Frozen II dvd recensie - Modern Myths
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Frozen II dvd recensie: Disney Classic waar je heerlijke koude rillingen van krijgt

Wie Disney+ heeft, kon thuis al genieten van het langverwachte vervolg op de bioscoophit Frozen. Nu is hij dan eindelijk op blu-ray, 4K UHD en dvd beschikbaar om aan je Disney-verzameling toe te voegen. Is Frozen II de waardige opvolger die het wachten waard was of had de film iets langer in de ijskast mogen staan? Lees het in onze Frozen II dvd recensie! 

Lees ook Helmies bioscooprecensie van Frozen II.

Na de gebeurtenissen in het eerste deel uit 2013 heeft Elsa, koningin van Arendelle, meer controle over haar magische ijskrachten. In de korte animatie Frozen Fever uit 2015 zagen we al dat het goed gaat met de personages. Anna en Kristoff zijn samen, Olaf leeft – met behulp van Elsa’s krachten – het hele jaar door en het rendier Sven eet rustig zijn wortels. De rust verandert echter wanneer Elsa ’s nachts een stem hoort roepen. De elementen in en rondom Arendelle gedragen zich vreemd en alles lijkt te maken te hebben met een verhaal dat Elsa’s ouders lang geleden vertelden over een betoverd woud. Zoals de trailer het zo mooi verwoord: “We waren altijd bang dat Elsa’s krachten teveel waren voor deze wereld. Nu moeten we hopen dat ze genoeg zijn.”
Elsa magisch en lief

Een Classic vervolg

Dat Disney-films populair zijn, valt niet te ontkennen. Het aantal titels dat deze filmmaatschappij op zijn naam heeft staan is enorm. Vooral de Classics hebben een plekje in ons hart veroverd. Hoewel veel van die bekende sprookjes een vervolg hebben, worden ze zelden tot het “Disney Animated Canon” gerekend. Wist je bijvoorbeeld dat er drie Assepoester-films zijn en net zoveel delen van Belle en het Beest, De Leeuwenkoning en De Kleine Zeemeermin? Ook films als Mulan en Lady en de Vagebond kennen een vervolg, maar worden niet tot de Classics gerekend. Frozen II reken we wel tot de canon en is daarin niet uniek (naast films als De Reddertjes en Wreck-it Ralph), maar wel opvallend. Niet verwonderlijk dat Disney de tijd heeft genomen. Wat volgt is een episch sprookje voor het hele gezin.

Frozen II betoverd bos

Frozen II dvd recensie: Koude rillingen

Frozen II doet ontzettend veel goed. Het eerste wat opvalt, is de waanzinnige animatie die gebruikt wordt om alles af te beelden. Elk druppel water en elk ijskristal dat Elsa tevoorschijn tovert wordt prachtig in beeld gebracht. Niets op aan te merken. De populariteit van de eerste Frozen is mede te danken aan de superhit Let it go! Hoewel geen van de nummers in dit vervolg deze populariteit overstijgt, knalt het zangtalent van Idina Menzel (Enchanted) en Kirsten Bell (House of Lies) je boxen uit. Bij menig liedje kruipen de koude rillingen, op de meest positieve manier, over je huid. Als laatste mag je de humor in het verhaal zeker niet vergeten. Vooral Olaf heeft prachtige momentjes – soms zwarte humor, maar niet minder hilarisch – maar ook Elsa’s zelfspot wordt enorm gewaardeerd.

Elsa magisch

Frozens invloed

Het succes van de eerste film heeft er aan bijgedragen dat we nu van het tweede deel kunnen genieten. Helemaal het eerste deel loslaten, gebeurt dan ook niet. Soms zorgt dit voor hilarische flashbacks, maar op sommige momenten hadden de makers best meer risico mogen nemen. Kristoff kunnen ze natuurlijk niet opzij schuiven, maar zijn verhaallijn staat los van het grotere geheel en wordt telkens onderbroken puur voor het komische effect, Hoewel dat wel weer leuke momenten en een gave solo oplevert. Daarnaast zien we in de relatie tussen de twee zussen vooral een herhaling van zetten. Soms met een kleine twist, maar in essentie komen ze op hetzelfde neer.

Anna en Elsa

IJskoude extra’s

Natuurlijk koop je de dvd voor de film, maar bij Frozen II kun je wat extra’s betreft enkel terecht op de blu-ray. Op wat sneak peaks na bevat de dvd geen extra’s. De blu-ray daarentegen heeft weggelaten scènes, een wist je dat?, een blik op de geesten van Frozen 2, een documentaire over de muziek en de niet-gebruikte liedjes, een stukje over hoe de wind werd getest en een “zing mee met de film”-mogelijkheid. Jammer dat de dvd dit allemaal moet missen en dat er niet nog meer extra’s zijn. Want dit is nou echt zo’n film waar je naar storyboards wilt kijken om te zien hoe het verhaal tot stand kwam.

Olaf en Sven

Frozen II dvd recensie:
Frozen laat je niet in de kou staan

Frozen II dvd recensie - dvd packshot 3DZoals gezegd is Frozen II een van die zeldzame vervolgen die wel toegevoegd wordt aan het rijtje Classics. En volledig terecht. Hoewel het plot soms wat voorspelbaar is, verveelt hij nooit. Nog steeds krijg ik kippenvel bij het zien van sommige scènes. Na mijn bioscoopervaring dacht ik dat de film misschien minder indruk zou maken, maar ook op dvd is hij fantastisch om te kijken. Een aanrader voor het hele gezin dus. Wie weet maken we het nog mee dat Frozen III het eerste derde deel wordt dat ook aan de Classics toegevoegd wordt. Tot die tijd gaan we dit tweeluik nog maar een keer aanzetten.

Frozen II is nu verkrijgbaar op blu-ray, 4K UHD en dvd.

Titel: Frozen II
Regisseurs: Chris Buck, Jennifer Lee
Acteurs: Idina Menzel, Kristen Bell, Jonathan Groff, Josh Gad
Uitgever: Disney Home Entertainment
Medium: dvd
Genre: animatie / fantasy / musical

Modern Myths Shop


Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2023 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Disney Home Entertainment

Frozen II dvd - group hug

Frozen II dvd - trol

Frozen II dvd - Elsa

Daniel Warmoeskerken

Daniel werkt als docent Nederlands op een mbo-school in Eindhoven. Zijn studie is een gevolg van zijn voorliefde voor taal en literatuur. Gewapend met een bioscooppas probeert hij geen film te missen. In zijn vrije tijd kijkt hij series, leest hij manga en boeken of schrijft hij verhalen. Hij vindt het heerlijk om boeken met films te vergelijken; niet om aan te geven welke beter is, maar om te zien wat een verandering van medium kan doen met een verhaal. Zijn favoriete schrijver is Stephen King en er gaat geen jaar voorbij zonder het kijken van Cloud Atlas, Jurassic Park of een Disney-film.

“A half-read book is a half-finished love affair.” – David Mitchell

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.