The Dark Crystal Boardgame 1
BoekenBoeken

MODERN MYTHS MERCHANDISE – THE DARK CRYSTAL BOARDGAME

In deze Modern Myths Merchandise nemen we een zijweggetje en kijken we naar een bordspel. Een bordspel met vier spelfiguren gebaseerd op personages uit The Dark Crystal, de fantasy poppenfilm van Jim Henson. Ga met The Dark Crystal Boardgame op een prachtig geïllustreerd spelbord op pad met de Gelflings Jen en Kira – met Fizzgig! – en ga de strijd aan met de gemene Skeksis skekSil the Chamberlain en skekUng the Garthim-Master. Wie krijgt de macht over The Dark Crystal?

The Dark Crystal is gemaakt in 1982 en vertelt het verhaal van de Gelfling Jen, die door zijn meesters, de urRu, op een quest wordt gestuurd om een scherf van de Dark Crystal terug te plaatsen in het kristal, om zo de wereld weer in balans te brengen. Onderweg komt Jen verbazingwekkende wezens tegen en krijgt hij te maken met de gevaarlijke Skeksis, die het compleet maken van het kristal als groot gevaar zien. Onlangs maakte Netflix bekend dat er een prequel op de poppenfilm voor een volwassen publiek gemaakt wordt en in mei dit jaar kon je in Modern Myths je Vitrine lezen dat McFarlane Toys figuren van de personages uit gaat brengen. Spellenmaker River Horse doet nu ook een duit in het zakje en brengt de film tot leven met het The Dark Crystal Boardgame.

The Dark Crystal Boardgame 1

Een doos vol prachtigs

River Horse heeft al eerder samengewerkt met de Jim Henson Company en bracht eind vorig jaar al een bordspel uit van Labyrinth, de andere avondvullende fantasyfilm van Henson. Net als bij dat spel, krijg je bij het The Dark Crystal Boardgame veel waar voor je geld. Naast het rijk geïllustreerde spelbord en de al genoemde spelfiguren, bestaat het spel uit 25 wereldkaartjes, 9 ‘mystics’ kaartjes, 7 Skeksis kaartjes en 15 Minion kaartjes. En nee, niet die Minions

The Dark Crystal Boardgame 2

6 dobbelstenen (D4, D6, D8, D10, D12, D20), fiches, 4 personage kaarten, 4 speciale krachten kaarten en kartonnen figuren van 4 Garthim, 1 Slave Podling, 1 Gourmand Skeksis en 1 Slave-Master Skeksis en tot slot een planetarium-draaischrijf, maken het geheel af. Uiteraard is alles tot in detail nagebootst uit de film.

The Dark Crystal Boardgame spelfiguren

De spelfiguren van Jen, Kira en de twee Skeksis zijn mooi gedetailleerd en zijn geschikt om zelf te beschilderen. Jen draagt de scherf van het kristal bij zich en Kira is vergezeld door haar trouwe monstertje Fizzgig. De slechte, gier-achtige Skeksis nodigen uit om bij elke beurt hun karakteristieke “Hmmmm, Hmmmmmm!” geluid te maken. Zo speel je de film op je keukentafel met twee tot vier spelers na.

The Dark Crystal Boardgame 3

The Dark Crystal Boardgame is nu als pre-order te bestellen op de River Horse website en komt begin 2018 uit. De prijs: € 45,46. Daarnaast kun je ook bij spellenspeciaalzaken informeren naar de mogelijkheden het spel te bestellen.

In Modern Myths Je Vitrine geeft redacteur Jeroen elke week een tip om je fantasy-verzameling uit te breiden. Duik mee in het aanbod van action figures, statues, gadgets, merchandise en andere hebbedingen en laat horen wat je zelf op de plank hebt staan in de comments.

© 2015-2023 Modern Myths – oorspronkelijk verschenen onder redactie van Karen van den Andel en Jeroen Geelhoed – Fantasize.nl

Eerste deel: kijk hier (Funko Pop! Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales)
Tweede deel: kijk 
hier (Hot Toys Iron Man Mark XLVII)
Derde deel: kijk 
hier (McFarlane Toys The Labyrinth en The Dark Crystal)
Vierde deel: kijk 
hier (Ubisoft Store South Park: The Fractured But Whole – Coons Driewieler)
Vijfde deel: kijk 
hier (Wonder Woman door Mezco Toys en NECA)
Zesde deel: kijk hier (The Legend of Zelda: Breath of the Wild Link van First 4 Figures)
Zevende deel: kijk hier (Game of Thrones: Knuffel en schud het nieuwe seizoen)
Achtste deel: kijk hier (Luke Skywalker Return of the Jedi Sixth Scale Figuur)
Negende deel: kijk hier (Assassin’s Creed: Origins Bayek en Apple of Eden)

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • BoekenBoeken
  • Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise