The Hunt recensie - Modern Myths

The Hunt recensie: Republikeinen en democraten jagen er op los

Het vertonen van The Hunt had al veel eerder moeten gebeuren. Ditmaal was het niet het beruchte virus dat voor uitstel zorgde, maar commentaar vanuit die belangrijke, ovale kamer aan de overkant van de oceaan. Toch verscheen The Hunt uiteindelijk in de Amerikaanse bioscopen en nu is hij bij ons dan eindelijk op blu-ray en dvd te zien. Was de controverse terecht? Geeft deze Blumhouse-film echt zoveel kritiek op de huidige politiek in de Verenigde Staten of werd er van een mug een olifant gemaakt? Lees het in onze The Hunt recensie! 

Zelf jacht maken op een exemplaar van The Hunt? Doe mee met onze The Hunt winactie.

Twaalf vreemden ontwaken in de bossen om niet lang daarna opgejaagd te worden door een elite groep rijkelui. Onder de gevangengenomen personen bevindt zich Crystal (Betty Gilpin (GLOW, The Grudge)). Zij blijkt geen mak lammetje te zijn en weet zich goed staande te houden tussen de vallen van haar tegenstanders. Wanneer het lam de wolf blijkt te zijn, draaien de rollen om en moet de elite laten zien waartoe zij werkelijk in staat zijn.

The Hunt is geschreven door Nick Cuse (The Leftovers) en Damon Lindelof (Lost, Watchmen: an HBO limited series). De productie is in handen van Blumhouse, die je kent van onder andere Get Out, The Invisible Man, Ma en Happy Death Day.

Knife fight

Controverse en kritiek

Het was Donald Trump zelf die een tweet de wereld in stuurde om kritiek te leveren op The Hunt. De film zou chaos en geweld veroorzaken en hij nam zelfs het woordje “racisten” in de mond. Nu is het wel zo dat de film kritiek levert op het politieke systeem, maar dan wel in uiterste satire. Zo wordt de linkse beweging gezien als elite. Mensen die het goede nastreven in de vorm van gelijkheid, duurzaamheid en dat soort termen. Ze spreken elkaar aan op eventuele opmerkingen die racistisch over zouden kunnen komen en zien zichzelf ver boven de rechtse groep staan.

Die rechtse groep bestaat dan weer uit “rednecks”. Racisten, die daarnaast ook niet erg snugger zijn en het doodgewoon vinden om mensen met een andere huidskleur uit te schelden of te jagen op wilde dieren. Aangezien de linkse Amerikanen uiteindelijk besluiten om een jacht te organiseren en daarmee hun eigen menselijkheid en “links zijn” besmetten, zijn zij het die nog wel het slechtste naar voren komen. Waar Trump zich dan druk over maakt? Geen idee…

She is hiding in the box

The Hunt recensie – Een beetje lachen en gruwelen

Terecht onthult de dvd-hoes dat je gaat kijken naar een rebelse en satirische komedie. Waar ik eerst nog hoopte op een horror in de stijl van The Purge (ook van Blumhouse) is het echt een overdreven komedie geworden. Bijna alsof de makers van Scary Movie dit keer besloten om The Purge eens onder handen te nemen. Sommige moordscènes zijn echt over de top en de kritiek op links en rechts ligt er nogal dik bovenop. The Purge, om die er nog maar eens bij te halen, gaf ook kritiek op de huidige politiek, maar dan veel subtieler. The Hunt probeert te veel: een horror, een slasher, een komedie met bovendien een kritische noot; de film slaagt er uiteindelijk niet in om een van die punten echt uit de verf te laten komen.

Hands up uitsnede

De extra’s voor wie nog langer wil jagen

Dit keer ontvang je een dvd met de nodige extra’s. Zo kom je meer te weten over het maken van de film, worden de verschillende moordscènes uitgewerkt en is er ingegaan op de eindstrijd tussen de twee gezichten van beide partijen. Dit biedt dan toch weer een leuke kijk in de ideeën van de makers en de technische kijk op bepaalde zaken.

Hilary Swank en Betty Gilpin

The Hunt recensie – Verrassend en vlot

The Hunt recensie - dvd packshotUiteindelijk lijkt het alsof The Hunt veel stof heeft doen opwaaien waar het niet nodig was. De film is zich erg bewust van zijn rol en hier wordt dan ook mee gespeeld. Hoewel niet alles even logisch is in de film kijkt hij wel lekker weg. Regelmatig volgt de camera iemand van de twaalf ontvoerde Amerikanen om te zien hoe het diegene vergaat. Dit zorgt voor onverwachte momenten die je aandacht wel grijpen. Maar met een magere 86 minuten is het niet de langste film. Mocht je zelf extreem links of rechts zijn, dan zal je echt wel op je teentjes getrapt kunnen worden. Een beetje zelfspot is dan wel nodig. Soms heb je komedie nodig om heftige onderwerpen te relativeren en daar slaagt The Hunt dan weer wel in.

The Hunt is nu verkrijgbaar op blu-ray en dvd.

Titel: The Hunt
Regisseur: Craig Zobel
Acteurs: Betty Gilpin, Hilary Swank
Uitgever: Universal Pictures Home Entertainment
Medium: Dvd
Genre: Satire / thriller

Modern Myths Shop

Bekijk hier de trailer van The Hunt:

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2023 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Universal Pictures

Crystal - The Hunt

Daniel Warmoeskerken

Daniel werkt als docent Nederlands op een mbo-school in Eindhoven. Zijn studie is een gevolg van zijn voorliefde voor taal en literatuur. Gewapend met een bioscooppas probeert hij geen film te missen. In zijn vrije tijd kijkt hij series, leest hij manga en boeken of schrijft hij verhalen. Hij vindt het heerlijk om boeken met films te vergelijken; niet om aan te geven welke beter is, maar om te zien wat een verandering van medium kan doen met een verhaal. Zijn favoriete schrijver is Stephen King en er gaat geen jaar voorbij zonder het kijken van Cloud Atlas, Jurassic Park of een Disney-film.

“A half-read book is a half-finished love affair.” – David Mitchell

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • BoekenBoeken
  • Films en seriesFilms en series