The Boys seizoen 4 recensie

The Boys seizoen 4 recensie – Een zo mogelijk nog duisterder vervolg

Met The Boys seizoen 4 op Prime Video dwaalt deze satirische superheldenserie nog verder af van het bronmateriaal uit de comics. Maar de serie is zeker niet minder maatschappijkritisch of sarcastisch van toon. Integendeel, veel van het plot lijkt zo uit het nieuws gegrepen. Minus de superkrachten natuurlijk. Wat dat oplevert, lees je in onze The Boys seizoen 4 recensie!

Lees ook onze recensies van The Boys seizoen 1, The Boys seizoen 2 en The Boys seizoen 3.

Het vierde seizoen van The Boys is vorig jaar al geschoten, maar door stakingen duurde de postproductie erg lang. Daarom valt de serie nu precies samen met de voorverkiezingen in Amerika. De karikaturale portrettering van de personages doet denken aan de huidige kandidaten die het gevecht om het presidentschap aan willen gaan. Maakt dat The Boys seizoen 4 dan nog wel spannender dan de realiteit?

Na de ontwikkelingen in seizoen 3 zijn de Boys weer bij elkaar. MM (Mother’s Milk, gespeeld door Laz Alonso (Avatar)) runt nu de show terwijl Butcher (Karl Urban (The Lord of the Rings, Dredd, Thor: Ragnarok)) moet luisteren. Ondertussen heeft Annie (Erin Moriarty (Captain Fantastic)) zich losgemaakt van haar Starlight alter ego en komt Homelander (Antony Starr (Cobweb, The Covenant)) in een midlifecrisis terwijl hij een band probeert op te bouwen met zijn zoon.

Cameron Crovetti als Ryan en Antony Starr als Homelander

Vought voegt wat helden toe

Op zijn beurt doet Singer een gooi naar het presidentschap, met Vicky Neumann als zijn running mate. Maar de twee hebben echter vrij uiteenlopende agenda’s. Megacorporatie Vought ziet de anti-superhelden instelling van de twee als een gevaar voor hun bedrijfsvoering en nu hun superheldengroep The Seven nog maar vier leden bevat, is wat versterking geen overbodige luxe.

Firecracker (Valorie Curry (Blair Witch)), een zeer conservatieve republikein met een conspiracy podcast en Sister Sage (Susan Heyward (Orange is the New Black, Powers)), ‘s werelds slimste persoon, worden de nieuwe leden. Hughie en de rest van de Boys krijgen daarmee een flinke kluif om Ryan bij zijn vader Homelander weg te krijgen.

Valorie Curry als Firecracker

The Boys seizoen 4 recensie – Ramvol met verhaal en actie

Zoals je merkt, zit The Boys seizoen 4 bomvol verhaallijnen. Misschien wel iets té vol. Naast de “daddy issues” van Homelander, Ryan, Hughie en Hugh Sr. komt ook de geschiedenis van Frenchie, Kimiko en Butcher aan bod. MM heeft daarnaast ook nog wat issues, Starlight worstelt met wie ze nu eigenlijk is en zo zijn er nog heel wat personages die – naast het plot zelf – ook nog wat karakterontwikkeling doormaken.

Soms vervalt de serie hierbij wat in herhaling. Zo is er bijvoorbeeld The Deep (Chace Crawford (Gossip Girl)) die in een soort vicieuze cirkel van misbruik en zelfmedelijden lijkt te zitten. Maar toch zit de vaart er goed in en zit elke aflevering ramvol met actie en verhaal.

Laz Alonso als Mother's Milk , Karl Urban als Billy en Tomer Capone als Frenchie op Truthcon

Vertrouwde inktzwarte humor

Die actie maakt dit vierde seizoen misschien zelfs wel het duisterste tot nu toe, maar natuurlijk niet zonder de welbekende inktzwarte humor. Vanaf het eerste seizoen wist The Boys al te choqueren en je kan je afvragen hoelang de makers dat nog vol kunnen houden. Het wordt elke keer lastiger. Toch weten ze echter ook dit seizoen wederom wat kaken te laten zakken.

Gelukkig is het al bekend dat The Boys seizoen 5 er ook komt, al lijkt het er wel op dat dit seizoen daar op inspeelt. Er wordt naar het volgende seizoen toegewerkt, in tegenstelling tot de meer afgeronde voorgaande seizoenen.

Jeffrey Dean Morgan als Kessler en Karl Urban als Billy Butcher

The Boys seizoen 4 recensie – Ook zonder Gen V opnieuw een aanrader

Misschien komt dat mede doordat de The Boys spin off serie Gen V ook enkele belangrijke plotpunten heeft aangedragen die in dit vierde seizoen verwerkt moesten worden. Al is het verhaal prima te volgen zonder Gen V gezien te hebben. Met uitzondering van enkele cameo’s natuurlijk, maar dat is niet het einde van de wereld. Dat kunnen de supes zelf prima alleen af.

De eerste drie afleveringen van The Boys seizoen 4 staan nu op Prime Video. En als de vorige seizoenen je bevielen, zijn ze zeker weer een aanrader!

The Boys seizoen 4 streamt nu op Prime Video. Bekijk hier de trailer:

Titel: The Boys seizoen 4
Regisseurs: Philip Sgriccia, Karen Gaviola, Frederick E.O. Toye, e.a.
Acteurs: Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Erin Moriarty, Jeffrey Dean Morgan
Uitgever: Amazon
Medium: Prime Video
Genre: Superhelden

Modern Myths Shop

Lees meer Modern Myths-recensies!

© 2024-2024 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Prime Video

The Boys on ice

Homelander verliest zichzelf in The Boys seizoen 4

André van 't Hof

Als kind van de jaren 80 is André opgegroeid in videotheken. De ervaring van wekelijks nieuwe films uitkiezen op basis van de hoes heeft een onuitwisbare indruk gemaakt. Als een van de eersten uit de straat met een VHS-speler krijgt hij zijn liefde voor film met de paplepel ingegoten. Op zijn zesde sluipt hij stiekem naar beneden en zapt langs de kanalen tot hij bij Night of the Living Dead blijft hangen. Dit heeft enkele slapeloze nachten tot gevolg, maar ook een liefde voor genrecinema die alleen maar sterker wordt. Verder spendeerde hij in zijn jeugd meer tijd aan lezen, AD&D, Magic: The Gathering en Warhammer dan aan zijn huiswerk. Naast film heeft hij ook een grote interesse in de mythen en legendes die aan de basis liggen van het fantastische genre en heeft hij een behoorlijke biblio- en videotheek opgebouwd.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.