Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
Modern Myths Nieuws 2019 - Week 25: Trials of Mana komt eindelijk naar het Westen!
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 25: J.J. Abrams: Spider-Man, Venom 2, Trials of Mana

In het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 25 hebben we veel opvallend nieuws voor je. Zo schrijft sterregisseur en -producer J.J. Abrams een Spider-Man limited serie met zijn zoon, krijgt Batman een ster op de Hollywood Walk of Fame en komt Trials of Mana eindelijk uit Japan naar het westen. Verder zal Tom Hardy opnieuw Venom spelen en kun je zelf een rol in het nieuwe boek De Quantumdetectives van Johan Klein Haneveld en Theo Barkel winnen.

J.J. Abrams en zoon maken Spider-Man limited serie

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 25: Spider-Man 1 door J.J. AbramsStripuitgeverij Marvel brengt in september een bijzondere limited serie van Spider-Man uit. Dit vijfdelige verhaal wordt geschreven door regisseur en producer J.J. Abrams en zijn zoon Henry. Je kent J.J. Abrams van zijn studio Bad Robot. Hij is verantwoordelijk voor de nieuwe generatie Star Wars– én Star Trek-films, de Cloverfield-serie en Super 8. Zijn televisiewerk bestaat uit onder andere Lost, Westworld, Alias en Fringe. Niet de minste naam dus om een Spider-Man strip te schrijven.

De heren hebben voor de serie een nieuwe schurk bedacht die zowel Peter Parker als zijn superhelden alter ego Spider-Man zal lastigvallen: Cadaverous. De serie wordt getekend door Sara Pichelli.

Er is verder nog weinig bekend over het verhaal, maar de heren kondigen hun serie alvast zelf aan in dit filmpje:

Modern Myths Nieuws 2019 – Week 25: J.J. Abrams (links) en Henry Abrams (rechts)

Bron: The New York Times

Na Secret of Mana krijgt ook Trials of Mana een remake

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 25: Trials of Mana komt eindelijk naar het Westen!In maart vorig jaar recenseerde Modern Myths-gastrecensent Gerard Sombroek de remake van Secret of Mana voor PlayStation 4. Spellenmaker Square Enix heeft goed nieuws voor de liefhebbers van de serie, want ook het derde deel – Trials of Mana – krijgt dezelfde behandeling en staat gepland voor begin 2020.

Dit nieuws is extra interessant als je de geschiedenis van de ‘Mana’-serie kent. Trials of Mana is namelijk in 1995 enkel in Japan verschenen onder de naam Seiken Densetsu 3. Met de full-hd remake die begin volgend jaar uitkomt, is de trilogie dan eindelijk ook voor Westerse spelers compleet. Net als Secret of Mana wordt Trials of Mana helemaal opnieuw opgebouwd en voorzien van het nieuwe actie-rpg-vechtsysteem, nieuwe level- en vaardigheidssystemen en 3D-graphics. Het spel verschijnt op de PlayStation 4, Nintendo Switch en via STEAM op pc.

Bekijk hier de aankondigingstrailer:

Ben je nostalgisch aangelegd en heb je een Nintendo Switch? Dan kun je via de Nintendo eShop de ‘Mana’-trilogie in zijn originele versie spelen in de Collection of Mana. De verzameling bestaat uit FINAL FANTASY Adventure/Mystic Quest, Secret of Mana en – bij ons dus voor het eerst – Trials of Mana. De laatste twee delen kun je dan zelfs lokaal in multiplayer spelen: Secret of Mana met drie spelers en Trials of Mana met twee spelers. Ben je een echte liefhebber, dan kun je bij geselecteerde retailers in Europa vanaf 27 augustus een fysieke versie van de trilogie halen. Wees er dan snel bij, want de oplage is beperkt!

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 25: Collection of Mana
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 25: Collection of Mana

Bron: Square Enix

Jouw naam in het boek De Quantumdetectives

Schrijver Johan Klein Haneveld en Theo Barkel schrijven gezamenlijk de futuristische detectiveroman De Quantumdetectives. Twee rechercheurs in het Nederland van de toekomst doen een bijzondere ontdekking. Samen met een patholoog van het Nederlands Forensisch Instituut proberen ze dit mysterie te ontrafelen, maar er komen alleen maar meer raadsels bij. De klok tikt echter, want in de nieuwe koude fusie-centrale van de TU Delft is iets raars gebeurd…

Wil jij een rol spelen in dit spannende verhaal? Dat kan! Johan en Theo veilen twee personages in hun boek, waaraan jij je naam kunt geven. Stuur een mail naar Uitgeverij Macc en doe een bod op deze mogelijkheid. De twee hoogste bieders winnen en zien hun naam terug in De Quantumdetectives. De opbrengst van de veiling gaat naar het goede doel: De voedselbank.

Johan en Theo leggen het zelf uit:

Modern Myths Nieuws 2019 – Week 25: Johan Klein Haneveld (links) en Theo Barkel (rechts)

Meer informatie: Uitgeverij Macc

Sony gaat aan de slag met Venom 2

Iedereen kijkt natuurlijk reikhalzend uit naar Spider-Man: Far From Home, die vanaf 4 juli in de bioscopen draait. Toch is er voor fans van de webslingeraar en zijn universum ook nog ander nieuws om gelukkig van te worden: Sony heeft bevestigd dat er een Venom 2 gemaakt gaat worden! Tom Hardy (Inception, Mad Max: Fury Road, The Dark Knight Rises) zal opnieuw met zijn zwart-witte symbiont op het witte doek verschijnen.

Venom kwam vorig jaar uit en was een onverwachte klapper voor Sony. Ondanks dat er geen spoor van Spider-Man zelf te bekennen viel, wist Venom je van begin tot eind te vermaken. Dit was vooral te danken aan de geweldige Eddie Brock die Tom Hardy met overduidelijk veel plezier ten tonele bracht. De excentrieke stuiptrekkingen die hij maakt als Eddie en de Venom-symbiont zijn samengesmolten, zijn niet alleen hilarisch, maar ook geloofwaardig. In zijn volle Venom-vorm spatte de anti-held van het doek en aan het eind van het avontuur wilde je als kijker meer. En dat komt er dus ook! Zodra er meer informatie over Venom 2 beschikbaar komt, lees je het hier op Modern Myths!

Dan ook nog snel een nieuwtje tussen neus en lippen door: Tom Hardy gaat binnenkort ook aan de slag met Mad Max: The Wasteland, het vervolg op Mad Max: Fury Road. Nog iets om naar uit te kijken!

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 25: Tom Hardy in Venom
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 25: Tom Hardy in Venom

Bron: Fandango

Batman krijgt een ster op de Walk of Fame

Onlangs heeft het ‘Walk of Fame’ selectiecomité van de Hollywood Chamber of Commerce (Kamer van Koophandel) de lijst met namen bekend gemaakt van sterren die in 2020 een eigen plekje krijgen op de beroemde Walk of Fame. De eer valt volgend jaar te beurt aan onder andere Julia Roberts, Spike Lee, Chris Hemsworth, Octavia Spencer en… Batman.

Die laatste naam is niet zo vreemd als het lijkt. Tussen de meer dan 2600 sterren op de Walk of Fame zijn er ook een aantal fictieve personages opgenomen. Bruce Wayne gaat onder andere Mickey Mouse, Bugs Bunny, Kermit de Kikker, Donald Duck, Shrek en Godzilla gezelschap houden.

Je vindt de Hollywood Walk of Fame op de stoep bij Hollywood Boulevard. Wil je de ster van Batman volgend jaar gaan bekijken, neem dan goede wandelschoenen mee. De Walk of Fame is 2,1 km lang.

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 25: Mickey Mouse op de Walk of Fame
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 25: de ster van Mickey Mouse, het eerste fictieve personage op de Walk of Fame. (This file is licensed under the Creative Commons Attribution 2.0 Generic license. Auteur: ‘freshwater2006’ via Flickr.)

Bron: Variety

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 25 EN VERDER:

Men in Black: International Agent M en Agent H motor uitsnedeFilmrecensie: Men in Black: International – déjà vu zonder hersenspoeling, Men in Black: International speelt zich af in Parijs, Londen, Marrakesh en Napels. Er zitten veel hommages aan de vorige delen in, maar er is wel sprake van een origineel, nieuw verhaal. Hoewel, origineel?

Aladdin - Will Smith als genieFilmrecensie: Aladdin – een oud verhaal in een nieuwe wereld, De Verhalen van duizend-en-een-nacht staan al langer op het wensenlijstje van Modern Myths om te behandelen en met de live-action remake van Disneys Aladdin is er geen beter moment om daarmee te beginnen dan nu.

Johan Klein Haneveld LowColumn: Johan Klein Haneveld – Mijn 5 favoriete Amerikaanse SF-strips, Schrijver Johan Klein Haneveld is van jongs af aan dol op verhalen, in elke vorm. Boeken, films én stripverhalen. In zijn nieuwe column zet hij zijn 5 favoriete Amerikaanse SF-strips op een rij. Welke heb jij ook gelezen?

MODERN MYTHS AGENDA:

1 t/m 4 augustus: Castlefest 2019, Kasteel Keukenhof, Lisse
21 december: Echo Base Charity Con 2019, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – Week 25:

Batwing Potion Modern Myths NieuwsIn het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, meld je dan aan voor de Modern Myths Nieuwsbrief.

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2020 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise