The Umbrella Academy seizoen 3 recensie - Modern Myths

The Umbrella Academy Seizoen 3 recensie – De superheldenfamilie keert “terug”!

Na het stoppen van niet één, maar twee apocalypsen – waarvan eentje in 1963 – komen de “superhelden”-broers en -zussen Hargreeves terug in hun eigen tijdlijn. Tenminste, dat dachten ze. Want door hun inmenging in het verleden heeft hun adoptievader Sir Reginald Hargreeves besloten zeven andere kinderen te adopteren. Ook is de naam Umbrella Academy van tafel en maakte de familie aan het eind van seizoen twee kennis met hun vervangers: de Sparrow Academy. Lees in Andrés The Umbrella Academy Seizoen 3 recensie of al deze chaos weer in goede banen geleid kan worden.

Meer The Umbrella Academy? Lees ook onze recensie van Seizoen 2.

The Umbrella Academy seizoen 3 recensie - PosterWe hebben er een paar jaar op moeten wachten, maar daar is hij dan: het derde seizoen van The Umbrella Academy! De zes “umbrellas” moeten leren omgaan met de nieuwe tijdlijn waarin ze zich bevinden nu hun koffers het niet meer doen. De familie wordt uit hun huis gezet en komt al snel achter de andere onregelmatigheden.

Zo krijgt Luther (Tom Hopper (Game of Thrones, Terminator: Dark Fate)) gevoelens voor een bepaald persoon en krijgt Diego (David Castañeda) een heel andere verrassing te verwerken. Een verrassing waar hij totaal nog niet klaar voor denkt te zijn.

Tom Hopper als Luther Hargreeves en Genesis Rodriguez als Sloane

De problemen stapelen zich op

Ondertussen mist Vanya (Elliot Page (X-Men: Days of Future Past)) haar liefde uit het verleden en probeert Klaus (Robert Sheehan (Mortal Engines)) zijn oorsprong te ontdekken. En Five (Aidan Gallagher) vindt het eigenlijk wel prima en wil met pensioen.

Allison (Emmy Raver-Lampman) heeft het van allemaal het slechtst getroffen. Niet alleen heeft ze de liefde van haar leven achtergelaten voor haar dochter in haar eigen tijdlijn, ze heeft ook nog last van de nodige posttraumatische stress door de burgerrechtenbeweging in Dallas. Daarbovenop blijkt haar dochter niet te bestaan in het post-Dallas 2019. Dit alles zorgt voor een zeer explosieve situatie in de toch al vrij broze familieband.

Colm Feore als Reginald Hargreeves in The Umbrella Academy seizoen 3

The Umbrella Academy Seizoen 3 recensie – Van Vanya naar Viktor

Acteur Elliot Page gaf in 2020 op Twitter aan verder als man door het leven te gaan en kijkers vroegen zich af hoe dit zou worden opgepakt in The Umbrella Academy Seizoen 3. Vanya wordt al vlot Viktor na de opbouw in het vorige seizoen. Viktor wordt ook meteen geaccepteerd door de anderen en er is in een paar scènes een volledig natuurlijke overgang van Vanya naar Viktor.

Naast alle problemen die deze verandering met zich meebrengt, is er nog een dingetje. Door enkele gebeurtenissen komt er een “Kügelnblitz”. Zonder in spoilergebied te treden, is dat uiteraard weer een ramp van apocalyptische proporties. En daar zit hem nu een van de mindere punten van dit nieuwe seizoen. De serie wordt wat repetitief.

Elliot Page als Viktor Hargreeves

Net als het Overlook Hotel uit The Shining

Dat repetitieve is iets wat de groep zelf ook opmerkt aan de bar van The Obsidian, hun nieuwe uitvalsbasis nu The Umbrella Academy niet meer bestaat. Dat hotel is waar het grootste gedeelte van het seizoen zich afspeelt en wordt bijna een personage op zich.

The Obsidian is sterk gebaseerd op het Overlook Hotel uit The Shining en verbergt meer geheimen dan gasten. Toch heeft het muffe hotel – dat, ondanks dat het zijn beste tijd heeft gehad – nog iets van zijn grandeur weten te behouden, getuige de goedgevulde bar en het buffet.

The Umbrella Academy Seizoen 3

The Umbrella Academy Seizoen 3 recensie – Dubbel zoveel Hargreeveses!

In dit derde seizoen zijn er geen huurmoordenaars met cartoonmaskers of goudvissen in robotpakken. Maar je krijgt wel een epische dance-off en dubbel zoveel Hargreeveses! Elke aflevering eindigt zelfs met een dusdanige cliffhanger dat het doorkijkrisico behoorlijk hoog ligt.

Bij deze ben je dus gewaarschuwd. Inmiddels is The Umbrella Academy Seizoen 4 aangekondigd, waarvoor de makers de grote lijnen al klaar hebben. Het vierde seizoen zal ook het laatste zijn en daarmee is het complete avontuur dus ook overzichtelijk. Maar geniet nu eerst van het derde seizoen!

The Umbrella Academy Seizoen 3 streamt nu op Netflix. Bekijk hier de trailer:

Titel: The Umbrella Academy Seizoen 3
Regisseurs: Jeremy Webb, Cheryl Dunye, Sylvain White
Acteurs: Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda, Emmy Raver-Lampman
Uitgever: Netflix
Medium: Netflix
Genre: Superhelden / Sciencefiction

Modern Myths Shop

Lees meer Modern Myths-recensies!

© 2022-2024 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Netflix

Britne Oldford als Fei

Jordan Claire Robbins als Grace

André van 't Hof

Als kind van de jaren 80 is André opgegroeid in videotheken. De ervaring van wekelijks nieuwe films uitkiezen op basis van de hoes heeft een onuitwisbare indruk gemaakt. Als een van de eersten uit de straat met een VHS-speler krijgt hij zijn liefde voor film met de paplepel ingegoten. Op zijn zesde sluipt hij stiekem naar beneden en zapt langs de kanalen tot hij bij Night of the Living Dead blijft hangen. Dit heeft enkele slapeloze nachten tot gevolg, maar ook een liefde voor genrecinema die alleen maar sterker wordt. Verder spendeerde hij in zijn jeugd meer tijd aan lezen, AD&D, Magic: The Gathering en Warhammer dan aan zijn huiswerk. Naast film heeft hij ook een grote interesse in de mythen en legendes die aan de basis liggen van het fantastische genre en heeft hij een behoorlijke biblio- en videotheek opgebouwd.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.