De Grote Zombie Show recensie - Modern Myths
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

De Grote Zombie Show recensie – Zeer vermakelijk begin van een young adult horror-trilogie

De Grote Zombie Show van auteur Joeri Donsu is – volgens de achterkant van het boek – een mengeling van de The Hunger Games-trilogie en The Walking Dead. Nu is Anouk met haar horrorfobie niet dapper genoeg om The Walking Dead te kijken, maar ze is wel groot fan van The Hunger Games. Aan haar dus toch de eer om zich te wagen aan deze young adult horror-serie. Lees in haar De Grote Zombie Show recensie of ze het eerste deel durft te lezen of terecht komt in een nachtmerrie van een boek!

Wil je zelf ook een stukje lezen in De Grote Zombie Show? Dat kan: In onze rubriek Modern Mythes: verhalen vind je de eerste vier hoofdstukken. Daarbij geven we het eBook ook nog eens gratis weg!

Als de zeventienjarige Darren King ineens verdwijnt uit een Boeing 737 wanneer deze hoog in de lucht op weg is naar Las Vegas, is dit een groot mysterie. Het wordt nog mysterieuzer wanneer hij een paar maanden later ineens weer opduikt in de woestijn bij Las Vegas. Iedereen vraagt zich af waar hij al die tijd is geweest.

Het verhaal van Darren zelf, over hoe hij naar een wereld vol zombies werd gehaald en nu weer terug is gestuurd, is natuurlijk totaal ongeloofwaardig. Toch blijft hij bij zijn verhaal. Zijn psychiater raadt hem daarom aan om alles op te schrijven dat er volgens hem is gebeurd in de tijd van zijn verdwijning. Dit boekwerk kunnen ze dan gebruiken tijdens zijn sessies met de psychiater.

The Walking Dead of Zombieland?

In de memoires van zijn verdwijning schrijft Darren dat hij wakker werd in een wereld vol zombies. Meteen voelt het aan alsof je op de set van The Walking Dead terecht bent gekomen. Het houterige en slome loopje van de zombies, het gekreun en gegrom dat ze voortbrengen; je kan het zo voor je zien.

Darren moet zich zien te redden in deze wereld. En daarvoor moet hij de zombies uitschakelen. Hier komt ineens Zombieland om de hoek kijken, en dan vooral deel 2: Double Tap. Zombies schakel je namelijk uit door ze in of op het hoofd te raken. Dat is ook de gouden regel in Zombieland: altijd in het hoofd en voor de zekerheid twee keer.

De Grote Zombie Show recensie – Darren, Cat, Abby en Tommy

Tijdens zijn avonturen komt Darren een jongedame van ongeveer zijn leeftijd tegen, Cat. Zij zorgt voor het kleine meisje Abby, die zij in de zombiewereld is tegengekomen. Even later voegt zich hier nog Tommy bij, die ook probeert de bizarre situaties in Zombiewereld te overleven.

En ook door dit groepje van vier is een vergelijking naar Zombieland snel gemaakt. Al is Darren veel stoerder dan de slungelige Columbus (Jesse Eisenberg) uit die films.

Met een twist naar The Hunger Games

Het hele verhaal van De Grote Zombie Show voelt als een script voor een game. De groep moet wapens zien te scoren, vervoer zien te regelen en reizen door een post-apocalyptische wereld. Je zou het zo op de PlayStation kunnen spelen, op je televisie in de veiligheid van je huis.

Dat gevoel weet auteur Joeri Donsu je vooral in het eerste deel van het boek te geven. Hierna volgt er een twist, waardoor je in een The Hunger Games-scenario terecht komt. Er is een gameshow, inclusief het afschermen van de deelnemers in een hotel en er zijn televisie-interviews voor het grote publiek. Dat is echt gelijk aan de The Hunger Games. Ik kan me de slechterik Martin Levine dan ook niet anders voorstellen als een soort president Snow.

Weinig diepgang, veel actie en avontuur

Het hele verhaal mist wel enige diepgang. Het is vooral actie en avontuur in een post-apocalyptische wereld. En dat is eigenlijk helemaal niet erg. Zelf had ik totaal niets met de personages in het verhaal, maar dat is voor dit boek ook niet nodig. Het is soms juist erg prettig om een beetje een makkelijk en vermakelijk verhaal te hebben, waarbij je niet teveel hoeft na te denken.

Er wordt wel nog een poging tot romantiek en jeugdliefde gedaan, maar dit komt ook niet echt uit de  verf. Maar nogmaals, dat heeft De Grote Zombie Show ook helemaal niet nodig. Er is genoeg actie in het verhaal aanwezig om voor het nodige vermaak te zorgen.

De Grote Zombie Show recensie – Één grote show

Is De Grote Zombie Show een literair hoogstandje? Absoluut niet. Is dat erg? Absoluut niet. Dit verhaal van Joeri Donsu is vooral groot vermaak. Het is een heerlijk boek dat je pagina na pagina wegleest, zonder er teveel bij na te denken. De vergelijking met The Walking Dead en The Hunger Games is zeker gepast, al komt het kwalitatief niet echt in de buurt. Voor mij voelt het een beetje als een guilty pleasure.

Daarbij moet ik ook heel eerlijk bekennen dat ik na het verslinden van het eerste deel, de twee opvolgende boeken – Terug naar Zombiewereld en Voorbij de Zombie Muur – ook meteen heb gekocht en op mijn e-reader gezet. Want soms heb je gewoon behoefte aan een leuk en spannend verhaal en Joeri Donsu weet dat met De Grote Zombie Show honderd procent te leveren!

De Grote Zombie Show is nu verkrijgbaar in de boekwinkel.

Titel: De Grote Zombie Show
Auteur: Joeri Donsu
Uitgever: Brave New Books
ISBN: 978-94-021-7810-4

Modern Myths Shop

Koop De Grote Zombie Show op Bol.com of Amazon.nl:

De Grote Zombie Show - Joeri DonsuDe Grote Zombie Show
Paperback:
Bol.com – De Grote Zombie Show – € 20,56
eBook: Bol.com eBook – De Grote Zombie Show – € 9,95

Terug naar Zombiewereld - Joeri DonsuTerug naar Zombiewereld – eBook
Bol.com eBook – Terug naar Zombiewereld – € 9,95

Voorbij de Zombie Muur - Joeri DonsuVoorbij de Zombie Muur – eBook
Bol.com eBook – Voorbij de Zombie Muur – € 9,95

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2022-2024 Modern Myths

De Zombiewereld trilogie - Joeri Donsu

Anouk Volger

Toen Anouk Volger op 15 jarige leeftijd kennismaakte met The Lord Of The Rings is het Fantasy virus hard toegeslagen. Alle drie de delen heeft ze ontelbare keren gezien en al gauw moesten de boeken gelezen worden en heeft ze daarna eigenlijk geen enkel ander genre meer gelezen.
Naast Tolkien leest ze ook graag R.E. Feist, B. Hennen, R. Hobb, T. Brooks, T. Goodkind en T. Pratchett. Maar sinds ze Young Adult ontdekte is ze niet meer weg te slaan uit die hoek.
Ook op filmgebied trekt het fantasygenre haar aan. Voor horror is ze niet geschikt, aangezien ze E.T. ook pas durfde te kijken toen ze 18 was.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • BoekenBoeken
  • Films en seriesFilms en series