Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
Modern Myths Nieuws 2019: Week 35 - Funko Pop Dungeons and Dragons
Modern Myths Merchandise The Witcher

IT 3? D&D Funko Pop! Taartrovers – Modern Myths Nieuws 2019: Week 35

Andy Muschietti en James Cameron willen meer Pennywise en Terminator, jij ook? Verder deze week in het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 35: HD-remakes van de klassieke Aladdin en The Lion King-videogames, Funko Pop!-figuren gebaseerd op Dungeons & Dragons, de terugkeer van Telltale Games en het Taartrovers Festival 2019 in Eindhoven. Lekker!

Meer IT en Terminator?

Modern Myths Nieuws 2019: Week 35 - IT: Chapter TwoFans zijn onverzadigbaar. Voor nieuwe films en series uitkomen, willen we al weten wat daarna komt. Gelukkig zijn filmmakers uit hetzelfde hout gesneden en laten ze ons vaak weten dat ze net zo zitten te springen om meer verhalen te vertellen als dat wij daarvan willen genieten. In het geval van IT: Chapter Two is dat echter een verrassing, gezien het klassieke verhaal bestaat uit één boek en een televisiefilm en remake die beide uit twee delen bestaan. Regisseur Andy Muschietti en zijn zus Barbara zijn echter van mening dat er nog voldoende achtergrond in het verhaal zit om meer films te maken. De mythologie van Pennywise de dansende clown is breder dan het verhaal over de strijd tussen het monster en de ‘Losers club’. Daar is nog veel materiaal om uit te putten. De filmmakers gaven daarbij meteen aan dat er (nog) niets op de planning staat rond dat idee. We zijn benieuwd wat Stephen King ervan vindt. Maar eerst is het eindelijk zover dat we IT: Chapter Two kunnen zien. De film draait vanaf 5 september in de bioscoop. Wil jij daarna meer Pennywise-verhalen zien?

Daarnaast heeft regisseur, schrijver en producer James Cameron laten doorschemeren dat hij en zijn team tijdens het plannen van Terminator: Dark Fate – 23 oktober in de bioscoop – al de basis hebben gelegd voor een trilogie. Er was zoveel verhaal te vertellen dat er meteen drie films mogelijk waren. Als Dark Fate een succes wordt, kan er dus meteen doorgepakt worden. Om het wachten tot de terugkeer van deze iconische scifi filmserie te verzachten, is hier een nieuwe trailer:

Modern Myths Nieuws 2019: Week 35 – Terminator: Dark Fate trailer 2

Bron: Gizmodo en Deadline

Klassieke Aladdin en The Lion King games in HD

Modern Myths Nieuws 2019: Week 35 – Aladdin en The Lion King HD

Wat je mening ook mag zijn over de live action versies van Aladdin en The Lion King, het succes van beide films is onweerlegbaar. Remakes zullen voorlopig dus zeker uit blijven komen en ook in de gameswereld zijn we daar inmiddels aan gewend geraakt. Geen wonder dus dat ook de klassieke platformspellen Aladdin en The Lion King-spellen hun rentree maken. De games worden geremasterd in Full HD en je krijgt daarbij de keuze om verschillende versies van de titels te spelen. Zo is Aladdin te spelen in de versies SEGA Genesis, Game Boy, Super Game Boy, Final Cut en in een showdemo, die voorheen enkel op beurzen te spelen was. The Lion King kun je beleven in de versies van de SEGA Genesis, Super Nintendo, Game Boy en Super Game Boy. Zo kun je niet alleen je eigen jeugdherinneringen herbeleven, maar ook die van je vrienden die over andere systemen beschikten. Ook zijn er nog verschillende achter-de-schermen features.

Gezien beide spellen ontzettend leuk zijn, is dit welkom nieuws voor de kenners. Heb je de games nooit gespeeld, dan is dit pakket een prachtige manier om er kennis mee te maken. De geremasterde games zullen in de herfst van dit jaar verschijnen op Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Voor de liefhebbers van de nieuwe Aladdin-film was er afgelopen week nog een traktatie, Disney heeft een weggelaten liedje uit de film op Youtube gezet. Beluister hem hier:

Modern Myths Nieuws 2019: Week 35 – Disney’s Aladdin: Desert Moon

Bron: IGN

Dungeons and Dragons Funko Pop!

Zonder een Funko Pop!-serie van je favoriete film, serie, game of andere popcultuurliefhebberij hoor je er eigenlijk niet helemaal bij. Dungeons and Dragons-spelers kunnen nu echter rustig slapen, want er komen ook Funko Pops van het klassieke rollenspel aan. Wie wil er geen grappige Asmodeus, Mind Flayer of Minsc en Boo in huis?

Ga binnenkort op avontuur met ‘The Lord of the Nine Hells’ Asmodeus, verval niet in waanzin met de Mind Flayer uit de Underdark en bestrijdt de monsters met de ranger Minsc en zijn ruimtehamster Boo. Grote kans dat die serie snel verder uitgebreid zal worden. Heb jij nog ruimte voor meer Funko Pops?

Bron: Funko

Modern Myths Nieuws 2019: Week 35 - Funko Pop Dungeons and Dragons
Modern Myths Nieuws 2019: Week 35 – Funko Pop! Dungeons and Dragons

Telltale Games keert terug met Batman en Fables

Liefhebbers van avonturengames konden jarenlang terecht bij spellenmaker Telltale Games, die leuke verhalen vertelden met licenties van onder andere The Walking Dead, Batman en Fables. Eind 2018 ging het bedrijf echter failliet en kwamen er geen nieuwe spellen uit in de series die als speelbare episodes verschenen. Er is echter goed nieuws: de Telltale-titels zijn gekocht door LCG Entertainment, die verschillende plannen heeft met de catalogus. Zo behoudt het bedrijf de rechten voor de Batman– en Fables: The Wolf Among Us-titels en zal ze andere licenties proberen te verkopen. De rechten op The Walking Dead waren al verkocht aan Skybound Entertainment, dus verwacht daar geen vervolg op de populaire games. Ook zal er geen Stranger Things Telltale-spel verschijnen, gezien Netflix de rechten weer teruggekregen heeft. In welke vorm en wanneer de Telltale games terugkomen, is nog niet bekend. LCG Entertainment bekijkt de huidige markt en zoekt uit hoe episodische gameplay daarin een rol speelt. ‘Bingen’ kan een optie zijn. Sommige werknemers van het failliete bedrijf zijn gevraagd om als freelancer terug te keren, dus er is een goede kans dat de sfeer van de Telltale-games bewaard zullen worden. We gaan het zien.

Bron: Polygon

Modern Myths Nieuws 2019: Week 35 - Telltale Batman en Fables
Modern Myths Nieuws 2019: Week 35 – Telltale Batman en Fables

Ga met je kids naar het Taartrovers Film Festival

Modern Myths Nieuws 2019: Week 35 - Taartrovers Festival 2019
Modern Myths Nieuws 2019: Week 35 – Taartrovers Festival 2019

Als genreliefhebber en ouder heb je de morele verantwoordelijkheid om je kinderen zo vroeg mogelijk met het fantastische genre in aanraking te brengen. Daar is in de herfstvakantie geen betere plek voor dan het Taartrovers Film Festival in Eindhoven.

Op maandag 14 t/m 18 oktober opent het  Taartrovers Film Festival haar deuren in Natlab in Eindhoven. Het festival vol fantasierijke films en creatief spel is bedoeld voor kinderen van 2 tot 9 jaar. Er zijn lange en korte, spannende en zoete, ontroerende en grappige films die vaak nog niet eerder in de bioscopen te zien waren. Daarnaast kunnen de kinderen ronddwalen in de ‘Speeltuin van de Verbeelding’, waar ze veel kunnen ontdekken, maken en spelen met al hun zintuigen. En uiteraard mogen ze er een taartje bakken. Bekijk hier een video van het Festival:

Modern Myths Nieuws 2019: Week 35 – Taartrovers Festival 2019

Bron: Taartrovers Film Festival

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 35 EN VERDER:

The Dark Crystal Age of Resistance ChamberlainNetflix-recensie: The Dark Crystal: Age of Resistance – Modern Myths kijktip, Zevenendertig jaar na de klassieke fantasyfilm The Dark Crystal trakteert Netflix ons op een prequel-serie: The Dark Crystal: Age of Resistance. Herbeleef je jeugd of verlies jezelf voor het eerst in de wereld van Thra.

Serendipiteit - Modern Myths verhalenVerhaal: SERENDIPITEIT – TIM MIECHELS Moderne Mythes verhalen, Eerder die dag had Galneïz per abuis de grootste ontdekking sinds mensenheugenis gedaan. Dat wist hij nog. Hij wist niet meer hoe hij het precies gedaan had, maar hij had iets ontdekt. Iets… belangrijks.

Slaughterhouse Rulez Simon Pegg over zijn toerenFilmrecensie: Slaughterhouse Rulez op dvd – vraag je collegegeld terug, Met bekende namen als Simon Pegg en Asa Butterfield is Slaughterhouse Rulez een lokkertje voor het volk. De horrorcomedy is nu op dvd verschenen. Daniel onderging de slachting.

Extra D23 Expo 2019 nieuws extraExtra nieuws: D23 Expo 2019: meer Marvel Disney+ series, Muppets en Raya and the Last Dragon, Onlangs hield Disney haar tweejaarlijkse D23 Expo in Anaheim, Californië, een fanbeurs waar alles wat Disney is bij elkaar komt. In dit extra nieuwsartikel nemen we de nieuwtjes met je door.

Avengers Endgame AssembleWinactie: Avengers: Endgame blu-ray/dvd Winactie: Verzamel je Avengers-trivia! De hoofdverhaallijn in de succesvolle filmwereld die Marvel Studios opgebouwd heeft komt in Avengers: Endgame spectaculair ten einde. Doe mee met onze Avengers: Endgame blu-ray/dvd Winactie!

MODERN MYTHS AGENDA:

21 en 22 september: Elfia Arcen 2019, Kasteeltuinen Arcen
23 en 25 november: Heroes Dutch Comic Con Winter Edition 2019, Jaarbeurs Utrecht
21 december: Echo Base Charity Con 2019, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – Week 35:

Batwing Potion Modern Myths NieuwsIn het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, meld je dan aan voor de Modern Myths Nieuwsbrief.

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2020 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

GamesGames

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.