Wolfenstein II: The New Colossus
Doctor Strange 2 banner

Wolfenstein II: The New Colossus verschijnt 27 oktober

Wolfenstein: New Order krijgt een opvolger onder de titel ‘Wolfenstein II: The New Colossus’.  Deze game is het twaalfde deel van de first-person shooter die sinds 1981 bestaat.

Evenals in de eerder verschenen delen speelt BJ Blazkowicz de hoofdrol in een universum waarin de nazi’s de Tweede Wereldoorlog hebben gewonnen.

Blazkowicz neemt het in de game op tegen een nazi-regime dat de Verenigde Staten heeft bezet. Ook keren diverse personages uit het vorige deel terug in The New Colossus.

Geschiedenis

Wolfenstein: The New Colossus is de opvolger van ‘Wolfenstein: New Order’ die in 2014 verscheen en de uitbreiding The Old Blood van een jaar later.

De geschiedenis van Wolfenstein loopt overigens nog veel verder terug. De first-person shooter zag het levenslicht in 1981 met ‘Castle Wolfenstein’. Andere bekende delen zijn Wolfenstein 3D, Spear of Destiny (1992) en Return to Castle Wolfenstein.

Wolfenstein II: The New Colossus – release

Het spel verschijnt op 27 oktober voor alle Xbox One-uitvoeringen, PlayStation 4 en PC en is gemaakt door MachineGames.

© 2015-2022 Modern Myths – oorspronkelijk verschenen onder redactie van Karen van den Andel en Jeroen Geelhoed – Fantasize.nl

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise