Heroes Made in Asia 2021 - Modern Myths

Heroes Made in Asia 2021 sfeerverslag – Vrolijk Aziatisch popcultuur event!

Het eerste Aziatische popcultuur event – Heroes Made in Asia – van de organisatie achter Heroes Dutch Comic Con vond afgelopen 16 en 17 oktober plaats in Evenementenhal Gorinchem. Modern Myths was erbij en genoot van de cosplayers, games, optredens, Pokémon en andere manga en anime elementen van dit leuke evenement. Kijk in ons Heroes Made in Asia 2021 sfeerverslag met ons mee en zet de volgende editie vast in je agenda! 

Het is niet te geloven, maar de laatste Modern Myths reportage van een evenement was die van de Dutch Comic Con 2019 Winter Edition. Gepubliceerd op 11 december 2019. Sindsdien hebben we meegedaan aan de Stay Home Comic Con, maar voor de rest was het stil in de beursgebouwen en evenementenhallen. En helaas is het wederom thuisblijven geblazen, nu onder andere Castlefest en Heroes Dutch Comic Con verschoven zijn naar volgend jaar.

Maar heel even gloorde er licht aan de horizon en mochten onder andere Other Futures, Fantasy Fest, Club Imagine, Spellenspektakel en Heroes Made in Asia doorgaan. Modern Myths was bij de laatste drie aanwezig en van Spellenspektakel 2021 en Heroes Made in Asia doen we verslag. En wat hebben we de sfeer op die evenementen gemist!

Heroes Made in Asia 2021 - Evenementenhal Gorinchem

Heroes Dutch Comic Con – De Aziatische versie

We trappen af met de reportage van Heroes Made in Asia. Door de aanhoudende pandemie in de wereld moesten we er even op wachten, maar op 16 en 17 oktober was het dan toch eindelijk zo ver. Het eerste Aziatische popcultuur event van de organisatie achter de Heroes Dutch Comic Con vond plaats in Evenementenhal Gorinchem te Gorinchem.

Meteen bij de ingang zat de sfeer er al goed in. Cosplayers in manga- en animekostuums stonden netjes in de rij, waar iedereen na een snelle check naar binnen mocht. Daar liep je de ruime hallen in, waar kleurige stands met een ruime opzet je uitnodigend welkom heetten. Je kon aan het publiek en de standhouders merken dat iedereen blij was aanwezig te kunnen zijn. En die gemoedstoestand zorgde de hele dag voor grote lol.

Evenementenhal Gorinchem
Evenementenhal Gorinchem

Heroes Made in Asia 2021 - Merchandise

Heroes Made in Asia 2021 sfeerverslag – Pokémon en Gunpla

Het geld van onze beursmetgezel brandde haar portemonnee uit en dus moesten er eerst Pokémon kaarten gekocht worden. De vele stands op de beursvloer boden meer dan genoeg keuze uit boosterpacks, starterdecks, elite trainer bundels en veel meer. Het was uiteindelijk moeilijk te zien welk merk meer vertegenwoordigd was: Pokémon of de vele Gunpla bouwpakketten die je overal kon krijgen.

Gunpla bestaat al sinds de jaren 80, maar hebben de laatste tijd weer enorm aan populariteit gewonnen. Voor weinig (of veel, als je voor de grotere modellen gaat) geld kun je al leuke robot bouwpakketjes kopen, waarvan de onderdelen zonder lijm in elkaar te klikken zijn. Liefhebbers van de anime serie Mobile Suit Gundam kunnen hun hart ophalen en talloze vechtrobots in elkaar zetten. Gunpla staat voor “Gundam plastic model” en zijn tegenwoordig in prachtig detail in elkaar te zetten. De hobby is zeer toegankelijk geworden voor iedereen en dat zag je terug op de Heroes Made in Asia 2021 beurs.

RG Gunpla
Alle Gunpla die je je kon wensen
Heroes Made in Asia 2021 - Gunpla
Gunpla: Meteen aan de slag
Pokémon op Heroes Made in Asia 2021
Pokémon op Heroes Made in Asia 2021

Manga en boeken

Naast merchandise waren er natuurlijk ook veel manga-tekenaars die hun werk verkochten en kon je terecht voor prachtige posters, action figures, handgemaakte Pokéball dioramas – zogeheten Pocket terra’s – van New Geek en replica zwaarden uit manga en anime, zoals de “Sandai Kitetsu” uit One Piece.

Ook boekenliefhebbers kwamen aan hun trekken. Uitgeverij Zilverspoor was met een goed gevulde stand aanwezig. Onder de talloze titels zagen we de Shirareta Sekai serie van Kirsten Groot, een fantasyserie met Japanse invloeden. Maar ook sciencefiction was vertegenwoordigd, in de aanwezigheid van Django Mathijsen en Anaïd Haen. Voor onze boekrecensie rubriek gingen we aan de haal met Fort Enigma van Dianne Arentsen. Yvette W. is daar nu in aan het verdwalen…

Anna Draws Stuff - Heroes Made in Asia 2021
Anna Draws Stuff
Fanelia Art - Heroes Made in Asia 2021
Fanélia Art
Pokémon in hun Pokéball - New Geek Pocket Terras
Pocket terra’s
Replica manga en anime zwaarden
Replica manga en anime zwaarden
Zilverspoor op Heroes Made in Asia 2021
Uitgeverij Zilverspoor op Heroes Made in Asia 2021

Heroes Made in Asia 2021 sfeerverslag – Zelf in actie

Voor wie zelf actief aan de slag wilde, was er meer dan voldoende te doen op Heroes Made in Asia 2021. Zo kon je deelnemen aan een Just Dance kampioenschap, of een potje Pokémon Unite spelen op de mCon esports stand. Het klassieke computerspel Street Fighter kwam ook heel dichtbij op het evenement. In de “HADO” stand kon je namelijk proeven van deze VR-sport waar je een soort trefbal speelt door energieballen uit je handen te schieten en schilden op te werpen. HADO komt natuurlijk van “Hadoken”, de speciale aanval uit de Street Fighter spellen. Kijk op de HADO website om deze leuke sport zelf eens te spelen.

Als je jezelf niet-elektronisch in het strijdgewoel wilde mengen, dan kon je deelnemen aan een kendo workshop. “De kunst van het zwaard” werd verzorgd door de Utrechtse dojo Yushinkan. En samen met de andere bezoekers van de beurs kon je je bijdrage doen aan een “crowd canvas” van Sjambar. Uiteraard door het inschilderen van een manga avontuur.

mCon esports - Pokémon Unite
mCon esports – Pokémon Unite
HADO - Heroes Made in Asia 2021
HADO tijdens Heroes Made in Asia 2021
Kendo Workshop - Heroes Made in Asia 2021
Kendo Workshop – De kunst van het zwaard
Crowd Canvas - Sjambar.nl
Crowd canvas beschikbaar gesteld door Sjambar

Cosplay en special guests

En natuurlijk mochten de cosplayers niet ontbreken op Heroes Made in Asia 2021. Vanwege de lockdown hadden de kostuumkunstenaars extra tijd om hun creaties te perfectioneren en dat zag je terug op de beursvloer. Hieronder een impressie van de personages die we voorbij zagen komen. Voor meer foto’s kijk je in het fotoalbum op onze Facebook-pagina.

Heroes Made in Asia 2021 - Cosplay mozaiek
Heroes Made in Asia 2021 – Cosplay mozaïek
Heroes Made in Asia 2021 - Sophia en Arsène uit Persona5
Sophia en Arsène uit Persona5

Ook “House of Wax” was aanwezig, volledig in Aziatische stijl. Tijdens het evenement ging de draak voorop in optochten, waarbij veel cosplayers aansloten. Naast de cosplayers was ook een ander vast onderdeel van elke con vertegenwoordigd: de special guests. Op deze eerste editie van Heroes Made in Asia waren professionele cosplayers als SakuraFlor en Leon Chiro te zien. Daarnaast kon je kennis maken met gaming streamers Avithall en Monkeloid.

Heroes Made in Asia 2021 - House of Wax
Heroes Made in Asia 2021 – House of Wax
Heroes Made in Asia 2021 - House of Wax draak
House of Wax

Verder kon je werk laten signeren door verschillende striptekenaars – manga artists – als Sandra Diaz en Rafa Barragán. De hoofdgast van deze editie was stemactrice Veronica Taylor. Zij is bekend als de stem van Ash Ketchum in de Amerikaanse versie van Pokémon. Maar liefhebbers van games kennen haar ook van Shadow Hearts en heel veel andere titels. De stemactrice werd op het hoofdpodium geïnterviewd – waarbij ze af en toe als Ash het publiek vermaakte – en stelde de vragen in een Pokémon quiz.

Veronica Taylor - Heroes Made in Asia 2021
Veronica Taylor over haar werk als stemactrice

Heroes Made in Asia 2021 sfeerverslag – Het dak er af in Gorinchem

Muziek mocht natuurlijk ook niet ontbreken en we mochten onder andere losgaan bij de anime en videogame cover band “Dress Up Town”. De vermakelijke show bestond uit tal van Japanse rocknummers. En op het eind van het optreden ging het dak van Evenementenhal Gorinchem er af toen de band de intro van de Pokémon animatieserie inzette.

Dress Up Town - Heroes Made in Asia 2021
Los gaan met “Dress Up Town”

In deze reportage heb je de sfeer geproefd van de zaterdag van Heroes Made in Asia 2021. Het was een heerlijke dag vol muziek en plezier in anime en manga stijl. We kijken nu al uit naar de tweede editie van deze nieuwe con, met hopelijk minder restricties door de wereldwijde pandemie en meer special guests, workshops en enthousiast publiek. De sfeer zat er nu al goed in, dus dat belooft wat voor volgend jaar. Dan zal Heroes Made in Asia 2022 plaatsvinden op 7 en 8 mei 2022. We zien jullie daar. Sayonara!

Meer Modern Myths-verslagen vind je in onze rubriek Reportages.

© 2019-2024 Modern Myths / Foto’s: © Modern Myths

Special guests op Heroes Made in Asia 2021
Special guests op Heroes Made in Asia 2021
Kendo workshop publiek - Heroes Made in Asia 2021
Deelnemen aan de Kendo workshop
Anime en Manga merchandise
Anime en Manga merchandise!
Transformers - Leader Megatron
Transformers – Leader Megatron

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • BoekenBoeken