Spellenspektakel 2021 sfeerverslag – Modern Myths

Spellenspektakel 2021 sfeerverslag – De Jaarbeurs bomvol spelfanaten

De tijd dat Monopoly, Cluedo en Risk je spellenkast domineerden, is wel een beetje geweest. Bordspellen zijn er in alle soorten en maten en zijn daarom populair bij een gevarieerde doelgroep. Dat was goed te merken op het drukbezochte Spellenspektakel dat begin november 2021 gelukkig plaats mocht vinden in de Jaarbeurs Utrecht. Modern Myths was erbij. Kijk met ons mee in het Spellenspektakel 2021 sfeerverslag! 

Ga voor onze bordspel recensies naar de Modern Myths Spellenavond.

Mysterium packshot
Mysterium

Met al die schermen de hele dag om je heen is het niet verwonderlijk dat veel mensen hun plezier vinden in bordspellen. Zeker nu we nog steeds van lockdown naar lockdown leven. ’s Avonds met z’n tweeën een rondje Catan spelen of in het weekend met je vriendengroep een moord in Mysterium oplossen; er is keuze genoeg.

En of je nu een snel spelletje tussendoor wilt spelen of je het hele weekend wilt buigen over één scenario, voor elke bordspellenfanaat is er wel iets te doen op het Spellenspektakel. Editie 2021 vond plaats op 6 en 7 november in de Jaarbeurs Utrecht. De spellenbeurs was druk bezocht en er waren bijzondere titels te vinden.

Nemesis
Nemesis
King of the Valley
King of the Valley
Immortals
Immortals

Een gevarieerd aanbod

Everdell
Everdell

Ook dit jaar bestonden de stands op het Spellenspektakel uit een mengeling van bordspellenwinkels en -uitgevers. Beide kwamen met een gevarieerd aanbod, maar de uitgeverijen zetten toch net hun belangrijkste spellen in het zonnetje. Zo kon je niet om Everdell heen die door White Goblin Games naar het Nederlands is vertaald. De prachtige bomen sierden een hele hoek van de jaarbeurs. Dus als je nog twijfelde, was dit het moment om dit bouw- en workerplacementspel te spelen.

Ook gigant 999 Games was van de partij met een hernieuwde uitgave van Spookslot. Het gaf je de kans om eens echt goed te kijken naar dit nieuwe design.

Spookslot
Spookslot
Valroc
Valroc

Spellenspektakel 2021 sfeerverslag – Spellenwinkel

Spellenspektakel 2021 sfeerverslag – Populairder dan ooit?

Bij binnenkomst op de beursvloer gaat alles nog best goed. We kunnen bijna direct doorlopen en komen in de immense hal die volhangt met banners. Een plattegrond maakt de indeling duidelijk en we besluiten het eerste rondje te gaan lopen om een indruk te krijgen van alle keuze. Al snel blijkt dat bordspellen populairder dan ooit zijn. Het is druk, heel druk.

Speel je spel op Spellenspektakel 2021

Spellenspektakel 2021 - Spel demonstraties

Spellenspektakel 2021 sfeerverslag – Duizenden bordspellen

De sfeer is goed

Gelukkig is de sfeer goed. Mensen lopen elkaar niet in de weg en wachten geduldig tot je gepasseerd bent. De mensen in de rijen zoeken een natuurlijke route om zo min mogelijk tot last te zijn en de stroom aan mensen gaat gewoon door. De opvallendste rij was die bij Budgetspelen.nl. Die hakte de Jaarbeurs zowat in tweeën. Geduld was nodig, maar de gemoedelijkheid maakte veel goed.

Kobito
Kobito
Haba spellen
Haba spellen

Spellenspektakel 2021 sfeerverslag – Proberen en leren

Fossilis
Fossilis

De meeste ruimte op Spellenspektakel 2021 wordt gebruik om tafels op te stellen waar je ook echt de spellen kunt uitproberen. Soms moet je jezelf daarvoor inschrijven en soms moet je gewoon geluk hebben dat er net een plaatjes vrijkomt. Bij het inschrijven heb je vaak een bepaalde tijd, waardoor je een spel niet altijd kan uitspelen. Maar het geeft je wel een goede eerste indruk.

Ook als de wachtrij al vol staat, kun je bij de medewerkers terecht om meer informatie op te vragen. Zo kregen we een volledige uitleg  van Fossilis bij Happy Meeple Games. De medewerkster nam de tijd om al onze vragen te beantwoorden. Nergens waren er opdringerige verkopers. Het zijn allemaal vooral mensen die hun liefde voor bordspellen graag willen overbrengen.

Warhammer scenery
Warhammer scenery
Spellenspektakel - Warhammer 40K
Warhammer 40K

Uren vermaak

Uiteindelijk was er genoeg te doen om de hele dag bezig te zijn. Voor de jongste spellenliefhebbers was er ook genoeg uitdaging. Er was een kinderopvang en een hele verzameling spellen voor de jongere spelers.

Ook waren er toernooien. Je kon meedoen met het NK Escape Room The Game of de zaal ronddansen tijdens het NK Paco Ŝakoi.

Spellenspektakel 2021 sfeerverslag – Escape Room the Game toernooi
NK Escape Room The Game
Escape Room the Game - Chrono Decoder XL
Een levensgrote Chrono Decoder

Spellenspektakel 2021 sfeerverslag – Volle tassen en lege portemonnees

Unfathomable bordspel
Unfathomable

Uiteindelijk kwamen we er niet aan toe om echt nog spellen te spelen. We hebben een tijdje gekeken naar het epische Unfathomable van Asmodee, waardoor we meteen weer zin kregen in Arkham Horror Third Edition. En we hebben Jurassic Park: Danger! van Ravensburger van dichtbij bekeken.

Met zere voeten zijn we uiteindelijk opgestapt. Het was een gezellige dag die rustig verliep. Richting het einde van de dag ebde de drukte een beetje weg, zodat je nog snel de laatste dingen kon doen en kopen. Alles bij elkaar een geslaagde dag dus. De enige die het uiteindelijk niet naar zijn zin had, was mijn bankrekening. Gelukkig heb ik er genoeg nieuwe spellen voor terug gekregen!

Meer Modern Myths-verslagen vind je in onze rubriek Reportages.

© 2019-2024 Modern Myths / Foto’s: © Modern Myths / Muziek: Driving, door Jan-Michael Hökenschnieder x Fachhochschule Dortmund (Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0))

Unfathomable
Unfathomable
Spellenspektakel 2021 sfeerverslag – Pokémon
Pokémon op Spellenspektakel 2021
Batman - Gotham under siege
Batman: Gotham under siege

Daniel Warmoeskerken

Daniel werkt als docent Nederlands op een mbo-school in Eindhoven. Zijn studie is een gevolg van zijn voorliefde voor taal en literatuur. Gewapend met een bioscooppas probeert hij geen film te missen. In zijn vrije tijd kijkt hij series, leest hij manga en boeken of schrijft hij verhalen. Hij vindt het heerlijk om boeken met films te vergelijken; niet om aan te geven welke beter is, maar om te zien wat een verandering van medium kan doen met een verhaal. Zijn favoriete schrijver is Stephen King en er gaat geen jaar voorbij zonder het kijken van Cloud Atlas, Jurassic Park of een Disney-film.

“A half-read book is a half-finished love affair.” – David Mitchell

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.