke lens is vervolgens met de hand geschilderd in Amerika.

Maar het nadeel van deze contactlenzen is dat de pupillen onnatuurlijk worden. Ze bewegen niet mee met het donker of licht, wat Geralt daardoor een behoorlijk creepy look oplevert. Zelfs al is hij een witcher.

Henry Cavill als Geralt of Rivia in The Witcher seizoen 2

Chronologisch verhaal in vogelvlucht

Het verhaal in dit tweede seizoen gaat in vogelvlucht, dus je moet bij de les blijven. Het is ook fijn om de prequel The Witcher: Nightmare of the Wolf gezien te hebben. Er wordt enkele keren terugverwezen naar gebeurtenissen die zich toen afspeelden.

De schrijvers hebben dit keer gekozen voor een chronologische opbouw van het verhaal. We starten bij de veldslag die door het offer van Yennefer is gewonnen. En in tegenstelling tot de eerste serie, blijven we de hoofdpersonen verder in chronologische volgorde volgen. Dat is een echte verbetering ten opzichte van seizoen 1.

Freya Allan als Ciri - The Witcher seizoen 2

Opnieuw kijken als je de boeken en games niet kent

Wie echter denkt dat het verhaal in seizoen 2 door de chronologische vertelstijl makkelijk te volgen is, komt bedrogen uit. Ik heb zelf de boeken niet gelezen of de games gespeeld en vond het lastig om alle nieuwe informatie snel te verwerken. Soms wordt belangrijke achtergrondinformatie zo snel geïntroduceerd, dat ik enkele keren de aflevering heb gepauzeerd om een dialoog terug te luisteren.

Ik zal dan ook – net als bij seizoen 1 – alle afleveringen opnieuw kijken om het verhaal beter te kunnen volgen. Zelfs al zijn andere scènes soms net te langdradig. Zoals die met een kat-en-muisspel, waarin twee personages elkaar om en om vier keer redden uit verschillende benarde situaties.

MyAnna Buring als Tissaia

The Witcher seizoen 2 recensie – Prachtige verhalen vol spektakel

Maar alles bij elkaar heeft Netflix met The Witcher seizoen 2 weer een prachtig spektakel neergezet. We worden dieper meegenomen in de verhalen van het Continent en je leert meer kennen over de witchers, de elfen en de mensen die er wonen. Al zijn die verhalen voor de leek dus soms wat lastig te volgen. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de laatste twee afleveringen van dit achtdelige tweede seizoen. En natuurlijk naar The Witcher seizoen 3 dat al aangekondigd is!

The Witcher seizoen 2 streamt vanaf 17 december op Netflix. Bekijk hier de trailer:

Titel: The Witcher seizoen 2
Regisseurs: Stephen Surjik, Sarah O’Gorman, Edward Bazalgette, Louise Hooper
Acteurs: Henry Cavill, Anna Shaffer, Kim Bodnia, Freya Allan, Anya Chalotra
Uitgever: Netflix
Genre: Fantasy

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2024 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Netflix

Kristofer Hivju als Nivellen

The Witchers van Kaer Morhen

Helmie van Lith

Helmie is al vanaf jongs af aan een boekenwurm. Met name fantasy, historische romans en detectives spreken tot haar verbeelding. Toveren met Harry Potter, op onderzoek met Sherlock Holmes, Down the rabbit hole met Alice; een goed boek voert haar mee naar een andere wereld. Haar vrouw klaagt dan ook dat als ze leest ze niet meer bereikbaar is. Ook voor een goede film of serie is ze te porren. Het liefste iets met sciencefiction of kostuumdrama's.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise
  • BoekenBoeken