Tarot winactie – Modern Myths

Tarot winactie – Zitten er vrijkaartjes in jouw toekomst? – UPDATE: Winnaars bekend

Net als het ouijabord worden tarotkaarten veelvuldig gebruikt voor bovennatuurlijke thrillers en horrorverhalen. De mystiek en het occulte dat rond de mysterieuze kaarten hangt roept onmiddellijk spanning op voor de toekomst van de personages in het verhaal. Zeker als de kaart met “de dood” wordt omgedraaid. In de horrorfilm Tarot – vanaf 9 mei in de bioscoop – zit er zelfs een kwade kracht in de kaarten gevangen. Wil je twee vrijkaartjes winnen voor die film, doe dan mee met onze Tarot winactie. Hopelijk zijn de kaarten je goed gezind! 

Wanneer een groep overmoedige vrienden de belangrijkste regel van tarotlezingen schendt – gebruik nooit het spel kaarten van iemand anders – ontketenen ze een gruwelijk kwaad dat in de kaarten gevangen zat. Eén voor één komen ze oog in oog te staan met de dood en moeten ze alles op alles zetten om te ontsnappen aan het noodlot dat hen is voorspeld.

Tarot is gebaseerd op het boek Horrorscope van auteur Nicholas Adams en is geregisseerd door Spenser Cohen (de schrijver van Moonfall, Extinction en Expend4bles) en Anna Halberg (de schrijver van Blink en House/Wife). Met onder andere Humberly González (Slumberland, Jupiter’s Legacy), Avantika (Mean Girls, The Sex Lives of College Girls), Olwen Fouéré (Halo, The Northman, Texas Chainsaw Massacre) en Harriet Slater (Pennyworth, Belgravia: The Next Chapter).

Tarot draait vanaf 9 mei in de bioscoop.

Het occulte van de Tarot

Tarot winactie – Win twee vrijkaartjes

Het is jouw lot om mee te doen met onze Tarot prijsvraag! Modern Myths geeft in samenwerking met Universal Pictures drie keer twee vrijkaartjes weg voor deze horrorfilm!

Tarot winactie - Poster

Zo doe je mee:

In deze Tarot winactie maak je dubbel kans op de vrijkaartjes door zowel antwoord te geven op onze Tarot winactie-vragen én door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. We verloten twee vrijkaartjes onder iedereen die op 7 mei 2024 geabonneerd is op onze nieuwsbrief en twee keer twee kaartjes onder iedereen die de vragen goed weet te beantwoorden!

Stuur je antwoorden via onderstaand mailformulier in, onder vermelding van ‘Tarot winactie’. Antwoorden kan ook hieronder in de comments. Ben je enthousiast over deze winactie? Volg ons dan op onze social media kanalen en reageer op de winactie-post.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf voortaan op de hoogte van al onze winacties. Iedereen die – als deze winactie afgelopen is – ingeschreven staat voor onze nieuwsbrief dingt mee naar de vrijkaartjes. Ben je dus al ingeschreven, dan doe je op dit moment al mee! Nog niet ingeschreven? Aanmelden kan hier.

LET OP: schrijf je in en doe mee met een e-mailadres dat je regelmatig checkt. Als je een prijs wint, willen we namelijk contact met je opnemen via dat adres.

Tarot winactie – De vragen:

1) Volgens geschiedkundigen is de oorsprong van tarotkaarten allesbehalve occult. De kaarten doken al ergens in de 15e eeuw op – zo tussen 1430 en 1450 – in Italië, waar rijke families hun “normale” spel kaarten lieten voorzien van prachtig geschilderde extra troeven met allegorische afbeeldingen. Pas in de 18e eeuw begon mystiek er een rol bij te spelen, toen iemand beweerde dat tarotkaarten van Egyptische oorsprong waren en talloze geheimen bevatten. Wie bracht dat verhaal in de wereld?

A – De Franse voormalige priester Antoine Court
B – De Italiaanse schilder Bonifacio Bembo
C – De Franse occultist Jean-Baptiste Alliette

2) Regisseurs Spenser Cohen en Anna Halberg maken met Tarot hun speelfilmdebuut. Ze hebben eerder al veel vaker samengewerkt en zijn onder andere verantwoordelijk voor een achtdelige podcastserie vol mysterie. Van die podcastserie was het duo zowel de bedenkers, de schrijvers, de producers en de regisseurs. Welke podcastserie bedoelen we?

3) Met tarotkaarten kun je volgens talloze verhalen je toekomst laten voorspellen. Toevallig (of niet?) speelde een van de actrices in Tarot ook een rol in Indiana Jones and the Dial of Destiny. “Destiny” betekent natuurlijk je “(nood)lot” en dus vinden we dat een voldoende aanknopingspunt om te vragen: welke actrice bedoelen we?

A – Humberly González
B – Avantika
C – Harriet Slater

Modern Myths verloot de vrijkaartjes onder alle inzendingen. Reageren kan t/m 7 mei 2024.

*Door aan onze winacties mee te doen, verklaar je dat je 16 jaar of ouder bent en op de hoogte bent van ons privacybeleid. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over het doel en het gebruik van jouw gegevens. Lees ook onze actievoorwaarden.

UPDATE:

En de winnaars die het lot mogen tarten zijn:

M. Naber, R. ten Pas en D. Ullersma (nieuwsbrief abonnee)

Gefeliciteerd! De vrijkaartjes komen zo snel mogelijk jullie kant op. De juiste antwoorden op bovenstaande vragen zijn:

1) De Franse voormalige priester Antoine Court (A)
2) Classified uit 2022
3) Harriet Slater (C)

Meer prijsvragen? Kijk op onze winacties pagina!

© 2024-2024 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Universal Pictures

Avantika Vandanapu - horror

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.