The Falcon and the Winter Soldier recensie - Modern Myths
Modern Myths Shop bordspellen variant 2

The Falcon and the Winter Soldier recensie – Marvel bioscoopfilm op je tv!

Na de eerste drie fases van het Marvel Cinematic Universe vielen we, mede door corona, in een diep, donker gat. Gelukkig brengt Disney+ licht in de duisternis met enkele series uit dit superheldenuniversum. Onlangs mocht WandaVision het spits afbijten. Lees nu in Andrés The Falcon and the Winter Soldier recensie hoe de avonturen van Sam Wilson – The Falcon – en Bucky Barnes – The Winter Soldier – verder gaan! 

Deze recensie is geschreven na het zien van de eerste aflevering van deze Marvel-serie. De komende weken vult André dit artikel aan. Wil je een The Falcon and the Winter Soldier goodie pakket winnen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en doe mee! Meer info vind je onderaan deze recensie.

The Falcon and the Winter Soldier recensie - posterProducent en schrijver Jeph Loeb was in eerste instantie verantwoordelijk voor de televisiekant van de Marvelmedaille (waaronder de Netflix-series als Daredevil en The Punisher) en producent Kevin Feige voor de films. De Netflix-series flirtten wel met de verhaallijnen van de films, maar er was weinig tot geen sprake van communicatie tussen de twee.

Nu alle licenties samen onder Disney vallen, is er gekozen om voor Disney+ een aantal korte series te maken die zich volledig in het Marvel Cinematic Universe (MCU) afspelen. Jeph Loeb stopt met zijn inbreng en Kevin Feige bemoeit zich ook met deze televisieverhalen. Vanaf 19 maart kunnen we dan ook gaan genieten van The Falcon and The Winter Soldier.

Sam en the legacy

Worstelen met het leven

Waar WandaVision erg mysterieus begon, is The Falcon and The Winter Soldier veel traditioneler. We zien hoe Sam Wilson (Anthony Mackie (Altered Carbon, Synchronic)) worstelt met de woorden van Steve Rogers aan het eind van Avengers: Endgame. Maar ook Bucky Barnes (Sebastian Stan (The Devil all the Time)) worstelt met het “normale” leven. Dat beide mannen vijf jaar weggeweest zijn door de vingerknip van Thanos helpt ook niet.

Waar Sam moeite heeft om zijn normale leven weer op te pakken, heeft Bucky juist moeite met zijn verleden. Zijn daden als gehersenspoelde Sovjetmoordenaar – The Winter Soldier – komen steeds meer naar boven. En de 106-jarige veteraan heeft niemand om hierover te praten. Een twijfelachtige beslissing van de regering en een geheimzinnige groepering zorgen voor nog meer onrust.

Sebastian Stan als Bucky Barnes

The Falcon and the Winter Soldier recensie – Verdieping en stevige actie

Het is leuk om te zien hoe Marvel deze series aanpakt. Elke serie neemt een klein aantal personages waarvan we zien hoe hun leven na de grote strijd tegen Thanos verder gaat. We zien welke impact de knip met de vingers van deze schurk heeft gehad voor de samenleving. Maar naast de verdieping die deze verhalen brengen, knalt The Falcon and the Winter Soldier ook binnen met een stevige actiescène. Het is erg leuk om de beide mannen eens zo bezig te zien. Want zonder de grote helden krijgen deze twee meer schermtijd dan de afgelopen tien films bij elkaar.

Anthony Mackie als Sam Wilson en Sebastian Stan als Bucky Barnes

Batroc the Leaper en John Walker

Het is lastig om al veel te zeggen over de kwaliteit van de serie na de eerste aflevering, maar de aanloop belooft veel goeds. De opzet van ongeveer zes afleveringen per serie zorgt voor veel meer diepgang en verhaal, waardoor we de personages een stuk beter leren kennen. De aangekondigde terugkeer van Sharon Carter laat nog even op zich wachten, maar we zien wel alvast Batroc the Leaper en Wyatt Russell (Overlord) als John Walker (ken je deze naam niet, ga dan snel kijken welke rol hij in de serie speelt).

Emily VanCamp, Anthony Mackie en Sebastian Stan

The Falcon and the Winter Soldier recensie – Net een bioscoopavontuur

The Falcon and the Winter Soldier begint rustig, maar wel met enkele stevige actiescènes die erg filmisch aanvoelen. De serie roept het gevoel op van een Marvel-film en de eerste aflevering komt aardig overeen met het eerste kwartier van zo’n bioscoopavontuur. Het belooft een explosieve ontmoeting te worden als alle verhaallijnen samen gaan komen. Dus blokkeer de vrijdag maar in je agenda de komende weken.

Daniel Brühl als Zemo

Nog meer Marvel-series

En niet alleen de komende weken, want ook series als Moon Knight, She-Hulk, Loki, Hawkeye, Ms. Marvel, Secret Wars, Iron Heart, Armor Wars en I Am Groot staan nog op stapel. Maar eerst volgt de animatieserie What If…?, waarin we zien wat er gebeurd zou zijn als T’Challa was ontvoerd door de Ravagers. Of wat als Peggy Carter het Super Soldier Serum had genomen in plaats van Steve Rogers? We gaan het zien!

D23 Expo 2019 - She-Hulk Logo

The Falcon and the Winter Soldier winactie: Schrijf je in en win een goodie pakket!

Vergezel Sam en Bucky op hun avontuur en doe mee met onze The Falcon and the Winter Soldier winactie! In samenwerking met Disney geven we in deze winactie een leuk goodie pakket weg. Je maakt kans op een pakket bestaande uit een tas, buttons en een sleutelhanger. Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken op deze prijs is je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Iedereen die op 31 maart staat ingeschreven voor onze nieuwsbrief dingt mee naar het goodie pakket. Ben je al ingeschreven, dan doe je op dit moment dus al mee! Nog niet ingeschreven? Aanmelden kan hier.

The Falcon and the Winter Soldier winactie - prijzen

LET OP: schrijf je in met een e-mailadres dat je regelmatig checkt. Als je een prijs wint, willen we namelijk contact met je opnemen via dat adres.

UPDATE: (14-4-21) De nieuwsbrief abonnee die het goodiepakket wint is: ingekiez! Gefeliciteerd, je prijs wordt zo snel mogelijk opgestuurd. Meer winacties? Kijk op onze winactie-pagina!

The Falcon and the Winter Soldier streamt vanaf 19 maart op Disney+. Bekijk hier de trailer:

Titel: The Falcon and the Winter Soldier
Regisseur: Kari Skogland
Acteurs: Anthony Mackie, Sebastian Stan, Emily VanCamp, Daniel Brühl
Uitgever: Disney
Medium: Disney+
Genre: Superhelden / Actie

Modern Myths Shop – Leestips!

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2021 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Disney

The Winter Soldier

The Falcon and the Winter Soldier recensie - Sam Wilson en het schild

André van 't Hof

André van 't Hof

Als kind van de jaren 80 is André opgegroeid in videotheken. De ervaring van wekelijks nieuwe films uitkiezen op basis van de hoes heeft een onuitwisbare indruk gemaakt. Als een van de eersten uit de straat met een VHS-speler krijgt hij zijn liefde voor film met de paplepel ingegoten. Op zijn zesde sluipt hij stiekem naar beneden en zapt langs de kanalen tot hij bij Night of the Living Dead blijft hangen. Dit heeft enkele slapeloze nachten tot gevolg, maar ook een liefde voor genrecinema die alleen maar sterker wordt. Verder spendeerde hij in zijn jeugd meer tijd aan lezen, AD&D, Magic: The Gathering en Warhammer dan aan zijn huiswerk. Naast film heeft hij ook een grote interesse in de mythen en legendes die aan de basis liggen van het fantastische genre en heeft hij een behoorlijke biblio- en videotheek opgebouwd.

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise