Goblins 3
Doctor Strange 2 banner

Modern Myths Merchandise – Unpacking Goblins! Labyrinth uitbreiding

In de vorige Modern Myths Merchandise presenteerden we het bordspel The Dark Crystal van River Horse en de Jim Henson Company. Niet veel later kwam Goblins! binnen, een uitbreiding voor het andere bordspel van die samenwerkende partijen: Labyrinth – The Board Game. Als groot fan van beide films en alles wat erbij hoort, wilden we dit vieren met een heuse ‘unpacking’.

Labyrinth – The Board Game is uitgekomen in september en is gebaseerd op de film Labyrinth, met David Bowie en Jennifer Connelly in de hoofdrollen. Jennifer speelt Sarah, een pubermeisje dat haar eigen dromen wil najagen en gepikeerd is als ze voor de zoveelste keer op haar babybroertje Toby moet passen. Ze wenst dat Toby door de gemene Goblin King (David Bowie) meegenomen wordt, wat prompt gebeurt. Vol spijt smeekt Sarah om haar broertje terug te krijgen, maar Jareth – de Goblin King – wil hem voor zichzelf houden. Enkel als Sarah binnen 13 uur zijn kasteel in het midden van het labyrint weet te bereiken, kan ze Toby bevrijden. Dat wordt uiteraard niet eenvoudig.

Goblins 1

Meer goblins in het labyrint

In het Labyrinth borspel speel je de avontuurlijke reis van Sarah na. Op een prachtig speelbord probeer je het midden van het labyrint te bereiken, met Sarah of haar metgezellen Ludo, Sir Didymus en Hoggle de dwerg. Net als in het The Dark Crystal bordspel ziet het spel er magisch uit. De Goblins! uitbreiding maakt het spel nog leuker. Naast vijf nieuwe spelfiguren (de goblins), krijg je ook vijf goblin-speelkaarten en een handleiding. De spelfiguren bestaan uit drie infanteristen, een cavalerie en een artillerie goblin. Je kunt hen tegenkomen op het speelbord en moet de goblins vervolgens verslaan door je snelheid, spierkracht of verstand met hen te meten. Lukt dit, dan is de goblin verslagen. Lukt het niet, dan blijft de miniatuur staan en vormt daardoor een extra uitdaging voor spelers die hem tegenkomen.

Goblins 2

Nog meer goblins in Goblin City

Net als in de film moet je je in het bordspel via Goblin City een weg bevechten naar het kasteel van Jareth. Met de Goblins!-uitbreiding kun je deze uitdaging moeilijker maken. Zodra je de stad bereikt komen alle goblins van het speelbord de stad verdedigen en schud je de nieuwe goblin-kaarten tussen de goblin-kaarten van het hoofdspel. Nu moet je nóg meer goblins het hoofd bieden voor je een kans maakt Toby te bevrijden.

Modern Myths Shop

Labyrinth bordspel - packshotJim Henson’s Labyrinth – The Board Game:

Jim Henson’s Labyrinth – The Board Game – € 48,99 

Goblins! packshotGoblins! Jim Henson’s Labyrinth – The Board Game:

Goblins! Jim Henson’s Labyrinth – The Board Game – € 27,50

Fireys! packshotFireys! Jim Henson’s Labyrinth – The Board Game:

Fireys! Jim Henson’s Labyrinth – The Board Game – € 29,50

Gratis verzending vanaf € 25,-!

Muziek: Party On Xanox 5 (ID 487) van Lobo Locos, Free Music Archive.org

In Modern Myths Merchandise geeft redacteur Jeroen elke week een tip om je fantasy-verzameling uit te breiden. Duik mee in het aanbod van action figures, statues, gadgets, merchandise en andere hebbedingen en laat horen wat je zelf op de plank hebt staan in de comments.

Eerste deel: kijk hier (Funko Pop! Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales)
Tweede deel: kijk 
hier (Hot Toys Iron Man Mark XLVII)
Derde deel: kijk 
hier (McFarlane Toys The Labyrinth en The Dark Crystal)
Vierde deel: kijk 
hier (Ubisoft Store South Park: The Fractured But Whole – Coons Driewieler)
Vijfde deel: kijk 
hier (Wonder Woman door Mezco Toys en NECA)
Zesde deel: kijk hier (The Legend of Zelda: Breath of the Wild Link van First 4 Figures)
Zevende deel: kijk hier (Game of Thrones: Knuffel en schud het nieuwe seizoen)
Achtste deel: kijk hier (Luke Skywalker Return of the Jedi Sixth Scale Figuur)
Negende deel: kijk hier (Assassin’s Creed: Origins Bayek en Apple of Eden)
Tiende deel: kijk hier (The Dark Crystal Boardgame)

© 2015-2022 Modern Myths – oorspronkelijk verschenen onder redactie van Karen van den Andel en Jeroen Geelhoed – Fantasize.nl

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise