Modern Myths Nieuws 2019 - Week 23 Magic: The Gathering Netflix

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 23: Magic: The Gathering op Netflix, Baldur’s Gate III

In het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 23 voor elk wat wils: de nieuwe fantasy en sciencefiction schrijfwedstrijd Zonderlingen, Jumanji: The Video Game, een Magic: The Gathering Netflix-serie van de regisseurs van Avengers: Endgame, Neil Gaiman voorzichtig optimistisch over Miracleman en de aankondiging van Baldur’s Gate III!  

Godijn Publishing organiseert schrijfwedstrijd ‘Zonderlingen’

Uitgeverij Godijn Publishing organiseert regelmatig verschillende schrijfwedstrijden. De nieuwste is er weer eentje in het genre fantasy en sciencefiction. De voorgaande jaren heeft deze schrijfwedstrijd leuke bundels opgeleverd met de titels Achterblijvers (2018) en Nachtwakers (2019). De titel van de bundel voor 2020 is Zonderlingen en dat is meteen ook je onderwerp in de breedste zin van het woord.

Om mee te doen met de wedstrijd moet je 18 jaar of ouder zijn. Je niet eerder gepubliceerde verhaal moet tussen de 2.500 en 3.000 woorden bevatten en de deadline voor deelname is zondag 3 november 2019. De jury kiest 50 verhalen voor de longlist uit en op 7 maart 2020 worden tijdens de Fantasy/SciFi-middag in Theater Het Hof in Arnhem de 25 te publiceren verhalen bekend gemaakt.

Naast het winnen van je eigen plekje in de bundel Zonderlingen, reikt Godijn ook de ‘GP Fantasy/SciFi Award’ uit aan het beste ingezonden verhaal.

Meer informatie: Godijn Publishing

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 23 Zonderlingen
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 23: Godijn schrijfwedstrijd Zonderlingen

Stap zelf in Jumanji: The Video Game

In 2017 werden we verrast door de geweldig leuke nieuwe Jumanji-film Jumanji: Welcome to the Jungle. Het verhaal waarin vier middelbare scholieren een Jumanji-computergame werden binnengezogen was leuk, fris en vol respect voor de originele film uit 1995 met Robin Williams. Geen wonder dat er een vervolg in de maak is dat eind dit jaar uit moet komen en er nu ook een computerspel van aangekondigd is.

Jumanji: The Video Game zal door Sony Pictures en BANDAI NAMCO worden uitgegeven op 15 november voor PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One en pc. Het wordt een 3D-actie-avontuur waarin je als Dr. Smolder Bravestone, Ruby Roundhouse, Franklin ‘Mouse’ Finbar en Professor Shelly Oberon een weg naar huis moet zien te vinden, terwijl je de wereld van Jumanji aan het redden bent. De genoemde personages zien er allemaal uit als de acteurs van de film, respectievelijk Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Karen Gillan, Kevin Hart en Jack Black. We hebben nog geen gameplay gezien, maar als het spel net zo leuk wordt als de film, worden we er graag door opgezogen.

Bekijk de aankondigingstrailer:

Modern Myths Nieuws 2019 – Week 23: Jumanji: The Video Game

Bron: Entertainmentbusiness.nl

Avengers: Endgame regisseurs maken Magic: The Gathering serie voor Netflix

De broers Joe en Anthony Russo hebben als regisseurs van onder andere Avengers: Endgame, Avengers: Infinity War en Captain America: Civil War laten zien dat ze geweldige actiefilms kunnen maken waarin een groot aantal personages allemaal tot hun recht komt. Geen wonder dus dat Netflix en Wizards of the Coast de Russos hebben gevraagd een animatieserie te maken van het populaire kaartverzamelspel Magic: The Gathering.

Magic: The Gathering is al sinds 1993 als een van de eerste verzamelbare kaartspellen razend populair. Meer dan 20 miljoen spelers strijden wereldwijd met elkaar met zelf samengestelde ‘decks’ (de stapel kaarten waarmee je speelt) uit meer dan 20 miljard prachtig geïllustreerde speelkaarten. Het doel is simpel: versla als magiër (een ‘Planeswalker’) je tegenstander door hem of haar 20 levenspunten af te snoepen. De manieren waarop je dit voor elkaar kunt krijgen, zijn dus inmiddels ontelbaar.

Rondom dit spelsysteem is door de jaren heen een enorm rijk verhalenuniversum gecreëerd, waar de Russo broers nu dus inspiratie uit putten om een allesomvattend nieuw verhaal te maken, dat de mythologie van het Magic-universum uit zal breiden. De Russos spelen het spel zelf ook al jaren en zijn grote fans. Zij zullen de serie produceren en Yoriaki Mochizuki (Spider-Man: Into the Spider-Verse) is aangetrokken als hoofdregisseur. Netflix heeft met de geweldige animatieserie Castlevania al laten zien dat ze de verhalen uit een game-universum prima naar een volwassen publiek weten te brengen, dus dit is iets om naar uit te kijken!   

Bron: Polygon.com

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 23 Magic: The Gathering Netflix
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 23: Magic: The Gathering komt naar Netflix!

Baldur’s Gate III in aantocht!

Drie weken geleden lieten we je in het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 20 weten dat Mindscape de klassieke Baldur’s Gate spellen nog dit jaar als enhanced editions naar gameconsoles zal brengen. Deze week doen we er nog een schepje bovenop, met de aankondiging van Baldur’s Gate III door gameontwikkelaar Larian Studios.

Na eerst een teaser uitgebracht te hebben waarvan meteen al duidelijk werd om welke geweldige aankondiging het zou gaan, heeft de studio deze week laten weten dat het inderdaad om Baldur’s Gate III ging. De game zal op een later bekend te maken datum voor pc en de nieuwe gamestreamingdienst Google Stadia (in november in Nederland) worden uitgebracht. Het Vlaamse Larian Studios is bekend van de rpg-serie Divinity en heeft daarmee uitgever Wizards of the Coast weten te overtuigen de gevierde Baldur’s Gate-serie te mogen vervolgen.

Te zien aan de cinematische trailer is het vertrouwen van de uitgever in de gamestudio niet misplaatst. We houden je op de hoogte.

Modern Myths Nieuws 2019 – Week 23: Baldur’s Gate III anouncement teaser

Bron: Larian Studios

Neil Gaiman en Marvel maken Miracleman nu echt af?

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 23 Miracleman Gaiman Marvel
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 23: Wordt de Miracleman-serie eindelijk afgemaakt?

Om dit nieuwtje goed uit te leggen hebben we eigenlijk een volledig artikel nodig en Modern Myths hoofdredacteur Jeroen zal dat op zijn to-do-lijst zetten. In het kort: er was een tijd dat de Superman-strips in populariteit overtroffen werden door die van Captain Marvel. Niet de Captain Marvel van DC-concurrent Marvel, maar de held die je inmiddels door zijn bioscoopfilm kent als Shazam! Door juridisch gesteggel over de gelijkenis tussen Superman en Captain Marvel (Shazam!) werd die laatste stripserie tijdelijk gestaakt. De uitgever van Captain Marvel (Shazam!) in Engeland – L. Miller & Son – zat daardoor ineens ook met een probleem. Hun oplossing? Laat stripmaker Mick Anglo zijn eigen versie van Captain Marvel (Shazam!) bedenken en noem die Marvelman. Volg je het tot dusver nog? Het wordt nog ingewikkelder.

In 1982 brengt uitgever Dez Skinn in het magazine Warrior de Engelse Marvelman terug als post-moderne reboot onder de vleugels van beginnend schrijver Alan Moore (juist, van Watchmen). Moore schrijft een ontzettend duistere serie, waarin hij de centrale vraag stelt: wat als superhelden daadwerkelijk in het echte leven zouden bestaan? Je kunt hierbij denken aan Brightburn, die nu in de bioscoop draait, maar dan op een veel grotere schaal. Zo zie je in de stripserie op een gegeven moment een volledig verwoest Londen, omdat superschurk Kid Miracleman zich verveelde en zijn frustratie eens even op de bevolking losliet.

Skinn en Moore kregen ruzie, maar de serie ging verder onder de Amerikaanse uitgever Eclipse Comics. Stripuitgeverij Marvel had problemen met de naam Marvelman. De serie werd toen omgedoopt tot Miracleman en Alan Moore ronde zijn verhaallijnen af. Daarna nam Neil Gaiman, toen ook aan het begin van zijn carrière, de serie over, maar Eclipse ging failliet. Jarenlang was het onduidelijk wie nu de rechten op Miracleman had, maar uiteindelijk wist Marvel zelf iedereen om tafel te krijgen en werd de serie in 2014 opnieuw uitgegeven, met de bedoeling dat Neil Gaiman en tekenaar Mark Buckingham hun werk af zouden ronden. Toch moesten er opnieuw juridische hordes genomen worden en pas nu durft Gaiman voorzichtig te zeggen dat het er naar uitziet dat de serie eindelijk, eindelijk compleet gemaakt zal worden. Gaiman wil het lot niet tarten, maar Buckingham is bezig nieuwe pagina’s te tekenen.

Om de lange samenvatting van deze idioot ingewikkelde geschiedenis kort te maken: Miracleman is een van de beste comicverhalen ooit en wat Jeroen betreft het beste werk van Alan Moore. Ook de Neil Gaiman-verhalen zijn zeer de moeite waard en daarom is dit nieuwtje wat extra aandacht waard. Uiteraard laten we je het weten als de nieuwe Miracleman van Marvel en Neil Gaiman gaat verschijnen.

Bron: Comic Book Resources

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 23 EN VERDER:

Keltfest 2019 high res opening uitsnedeSfeerverslag: Modern Myths sfeerverslag: Keltfest 2019, Onder een stralend zonnetje vond op 25 en 26 mei de twaalfde editie van het Keltische evenement Keltfest plaats. Bekijk ons sfeerverslag van dit spektakel vol muziek, dans, zwaardgevechten en doedelzakcompetities.

X-Men Dark Phoenix winactie PhoenixWinactie: X-Men: Dark Phoenix Winactie: win vrijkaartjes, een figurine en telefoongrip! Vanaf 6 juni draait de verfilming van het populaire X-Men-verhaal: X-Men: Dark Phoenix! Doe mee met onze X-Men: Dark Phoenix Winactie en maak kans op twee vrijkaartjes, een figurine en een telefoongrip.

X-Men Dark Phoenix X-MenFilmrecensie: X-Men: Dark Phoenix – niet heel vurig sluitstuk van 20 jaar X-Men, Met X-Men: Dark Phoenix rondt filmstudio 20th Century Fox haar X-Men-universum na ruim twintig jaar af. Hoewel een aardige film is X-Men: Dark Phoenix helaas niet het daverende slotstuk dat de serie verdient.

De Afvallige Ster Johan Klein HaneveldBoekrecensie: De Afvallige Ster: spannende actie in grootschalige sciencefiction, In De Afvallige Ster neemt Johan Klein Haneveld je mee op een bijzondere reis. Mogart Silvon en kolonist Salato moeten zichzelf overwinnen en hebben te maken met een niet-scifi probleem: pesten.

MODERN MYTHS AGENDA:

21 december: Echo Base Charity Con 2019, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – Week 23:

Batwing Potion Modern Myths NieuwsIn het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, meld je dan aan voor de Modern Myths Nieuwsbrief.

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2024 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.