The Boys seizoen 3 recensie - Modern Myths

The Boys seizoen 3 recensie – De keiharde superheldensatire is terug

The Boys brengt al twee seizoenen lang in beeld hoe fout een obsessie met superhelden kan aflopen. Met veel bloed, ranzigheid en naakt natuurlijk, want dat kan achter de betaalmuur van Prime Video. Nu zou seizoen drie het wat rustiger aan kunnen doen en de tijd nemen om het een en ander op te bouwen, maar de openingsscène is meteen de heftigste van de serie (en ja, dat is best indrukwekkend voor een serie als The Boys). En zo zijn we meteen weer bij de les. Lees onze The Boys seizoen 3 recensie! 

Let op: heb je nog niets van The Boys gezien, lees dan eerst onze The Boys recensie en The Boys seizoen 2 recensie. Anders krijg je een en ander gespoild.

Aan het begin van het derde seizoen hebben zich de nodige veranderingen voorgedaan in de samenstelling van “The Boys”. Zo werkt Hughie (Jack Quaid (The Hunger Games, Scream, Batman: The Long Halloween)) onder congreslid Neuman bij het Federal Bureau of Supernatural Affairs (FBSA). MM (Laz Alonso (Avatar)) is gestopt en probeert er meer te zijn voor zijn dochter en ex. Frenchie (Tomer Capone) en “The Female of the Species” (Karen Fukuhara (Suicide Squad)) denken er sterk over om op reis te gaan. En Butchers (Karl Urban (Thor: Ragnarok, Dredd)) haat tegen de supers is nog nooit zo groot geweest.

Hij, Frenchie en The Female helpen Hughie in het vergaren van bewijs tegen supers, waarna de FBSA ze straft voor hun misdaden. Tot grote frustratie van Butcher zijn het echter slechts de derderangs “helden” die een tik op de vingers krijgen. Als ze er vervolgens achter komen dat congreslid Neuman niet precies is wie ze zegt dat ze is, gaat het team op onderzoek uit.

Laz Alonso, Jack Quaid en Karen Fukuhara in The Boys seizoen 3

Homelander laat zich gaan

Ondertussen raakt Homelander (Antony Starr (American Gothic, Banshee)), na het verlies van zijn vriendin Stormfront, stilaan het beetje zelfbeheersing kwijt wat hij nog had. Daarbij levert het onderzoek naar Soldier Boy (Jensen Ackles (Supernatural)), de eerste grote held van het megabedrijf Vought, verrassende resultaten op. En daarmee hebben we weer met een geweldig seizoen van doen.

Jensen Ackles als Soldier Boy

The Boys seizoen 3 recensie – Satire op de superheld

The Boys is geweldige satire op de huidige comic-gekte. Marvel en DC voeren de boventoon in de bioscopen, maar ook hun tv-series schieten als paddenstoelen uit de grond. Vought legt de vinger op de zere plek voor veel mensen. Alles draait om winst, likes en populariteit. Ben je niet populair genoeg? Dan vlieg je uit het team. En als de nieuwe DC-serie niet goed aanslaat? Dan trekken ze de stekker eruit.

Jessie T. Usher als A-Train

Meer dan alleen zwarte humor en geweld

De serie bestaat natuurlijk niet alleen maar uit zwarte humor, over the top personages en classic rock soundtracks. Die paar oprechte personages die de serie rijk is – zoals een Hughie of Starlight – snijden haarfijn door de hypocrisie heen. Dit is ook zeker nodig om het aanzienlijke geweld en onrecht aan te kunnen. Zelfs het musical momentje van Frenchie en The Female voelt niet misplaatst. Daarin zijn namelijk enkel de bloedfonteinen en de rondvliegende ledematen vervangen door zang en dans.

Tomer Capone als Frenchie en Karen Fukuhara als Kimiko Miyashiro

The Boys seizoen 3 recensie – Opnieuw verrassend en mét herogasm!

Ondanks enkele opnieuw gebruikte plotpunten voelt The Boys seizoen 3 nergens repetitief aan en weet deze superheldenserie ook dit keer weer te verrassen. En voor de kenners: ja, er is een “Herogasm” dit seizoen… Alle acht afleveringen van het derde seizoen zijn nu te zien op Prime Video en er is al groen licht gegeven voor The Boys seizoen 4!

The Boys seizoen 3 streamt nu op Prime Video. Bekijk hier de trailer:

Titel: The Boys seizoen 3
Regisseurs: Philip Sgriccia, Julian Holmes, Nelson Cragg
Acteurs: Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Erin Moriarty
Distributeur: Prime Video
Genre: Superhelden

Lees meer Modern Myths-recensies!

© 2022-2024 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Prime Video

Charlize Theron als Stormfront in The Boys seizoen 3

Karl Urban als Billy Butcher en Antony Starr als Homelander in The Boys seizoen 3

André van 't Hof

Als kind van de jaren 80 is André opgegroeid in videotheken. De ervaring van wekelijks nieuwe films uitkiezen op basis van de hoes heeft een onuitwisbare indruk gemaakt. Als een van de eersten uit de straat met een VHS-speler krijgt hij zijn liefde voor film met de paplepel ingegoten. Op zijn zesde sluipt hij stiekem naar beneden en zapt langs de kanalen tot hij bij Night of the Living Dead blijft hangen. Dit heeft enkele slapeloze nachten tot gevolg, maar ook een liefde voor genrecinema die alleen maar sterker wordt. Verder spendeerde hij in zijn jeugd meer tijd aan lezen, AD&D, Magic: The Gathering en Warhammer dan aan zijn huiswerk. Naast film heeft hij ook een grote interesse in de mythen en legendes die aan de basis liggen van het fantastische genre en heeft hij een behoorlijke biblio- en videotheek opgebouwd.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.