Renfield winactie - Modern Myths

Renfield winactie – Win vrijkaartjes voor deze horrorkomedie! (UPDATE: Winnaars bekend)

Het klassieke Dracula-verhaal is bij iedereen bekend, niet in de laatste plaats door de talloze verfilmingen rond de charismatische vampier. Maar ken je ook de naam van zijn hulpje uit je hoofd? Met Renfield – vanaf 25 mei in de bioscoop – treedt de dienaar uit de schaduw van zijn meester. Maar kun je ontsnappen aan een monster waar je al eeuwenlang slaaf van bent? Zet je tanden in onze Renfield winactie en kom er zelf achter. Je maakt kans op twee vrijkaartjes. Blah! 

Lees ook Jeroens Renfield recensie.

In Renfield – een modern griezelverhaal over Dracula’s trouwe dienaar – speelt Nicholas Hoult (The Menu, Tolkien) het gekwelde hulpje van de meest narcistische baas uit de geschiedenis: Dracula (Nicolas Cage (Kick-Ass, Color Out of Space)). Renfield wordt gedwongen om zijn meester van slachtoffers te voorzien en alles te doen wat van hem gevraagd wordt, hoe vernederend dat ook is.

Maar na eeuwenlange dienstbaarheid wil Renfield wel eens zien wat het leven buiten de schaduw van de “Heer van het Duister” te bieden heeft. Alleen weet hij niet zo goed hoe hij uit die ongezonde relatie moet komen…

Renfield draait vanaf 25 mei in de bioscoop.

Modern Myths recensie - Nicholas Hoult als Renfield

Renfield winactie – Win bloederige vrijkaartjes

Herontdek Dracula met onze Renfield prijsvraag! Modern Myths geeft in samenwerking met Universal Pictures drie keer twee vrijkaartjes voor deze horrorkomedie weg!

Renfield recensie - Poster

Zo doe je mee:

In deze Renfield winactie maak je dubbel kans op de vrijkaartjes door zowel antwoord te geven op onze Renfield winactie-vragen én door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. We verloten twee vrijkaartjes onder iedereen die op 31 mei geabonneerd is op onze nieuwsbrief en twee keer twee kaartjes onder iedereen die de vragen goed weet te beantwoorden!

Stuur je antwoorden via onderstaand mailformulier in, onder vermelding van ‘Renfield winactie’. Antwoorden kan ook hieronder in de comments. Ben je enthousiast over deze winactie? Volg ons dan op onze social media kanalen en reageer op de winactie-post.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf voortaan op de hoogte van al onze winacties. Iedereen die – als deze winactie afgelopen is – ingeschreven staat voor onze nieuwsbrief dingt mee naar de vrijkaartjes. Ben je dus al ingeschreven, dan doe je op dit moment al mee! Nog niet ingeschreven? Aanmelden kan hier.

LET OP: schrijf je in en doe mee met een e-mailadres dat je regelmatig checkt. Als je een prijs wint, willen we namelijk contact met je opnemen via dat adres.

Renfield winactie – De vragen:

1)  Renfield is gebaseerd op een idee van comic auteur Robert Kirkman. Hij maakte furore met een langlopende stripserie over zombies. Van die comic serie is ook een zeer succesvolle televisieserie gemaakt die vorig jaar na 11 seizoenen afgerond werd. Wat is de titel van die comic-/televisieserie?

2) Nicholas Hoult probeert als Renfield onder de macht uit te komen van zijn meester Dracula, gespeeld door Nicolas Cage. Zowel Hoult als Cage hebben een rol gespeeld in meerdere films gebaseerd op de superhelden van Marvel. Welke “superhelden” speelden ze respectievelijk?

3) Filmkenners zullen moeiteloos een aantal acteurs kunnen opdreunen die de iconische rol van Dracula gespeeld hebben. Maar kunnen zij ook de Renfields opnoemen? Gezien Renfield altijd een bijrol speelt, is dat een stuk lastiger. Maar wellicht weet je wel welke beroemde muzikant dit hulpje van Dracula op onvergetelijke wijze gestalte gaf in het even onvergetelijke Bram Stoker’s Dracula van regisseur Francis Ford Coppala uit 1992. Wie bedoelen we?

A – Bob Dylan
B – Neil Young
C – Tom Waits
D – Nick Cave

Modern Myths verloot de vrijkaartjes onder alle inzendingen. Reageren kan t/m 31 mei.

*Door aan onze winacties mee te doen, verklaar je dat je 16 jaar of ouder bent en op de hoogte bent van ons privacybeleid. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over het doel en het gebruik van jouw gegevens. Lees ook onze actievoorwaarden.

UPDATE:

En de winnaars die zich met Renfield in het duister van de bioscoop mogen begeven zijn:

S. de Boer, E. van den Broek en S. Troost (nieuwsbrief abonnee)

Gefeliciteerd! De vrijkaartjes komen zo snel mogelijk jullie kant op. De juiste antwoorden op bovenstaande vragen zijn:

1) The Walking Dead
2) Nicholas Hoult speelde Henry McCoy – Beast – in de X-Men-films en Nicolas Cage speelde Johnny Blaze – Ghost Rider – in twee Ghost Rider-films
3) Tom Waits (C)

Meer prijsvragen? Kijk op onze winacties pagina!

© 2023-2024 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Universal Pictures

Nicholas Hoult als Renfield in Renfield

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.