Extra D23 Expo 2019 nieuws extra

D23 Expo 2019: meer Marvel Disney+ series, Muppets en Raya and the Last Dragon

Onlangs hield Disney haar tweejaarlijkse D23 Expo in Anaheim, Californië. Deze fanbeurs is een evenement waar alles wat Disney is bij elkaar komt. Dus ook Star Wars, het Marvel Cinematic Universe en nieuwe projecten uit het Huis van Muis. De trailer van de nieuwe Star Wars-serie The Mandalorian heb je al op onze Facebook-pagina gezien en in ons weeknieuws heb je kunnen lezen over een Obi-Wan Kenobi-serie. In dit extra nieuwsartikel nemen we de andere D23 Expo 2019-nieuwtjes met je door. 

Tijdens de San Diego Comic Con somde Marvel al een bijzonder lijstje nieuwe films en series op, die we in een speciaal Marvel Cinematic Universe-artikel voor je op een rijtje hebben gezet. Dacht je dat je kijkagenda met die aangekondigde Disney+-series vol zou zitten, ga dan nog maar wat schuiven. Marvel heeft tijdens de D23 Expo 2019 nog drie extra titels aangekondigd:

Ms. Marvel

D23 Expo 2019 Ms. Marvel
D23 Expo 2019 – Ms. Marvel

De Pakistaans-Amerikaanse tiener Kamala Khan – Ms. Marvel – werd in 2013 in het Marvel-stripuniversum geïntroduceerd in Captain Marvel #14. Ze ontdekt dat ze een Inhuman is die haar lichaam kan rekken, verkleinen en vergroten. Een beetje als Mr. Fantastic van de Fantastic Four en Plastic Man van DC Comics. Als groot fan van de Avengers besluit Kamala superheld te worden en neemt ze de naam Ms. Marvel aan. Deze identiteit behoorde aan Carol Danvers, die je nu kent als Captain Marvel. Er is nog geen actrice voor de rol bekend gemaakt en wanneer de serie op de streamingdienst gezet wordt, is ook nog niet verteld. Ms. Marvel kreeg in 2014 haar eigen stripserie, waarmee het eerste Pakistaans-Amerikaanse moslim personage met een eigen titel een feit was.

D23 Expo 2019 Ms. Marvel Logo

Moon Knight

D23 Expo 2019 Moon Knight
D23 Expo 2019 – Moon Knight

Een andere held waar fans al jaren naar uitkijken om in live-action te verschijnen is Moon Knight. De huurling Marc Spector raakt in Egypte dodelijk gewond in de tempel van Khonshu en sterft. De Egyptische god brengt hem echter terug als zijn agent op aarde – zijn avatar – de Moon Knight. Maar Spector heeft mentale problemen en opereert ook onder twee andere identiteiten: de miljonair en Hollywood-producer Steven Grant en de grimmige taxichauffeur Jake Lockley. Wat is nu waarheid en wat zit in Spectors’ eigen schizofrene hoofd? Gekleed in het zilver bestrijdt Marc op hardhandige wijze de misdaad, terwijl hij probeert zijn wankele grip op de realiteit te bewaren. Moon Knight wordt soms gezien als de Batman van het Marvel-universum, hoewel de held de laatste jaren in verschillende limited series zijn eigen unieke plekje tussen de andere helden heeft weten te veroveren. Leestip: Moon Knight: From The Dead door Warren Ellis en Declan Shalvey en de series die daarna verschenen zijn.

D23 Expo 2019 Moon Knight logo

She-Hulk

D23 Expo 2019 She-Hulk
D23 Expo 2019 – She-Hulk

In 1980 introduceerden Stan Lee en John Buscema de advocaat Jennifer Walters, het nichtje van Bruce Banner (The Incredible Hulk). Jennifer wordt neergeschoten door een misdadiger en om haar leven te redden, geeft Bruce haar een bloedtransfusie. De gammastraling in zijn bloed zorgt ervoor dat Jennifer verandert in de Savage She-Hulk. In de jaren die volgden verscheen Jennifer in talloze series en was ze onder andere lid van de Fantastic Four (als vervanging van de Thing) en de Avengers. Zij wist de Hulk in haar altijd redelijk onder controle te houden, tot de afgelopen jaren, waarin ook zij als Hulk destructiever en ongeremder is. De meeste bekende She-Hulk-serie is die van schrijver John Byrne: The Sensational She-Hulk, die begon in 1989. Hierin breekt Jennifer als She-Hulk regelmatig de vierde wand, zoals Deadpool dat ook doet. We zijn benieuwd of deze Disney+ She-Hulk-serie ook die lichtere toon zal krijgen. Verder is er nog weinig bekend over de serie; gaan we bijvoorbeeld Mark Ruffalo als de Hulk zien om Jennifer haar krachten te geven?

D23 Expo 2019 - She-Hulk Logo

Moon Girl and Devil Dinosaur

Dan werd er ook nog een Moon Girl and Devil Dinosaur animatieserie aangekondigd. De Inhuman Lunella Lafayette is een Afrikaans-Amerikaanse heldin die samen met haar reusachtige rode T-Rex Devil Dinosaur bijzondere avonturen zal beleven. Lunella is een van de slimste personen op aarde en haar serie moet in 2020 beschikbaar zijn op Disney+.

D23 Expo 2019 Moon Girl and Devil Dinosaur
D23 Expo 2019 – Moon Girl and Devil Dinosaur

Naast deze nieuwe Marvel-series voor Disney+ werden er nog meer leuke nieuwtjes onthuld:

Raya and the Last Dragon

D23 Expo 2019 Raya and the Last Dragon logoIn november 2020 moet de 59e Disney-animatiefilm verschijnen: Raya and the Last Dragon. In deze Disney kung-fu film gaat Raya in het land Kumandra op zoek naar de laatste draak. Haar stem wordt verzorgd door Cassie Steele (Rick and Morty). In een teaser op Twitter rijdt ze op het wezen Sisu, met de stem van Awkwafina (The Dark Crystal: Age of Resistance, Crazy Rich Asians). Het script voor de film wordt geschreven door Adele Lim (Crazy Rich Asians). We zullen deze titel voor je in de gaten houden.

Muppets Live Another Day

Ook de Muppets komen naar Disney+. Acteur, producer en schrijver Josh Gad (Frozen) ontwikkelt een nieuwe Muppet-serie, waarin ook hijzelf te zien zal zijn. De serie moet in 2020 uitkomen en heet Muppets Live Another Day. Het verhaal zal zich in 1984 afspelen, na de gebeurtenissen van de film The Muppets Take Manhattan. Kermit de Kikker moet de Muppets weer bij elkaar brengen om Rowlf te vinden. Een setting in de jaren 80 lijkt perfect om de Muppets in te plaatsen, we zijn zeer benieuwd.

Daarnaast komen er ook een aantal korte improvisatie-films getiteld Muppets Now, waarin ‘moderne’ speciale gasten zullen verschijnen. Kermit wil graag meer vertellen, maar wordt de mond gesnoerd door Joe the Legal Weasel.

D23 Expo 2019 Muppets Now

Al dit Muppet-nieuws is natuurlijk zeer leuk, maar komen ook de volledige seizoenen van de klassieke The Muppet Show beschikbaar op Disney+? Waar mag Modern Myths daarvoor tekenen?

D23 Expo 2019 – tot slot: Black Knight en wekelijkse afleveringen

D23 Expo 2019 Black Knight
D23 Expo 2019 – Black Knight

Om af te sluiten is het nog leuk om te weten dat acteur Kit Harington nu hij de zwarte mantel van de Night’s Watch in Game of Thrones heeft neergelegd, zijn intrede in dezelfde kleur maakt in het Marvel Cinematic Universe. Hij zal in de aankomende Eternals-film het personage Dane Whitman, de Black Knight, spelen. Dane is geen Eternal, maar een mens die in het bezit komt van het vervloekte zwaard de Ebony Blade. Dit zwaard heeft een connectie met de Arthuriaanse legendes in het MCU. Dane Whitman maakte zijn entree in Avengers #47 en werd uiteindelijk teamleider toen Captain America niet beschikbaar was. Na de Eternals zullen we de Black Knight vaker gaan zien in de filmwereld van Marvel.

Heb je je agenda nu op orde? Blokkeer dan nog maar wat extra weekjes, want uit verschillende bronnen komt de bevestiging dat Disney deze nieuwe series op haar streamingdienst wekelijks uit zal brengen. Je kunt dus niet zoals op Netflix meteen een heel seizoen induiken, maar je zult elke week een aflevering krijgen voor je kunt gaan bingen.

Bron: D23 Expo

Kijk hier voor meer Modern Myths Nieuws.

© 2019-2024 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.