Comic Con Amsterdam 2019 cosplayers - Shuri uitsnede
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag – Pareltjes uit de popcultuur

De RAI Amsterdam was afgelopen 31 augustus en 1 september het decor voor Comic Con Amsterdam 2019. Stripliefhebbers en popcultuurfans konden er onder andere Al Ewing (Immortal Hulk), Rodney Ramos (The Amazing Spider-Man), Iain Glen (Game of Thrones) en Christopher Lambert (Highlander) ontmoeten. Ook waren er leuke workshops, kon je over de markt struinen en waren er cosplayers in geweldige kostuums. Lees ons Modern Myths Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag!

Muziek: Jungle Drop van Jesse Spillane, Free Music Archive.org

Voor de kenners was er dit jaar op de Comic Con Amsterdam veel te beleven. Onder de special guests waren een hoop namen van acteurs die een flinke carrière op hun naam hebben staan, zoals de eerdergenoemde Iain Glen en Christopher Lambert, maar ook David Warner (van Tron en Doctor Who tot Star Trek en Twin Peaks en alles ertussenin), Casper van Dien (Starship Troopers), Caroline Munro (The Spy Who Loved Me) en zowel Richard Gibson als Kim Hartman van ‘Allo ‘Allo. Er stonden rijen voor de photoboot.

Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag Photoboot rij
Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag: in de rij voor een foto met een special guest (Foto: twitter.com/pvbaikun)

The Immortal Al Ewing

De ‘artist alley’ was bijzonder goed gevuld deze editie. Liefhebbers van zowel Europese als Amerikaanse strips konden hun boekenkast plunderen om materiaal te laten signeren. Modern Myths-redacteur Jeroen was in de zevende hemel met een handtekening van The Immortal Hulk -schrijver Al Ewing. De Britse schrijver is genomineerd voor een Eisner Award voor de serie en heeft onlangs ook het prestige project Marvel Comics #1000 bij de Amerikaanse uitgever begeleid. Ewing was zeer open en gul met zijn kennis en naast dat hij de tijd nam om met je te spreken, kon je op de ‘Creators Valley Stage’ zowel op zaterdag als zondag een interview met hem volgen.

Naast Ewing waren er bekende namen uit de stripwereld zoals Rodney Ramos, Miguel Mendonça, Stephen B. Scott, Michel Nadorp, Ian Richardson en Renee Rienties.

Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag Jeroen en Al Ewing
Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag: Modern Myths-redacteur Jeroen en Al Ewing (Foto: twitter.com/pvbaikun)
Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag Artist Alley
De Artist Alley op Comic Con Amsterdam 2019

Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag: Workshops

Buiten de interviews met de gasten op het hoofdpodium, kon je ook workshops volgen in verschillende disciplines. Zo leidde schrijver Roderick Leeuwenhart (Pindakaas en Sushi) een panel met onder andere sciencefictionschrijver en uitgever Jasper Polane (De Zwijgende Aarde: Roest) over wat er komt kijken bij het schrijven van een boek.

Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag schrijverspanel
Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag: het schrijverspanel onder leiding van Roderick Leeuwenhart (Foto: twitter.com/pvbaikun)

Mede-organisator Jeroen van Trierum interviewde enkele van de stripschrijvers en -tekenaars, waaronder de al genoemde Al Ewing. Er was een Donald Duck spotlight, een gesprek over 80 jaar Batman en het panel Star Wars en Comics.

Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag Van Trierum en Ewing
Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag: Jeroen van Trierum interviewt Al Ewing (Foto: twitter.com/pvbaikun)

Cosplay en contest

Op elk zichzelf respecterende Comic Con mogen cosplayers niet ontbreken. Ook op de Comic Con Amsterdam 2019 trokken de creatieve kostuummakers de aandacht. Hieronder een selectie, inclusief een blik op het Cosplay Contest podium.

"<yoastmark

"<yoastmark

Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag: Boba Fett
Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag: Huurling Boba Fett zoekt een baan, nu hij in The Mandalorian op Disney+ geen rol speelt

"<yoastmark

Tijdens de Cosplay Contest lieten de cosplayers met dans en muziek zien waar hun personages toe in staat zijn. Meer cosplay-foto’s van de Comic Con Amsterdam 2019 vind je in ons fotoalbum op Facebook.

Merchandise, VR en Star Wars LEGO-diorama

Natuurlijk kon je op de Comic Con Amsterdam 2019 veel merchandise vinden. Naast de verschillende retailers met hun uiteenlopende producten stond een schitterend LEGO Star Wars diorama, met ontzettend veel detail. En was de fantastische wereld van de Comic Con nog niet voldoende voor je, dan kon je bij VR Café Haarlem in de wereld van de virtual reality stappen. Zij stonden met verschillende spellen op de beurs, waar jong en oud gretig op afkwamen.

Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag: dealers 1

Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag: dealers 2

Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag: Star Wars Lego
LEGO Star Wars diorama op Comic Con Amsterdam 2019

"<yoastmark

Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag: VR games
Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag: gamen in VR (Foto: twitter.com/pvbaikun)

Tot op Comic Con Amsterdam 2020!

De sfeer zat er goed in op Amsterdam Comic Con 2019. Hoewel de Con wat kleiner is dan de Dutch Comic Con in Utrecht, kon je je er prima een dag vermaken. Zeker als je een goede planning maakte voor alle gasten die je wilde zien en de panels die je wilde volgen, vloog de dag voorbij. Modern Myths zal er dus zeker volgend jaar weer bij zijn!

Meer Modern Myths-verslagen vind je in onze rubriek Reportages.

© 2019-2023 Modern Myths

Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag: dealers 3

Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag: dealers 4

Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag: dealers 5

Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag: Al Ewing Marvel 1000
Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag: Al Ewing met de Marvel #1000 comic (Foto: twitter.com/pvbaikun)

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.