The Shaedon Resurgence, book II: The Zar’aranos Deception
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

The Shaedon Resurgence, book II: The Zar’aranos Deception

In The Shaedon Resurgence, book I: The Fall of Netherea weet beginnend schrijver Jeffrey Debris op overtuigende wijze een bruisend universum vol avontuur te creëren. Het tweede deel, The Shaedon Resurgence, book II: The Zar’aranos Deception, gaat in volle vaart verder en bouwt het universum uit tot epische proporties. Al snel word je opnieuw meegezogen in de strijd van The Alliance tegen de duistere Shaedon.

The Shaedon Resurgence, book II: The Zar’aranos DeceptionIn het eerste deel van The Shaedon Resurgence The Fall of Netherea – introduceert schrijver Jeffrey Debris veel interessante rassen en personages. Je wordt moeiteloos meegetrokken in een sciencefiction/fantasy avontuur vol invloeden van Star Wars en Star Trek, met een vleugje elementenmagie. Het boek heeft een vlotte schrijfstijl en dito tempo.

Het tweede deel, The Shaedon Resurgence, book II: The Zar’aranos Deception, bouwt verder op deze onderdelen. Debris breidt zijn universum uit en schroeft de schaal van het verhaal flink op. Het is duidelijk dat Debris zijn comfortzone met dit deel gevonden heeft. The Zar’aranos Deception leest hierdoor nog lekkerder weg dan zijn voorganger.

De Shaedon keren terug

The Zar’aranos Deception begint vier jaar na de gebeurtenissen uit The Fall of Netherea. De Shaedon hebben zich koest gehouden. Ondertussen werkt The Alliance hard om de cataclysme die de planeet Netherea onstabiel heeft gemaakt, ongedaan te maken. Earthmaster Grummus en Windmaster Räz Numera, beiden in het oog van de storm in het eerste boek, bundelen hun magische krachten om de balans van de planeet te herstellen.

Maar dan keren de Shaedon terug en laten hun overweldigende macht zien. The Alliance raakt Netherea opnieuw kwijt en er moeten plannen gesmeed worden om de Shaedon weerstand te bieden. Hoe onmogelijk dat ook lijkt.

The Zar’aranos Deception – The Alliance tegen The Empire

Net als in het voorgaande boek volg je per hoofdstuk de belevenissen van verschillende personages vanuit hun eigen perspectief. Doordat deze hoofdpersonen nu een gezamenlijk doel hebben en samenwerken tegen de Shaedon, zijn er minder afzonderlijke perspectieven. Hierdoor loopt dit tweede deel soepeler. Ook de niet-chronologische volgorde waarin het verhaal verteld wordt zit ditmaal logischer in elkaar. Alles loopt organisch naar de ontknoping toe en past naadloos in elkaar.

De personages van The Alliance infiltreren bij hun buren The Empire, waar de macht van de Shaedon zich bevindt. De werelden en rassen van The Empire worden op dezelfde vlotte manier geïntroduceerd als die van The Alliance in The Fall of Netherea. Je krijgt als lezer snel het gevoel van de grotere schaal van het universum en de problemen waartegen The Alliance moet opboksen. Als de oorlog tegen de Shaedon dan eindelijk losbarst, speelt de strijd zich op episch niveau af.

Episch tegen het einde

Deze epische strijd begint echter pas een flink stuk over de helft van het boek. De actie begint dan echt in volle vaart voort te denderen. Alle personages hebben stuk voor stuk een uitdaging en komen in aanraking met de Shaedon. Op dat moment wil je het boek niet meer wegleggen. Tussen de gebeurtenissen op Netherea aan het begin van het boek en de hoogste versnelling waarin het boek over de helft verder gaat, zit echter een groot gedeelte dat rustig aan het voortkabbelen is. Je krijgt wel een onverwachte onthulling over Serra Gomez, de bestuursvoorzitter van het aardse NanoTech Incorporated. Zij heeft haar eigen reden om tegen de Shaedon te vechten.

Maar het duurt te lang voordat we nieuwe informatie over de Shaedon zelf krijgen. Het boek is daardoor al uit als de dreiging van deze eeuwenoude macht beter duidelijk wordt. Er had in The Zar’aranos Deception meer aandacht gegeven mogen worden aan het mysterie van de Zilveren boeken van de Luminar, die ooit de Shaedon een halt toeriepen. Pas met terugwerkende kracht komt de dreiging van de Shaedon echt naar voren. Deze spanning had al eerder in het boek mogen zitten.

The Zar’aranos Deception – smaakt naar meer

Die spanning doet je echter zeker uitkijken naar het laatste deel in de trilogie. De personages bevinden zich aan het einde van het boek stuk voor stuk zowel emotioneel als fysiek op interessante plekken. Toch voelt het, door de lang op afstand gehouden dreiging van de Shaedon, alsof we nog aan het begin van het verhaal staan. Debris mag wat dat betreft best nog meer delen aan The Shaedon Resurgence toevoegen, in plaats van zich strikt te houden aan de regels van een trilogie. Je wilt na dit deel nog steeds meer weten over de personages en hun tegenstanders. En ook meer over het universum en de rol van de elementen daarin en nog meer over de geschiedenis hiervan.

Uitgever Celtica Publishing laat echter weten dat het laatste deel pas in 2018 wordt verwacht. Debris krijgt zo voldoende tijd om het verhaal naar alle tevredenheid af te ronden. Tijd die de schrijver zeker verdiend heeft. Al mag het derde deel wat mij betreft nu al op de planken liggen.

Titel: The Shaedon Resurgence, book II: The Zar’aranos Deception
Auteur: Jeffrey Debris
Uitgever: Celtica Publishing
Aantal pagina’s: 470
ISBN: 978-94-91300-57-8

Modern Myths Shop

The Shaedon Resurgence, book II: The Zar’aranos DeceptionKoop The Zar’aranos Deception op Bol.com:

The Zar’aranos Deception – € 15,99 Bol.com

Lees hier de recensie van The Shaedon Resurgence, book one: The Fall of Netherea

© 2015-2023 Modern Myths – oorspronkelijk verschenen onder redactie van Karen van den Andel en Jeroen Geelhoed – Fantasize.nl

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.