Marvel Cinematic Universe toekomst 1

Marvel Cinematic Universe: Black Widow, Thor 4, Blade, Shang-Chi, Disney+ series

In het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 29 werden we enthousiast van de talloze geweldige nieuwtjes vanaf de beursvloer van de San Diego Comic Con. Ook Marvel Studios had een eigen panel en het nieuws dat daar gepresenteerd werd, was teveel om in onze reguliere nieuwsbulletin mee te nemen. Daarom dit extra nieuwsartikel, met alle aankondigingen rond de nieuwe projecten uit het Marvel Cinematic Universe! 

Lees in het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 29 het andere nieuws van San Diego Comic Con!

Met Avengers: Endgame en Spider-Man: Far From Home werden de eerste 10 jaren van het ‘Marvel Cinematic Universe’ afgerond. Voor het eerst in lange tijd was er geen nieuwe Marvel-film aan de horizon, maar hoorden we enkel toekomstmuziek. Het volume van die muziek is op San Diego Comic-Con behoorlijk harder gezet en daarmee kunnen we onze agenda weer vullen. Kijk mee:

Thor 4: Love and Thunder

Na het succes van Thor: Ragnarok was het overduidelijk dat er een vierde film rond de god van de donder zou verschijnen. Iedereen bij de Marvel Studios had er zin in en nu is er meer bekend. We moeten nog even wachten, maar op 5 november 2021 zal Thor 4: Love and Thunder verschijnen. Uiteraard pakt Chris Hemsworth de hamer(s) weer op en keert ook Natalie Portman (Black Swan, V for Vendetta, Star Wars: Episode I, II en III) als Jane Foster terug. Tessa Thompson (Men in Black: International) zal opnieuw Valkyrie spelen en regisseur Taika Waititi zal dit nieuwe hoofdstuk in het leven van Thor gaan begeleiden. Aan het eind van Avengers: Endgame zagen we hoe Thor met de Guardians of the Galaxy op pad ging en we zijn benieuwd hoe en waar we de dondergod in deze vierde film gaan aantreffen. Waititi liet alvast weten dat hij geïnspireerd is door de stripserie The Mighty Thor, waarin iemand anders dan Thor Odinson het waardig is om Thor te zijn. Ben je fan van die serie, dan heb je – net als ons – hoge verwachtingen wat de toekomst van Thor betreft.

Marvel Cinematic Universe - Thor 4: Love and Thunder

Nieuwe Blade-film

Marvel Cinematic Universe - Blade bij de AvengersTien jaar (we zien hier een patroon) voor acteur Robert Downey Jr. het Iron Man harnas aantrok en het moderne Marvel Cinematic Universe begon, werden we door acteur Wesley Snipes in 1998 verrast door de bloederige superheldenhorrorfilm Blade. Snipes speelde Eric Brooks, de half mens, half vampier Blade die zijn hele leven jacht maakt op volbloed vampiers. Na nog twee films en een televisieserie (met acteur Sticky Fingaz als Blade) rond deze zogeheten ‘Daywalker’ verdween het personage van het toneel.

Nu komt daar verandering in. Blade zal terugkeren in de bioscoop, ditmaal in het Marvel Cinematic Universe. Er is nog geen verschijningsdatum genoemd, maar de vampierjager zal ditmaal gespeeld worden door Mahershala Ali, die je kent als Cornell ‘Cottonmouth’ Stokes uit de Netflix-serie Luke Cage (of de series House of Cards en True Detective).

Marvel Cinematic Universe - Blade

Black Widow film 1 mei 2020 in de bioscoop

De geruchten rond een Black Widow-film deden al langer de ronde, maar nu is het dan officieel: Scarlett Johansson keert terug als Natasha Romanoff – De Black Widow – in een eigen solofilm. Na Captain Marvel is de Russische superspion daarmee de tweede Marvel-superheldin die de hoofdrol speelt in haar eigen film. Naast Johansson zijn er ook rollen voor David Harbour (Stranger Things, Hellboy), Florence Pugh (Midsommar, Malevolent) en Rachel Weisz (The Constant Gardener, Constantine). De film draait 1 mei 2020 in de bioscopen.

Marvel Cinematic Universe - Black Widow

Shang-Chi vecht zijn weg naar de bioscoop

Marvel Cinematic Universe - The Hands of Shang-Chi: Master of Kung FuNaast Iron Fist – te zien in de gelijknamige serie op Netflix – is er nog een belangrijke kungfu-vechter in de Marvel-stripwereld: Shang-Chi. Dit personage verscheen voor het eerst in 1973 en staat bekend als ‘The Master of Kung Fu’. Lange tijd was het personage populair in zijn eigen serie The Hands of Shang-Chi: Master of Kung Fu, maar de laatste jaren is hij vooral een ondersteunend personage in spin-off strips van The Avengers. In de bioscoop krijgt het personage echter weer de hoofdrol in de film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. De krijger zal worden gespeeld door Simu Liu (The Expanse, Taken). Gezien de titel is er maar één tegenstander waar Shang-Chi het tegenop zal nemen: The Mandarin. We zijn benieuwd hoe deze vijand van Iron Man in de film zal verschijnen, gezien de bizarre twist rond het personage uit Iron Man 3. De rol van deze klassieke schurk gaat naar Tony Leung. De film moet 12 februari 2021 verschijnen.

Marvel Cinematic Universe - Shang-Chi

Doctor Strange keert terug

Ook Doctor Strange verschijnt weer in de bioscopen. Op 7 mei 2021 zien we Benedict Cumberbatch opnieuw als Stephen Strange in Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Wat een titel! Leuk detail is dat ook Elizabeth Olsen in de film zal verschijnen. Haar Wanda Maximoff – The Scarlet Witch – gaan we ook zien in de Disney+ serie WandaVision, waarmee die verhaallijn gekoppeld wordt aan deze nieuwe Doctor Strange-film. Net als in de stripverhalen wordt de magische wereld van het Marvel Universum zo gekoppeld aan meerdere personages, die elkaar waar ze kunnen helpen en adviseren. De film zal geregisseerd worden door Scott Derrickson, die ook het eerste deel voor zijn rekening nam.

Marvel Cinematic Universe - Doctor Strange 2

The Eternals

Marvel Cinematic Universe - The Eternals comicOp 6 november 2020 kunnen we weer van een Marvel Cinematic Universe-film genieten. Dan verschijnt The Eternals, een film over de buitenaardse superwezens The Eternals. Grote namen in de film zijn Angelina Jolie (Maleficent, Wanted) en Salma Hayek (Wild Wild West). De hoofdrol is voor Richard Madden (Game of Thrones, Rocketman), die Ikaris zal spelen. Deze helden zijn in 1970 bedacht door striplegende Jack Kirby. De film zal worden geregisseerd door Chloé Zhao (The Rider). Tegen november volgend jaar zullen we op Modern Myths een achtergrondverhaal over The Eternals publiceren, zodat je voorbereid bent.

Marvel Cinematic Universe - Eternals

Marvel op Disney+

Uiteraard was er ook veel nieuws over de Marvel-series die op de nieuwe Disney-streamingdienst Disney+ gaan verschijnen. We beginnen met The Falcon and the Winter Soldier die in de herfst van 2020 op je televisie zal verschijnen. Acteurs Anthony Mackie en Sebastian Stan zullen te zien zijn als deze personages uit de Captain America-films.

Marvel Cinematic Universe - The Falcon and The Winter Soldier

In het voorjaar van 2021 maken Vision en The Scarlett Witch hun opwachting in de serie WandaVision, die, zoals hierboven al gemeld, een link zal hebben met de tweede Doctor Strange-film. Elizabeth Olsen en Paul Bettany spelen de hoofdrollen. Ook zullen we het personage Monica Rambeau uit de Captain Marvel-film terugzien.

Marvel Cinematic Universe - WandaVision

Ook Loki zal in het voorjaar van 2021 beschikbaar zijn. Tom Hiddleston zal terugkeren als de god van de chaos en leugens. Dan krijgt ook Hawkeye zijn eigen serie, getiteld Hawkeye. Jeremy Renner neemt de boog weer ter hand, maar ook het zwaard van Ronin. Ook het personage Kate Bishop zal haar opwachting maken. Zij is de Hawkeye uit het Marvel stripuniversum in het team ‘The Young Avengers’. Mogen we hopen op een film rond dat superheldenteam?

Marvel Cinematic Universe - Loki

Nog meer Marvel – Fantastic Four en X-Men?

Marvel Studio directeur Kevin Feige sloot het panel af door nog even tussen neus en lippen door te vertellen dat er inmiddels plannen zijn om de Fantastic Four en de X-Men – waarvan de rechten kort geleden nog bij 20th Century Fox lagen – ook in het Marvel Cinematic Universe te introduceren. Ook noemde hij Black Panther 2, Guardians of the Galaxy 3 en Captain Marvel 2. De komende 10 jaren wordt de filmwereld van Marvel dus nog uitgebreider!

Kijk hier voor meer Modern Myths Nieuws.

© 2019-2024 Modern Myths

Marvel Cinematic Universe - Hawkeye

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.