Luke Skywalker Return of the Jedi sixth scale figuur 1
Doctor Strange 2 banner

MODERN MYTHS MERCHANDISE – LUKE SKYWALKER RETURN OF THE JEDI SIXTH SCALE FIGUUR VAN HOT TOYS

13 december verschijnt Star Wars: The Last Jedi in de bioscopen. Hopelijk gaan we erachter komen wat er met Luke Skywalker gebeurt is en waarom hij als kluizenaar leeft en niet als gevierde Jedi Master het heelal beschermt. In afwachting daarvan kun je met behulp van je vitrine terugdenken aan Luke in betere tijden. Hot Toys heeft namelijk een prachtige Luke Skywalker Return of the Jedi sixth scale figuur uitgebracht.

Aan het einde van Star Wars: The Force Awakens zien we hoe hoofdrolspeelster Rey (Daisy Ridley) op een verlaten planeet oog in oog komt te staan met de lang verdwenen Jedi Master Luke Skywalker (Mark Hamill). Het wordt duidelijk dat de eens zo gevierde rebel er niet in is geslaagd het kwaad uit te bannen en een nieuwe orde van Jedi ridders heeft weten op te bouwen. Er is blijkbaar een hoop mis gegaan na het einde van Star Wars: Return of the Jedi, waarin Luke zegevierde over Darth Vader en The Emperor en de toekomst veilig stelde van het ver weggelegen sterrenstelsel, al die tijd geleden …

Luke Skywalker Return of the Jedi sixth scale figuur

Die epische eindstrijd tussen Luke Skywalker, Darth Vader en The Emperor in Star Wars: Return of the Jedi heeft Hot Toys geïnspireerd om een prachtig 28 cm hoog figuur van Mark Hamill als Luke Skywalker te maken. Het Luke Skywalker Return of the Jedi sixth scale figuur lijkt zo uit de klassieke filmscène te stappen en is voorzien van verschillende accessoires om de eindstrijd op de Death Star nauwkeurig uit te beelden. Zo draagt Luke zijn zwarte kostuum en kun je kiezen uit 10 verschillende handen om Luke een pose te geven. Geef hem zijn lightsaber of blaster pistool, of boei hem met de zilveren handboeien. Ook kun je kiezen uit blote vuisten, Jedi-gebaren, een gewonde hand of de zwarte handschoen.

Luke Skywalker Return of the Jedi sixth scale figuur 2

De Jedi garderobe

Naast het zwarte kostuum kun je ook kiezen voor een grijs exemplaar, of Luke voorzien van zijn bruine cape. Zijn lightsaber is voorzien van een LED-lichtje en je kunt ook een versie gebruiken die beweging uitbeeldt. Je poseert het figuur met 30 articulatie punten. Luke staat op een speciaal platform met het logo van de film, waar je ook nog verschillende bedrukte achtergrondjes bij krijgt. Kortom, een mooi totaalpakket dus. De hele set kost € 195,49 en is momenteel als pre-order beschikbaar, via verschillende websites. Zet Luke dus op zijn heldhaftigst in je vitrine, in de sfeer van triomf voordat Star Wars: The Last Jedi ons laat zien dat na dat hoogtepunt ook weer onvermijdelijk een dieptepunt volgde.

Luke Skywalker Return of the Jedi sixth scale figuur 3

Luke Skywalker Return of the Jedi sixth scale figuur 4

Luke Skywalker Return of the Jedi sixth scale figuur 5

In Modern Myths Je Vitrine geeft redacteur Jeroen elke week een tip om je fantasy-verzameling uit te breiden. Duik mee in het aanbod van action figures, statues, gadgets, merchandise en andere hebbedingen en laat horen wat je zelf op de plank hebt staan in de comments.

Eerste deel: kijk hier (Funko Pop! Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales)
Tweede deel: kijk 
hier (Hot Toys Iron Man Mark XLVII)
Derde deel: kijk 
hier (McFarlane Toys The Labyrinth en The Dark Crystal)
Vierde deel: kijk 
hier (Ubisoft Store South Park: The Fractured But Whole – Coons Driewieler)
Vijfde deel: kijk 
hier (Wonder Woman door Mezco Toys en NECA)
Zesde deel: kijk hier (The Legend of Zelda: Breath of the Wild Link van First 4 Figures)
Zevende deel: kijk hier (Game of Thrones: Knuffel en schud het nieuwe seizoen)

© 2015-2022 Modern Myths – oorspronkelijk verschenen onder redactie van Karen van den Andel en Jeroen Geelhoed – Fantasize.nl

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise