Modern Myths Nieuws 2019 - Week 28 The Joker Year of the Villain uitsnede

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 28: Mortal Kombat, HBO Max, gratis Batman comic

In het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 28 komt het fantastische nieuws weer van alle kanten op ons af. Zo maakt horrorregisseur/producer James Wan een Mortal Kombat reboot voor 16+ mét fatalities, komt streamingdienst HBO Max volgend jaar uit in Amerika en schrijft horrorlegende John Carpenter een Joker-comic. Regisseur Zack Snyder trekt zijn dikke jas aan om voor Netflix een animatieserie over de Noordse mythologie te maken en het verhaal Jim Button & de Stad van de Draken van Michael Ende is verfilmd. Tot slot laten we je weten waar je een Batman-comic getekend door Bill Sienkiewicz als gratis PDF kunt downloaden. Veel leesplezier!

James Wan reboot Mortal Kombat, mét Fatalities

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 28 - Mortal Kombat poster
Mortal Kombat 1995

Een van de klassieke vechtspellenseries die begon in het arcadetijdperk is Mortal Kombat. Het spel maakte in 1992 een onuitwisbare indruk door de zeer bloederige en genadeloze manieren waarop je je verslagen tegenstanders mocht ‘afmaken’. Zet je diepste stem op en roep ons na: “FINISH HIM! – FATALITY!”

Talloze games zouden volgen en in 1995 verscheen een Mortal Kombat actiefilm met Christopher Lambert in de hoofdrol (een guilty pleasure van Modern Myths hoofdredacteur Jeroen). In 1997 verscheen nog Mortal Kombat: Annihilation, maar dat mag je snel weer vergeten. Wel interessant is het nieuwtje dat er een reboot in de maak is die in 2021 moet gaan verschijnen. Deze nieuwe Mortal Kombat wordt namelijk geproduceerd door horrorregisseur James Wan (Aquaman, The Conjuring, Insidious, Saw) én het is de bedoeling dat de film een kijkwijzerlabel van 16 jaar en ouder meekrijgt. Volgens verschillende bronnen uit het team dat met de reboot bezig is, waaronder schrijver Greg Russo, betekent dit dat er zeker ‘fatalities’ in deze film gaan verschijnen!

Er is verder nog weinig bekend over de nieuwe Mortal Kombat, anders dan dat acteur Joe Taslim (The Raid, Fast & Furious 6) het personage Sub-Zero zal gaan spelen. Een van zijn fatalities bestond uit het volledig bevriezen van zijn tegenstander, om hem daarna in bloederige stukken te slaan. Daarbij vlogen de ingewanden je om de oren, dus kom maar op met die IMAX 3D-versie. FINISH THIS MOVIE!

Bron: Twitter

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 28 - Mortal Kombat 1995
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 28 – Mortal Kombat uit 1995 zal braaf lijken na de reboot van James Wan

Streaminglandschap in Amerika versplintert verder met HBO Max

Dat streaming media de toekomst heeft, hebben diensten als Netflix en Spotify inmiddels ruimschoots bewezen. Geen wonder dat internetgiganten en mediabedrijven over elkaar heen vallen om hun eigen diensten te ontwikkelen. Zo start Disney+ in november in Amerika (zie het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 20) en heeft nu ook Warner Bros bekend gemaakt dat in de lente van volgend jaar hun nieuwe dienst HBO Max live zal gaan.

Onder de vleugels van HBO Max komt het aanbod van onder andere CNN, TNT, New Line Cinema, Boomerang, Cartoon Network, Adult Swim en DC Universe beschikbaar, aangevoerd door het aanbod van HBO zelf. Naast originele programmering, zoals een Gremlins- en een Dune-serie, komt ook het beste uit de reusachtige bibliotheek van Warner Bros online. Dit betekent dat in Amerika de serie Friends van Netflix verdwijnt en naar HBO Max gaat, als ook de Warner superheldenseries als Arrow en The Flash van het CW-televisienetwerk.

Of en wanneer HBO Max naar Europa komt, is nog niet bekend. Voorlopig kun je Friends in Nederland op Netflix blijven bekijken, maar de concurrentiestrijd om streamingkijkers te verleiden van dienst te wisselen, barst in volle hevigheid los. Binnenkort heb je een agenda nodig om te onthouden waar je favoriete series te vinden zijn.

Bron: WarnerMedia

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 28 - HBO Max
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 28 – HBO Max

Regisseur John Carpenter schrijft Joker-comic

Dit jaar is het ‘Year of the Villain’ bij stripuitgeverij DC Comics. Verschillende DC superschurken worden extra in de schijnwerpers gezet en op 9 oktober verschijnt The Joker: Year of the Villain #1. Deze strip met de aartsvijand van Batman in de hoofdrol wordt mede geschreven door legendarische horrorregisseur John Carpenter, die je kent van klassiekers als Halloween, The Thing en Escape from New York.

In The Joker: Year of the Villain #1 is de wereld in chaos nadat Lex Luthor (de aartsvijand van Superman) samengesmolten is met een buitenaards wezen en de mensheid uitdaagt toe te geven aan haar ware aard: slechtheid. De Joker wil bewijzen dat in een wereld geregeerd door wetteloosheid, hij nog steeds de grootste schurk ooit is. De comic wordt getekend door Philip Tan en is een eenmalige uitgave van 40 pagina’s.

Bron: DC Comics

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 28 - Year of the Villain Joker
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 28: The Joker: Year of The Villain

Zack Snyder maakt Noordse mythologie anime voor Netflix

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 28 - Zack Snyder
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 28: Zack Snyder

Streaminggigant Netflix blijft grote namen naar zich toetrekken om hun aanbod animatieseries uit te breiden. Op het moment kun je al kijken naar twee seizoenen van Castlevania, geschreven door Warren Ellis en in het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 23 vertelden we je over de regisseurbroers Joe en Anthony Russo die een Magic: The Gathering-serie gaan ontwikkelen. Nu heeft Netflix bekend gemaakt dat regisseur Zack Snyder (300, Watchmen, Justice League) aangetrokken is om een animatieserie te maken gebaseerd op de legendes uit de Noordse Mythologie.

Samen met regisseur Jay Oliva (Justice League Dark) zal Snyder de verhalen uit Asgard naar je huiskamer brengen. We kunnen niet wachten om de klassieke legendes rond Odin, Thor, Loki, Baldur en de negen rijken rond de levensboom Yggdrasil uit de Edda (de verzamelde Noordse mythen) in de onmiskenbare Snyder-stijl te zien. Zodra het zover is, lees je het hier. Maar dat het episch wordt, is zeker!

Bron: Netflix

Jim Button & de Stad van de Draken – 28 augustus in de bioscoop

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 28 Jim Button PosterDe zomervakantie is begonnen voor een groot deel van Nederland! Voor Modern Myths-lezers met kinderen hebben we de trailer van Dora and the Lost City of Gold al op onze Facebook-pagina gezet. Van Just Film Distribution kregen we deze week ook een leuke trailer binnen van de avonturenfilm Jim Button & de Stad van de Draken.

Deze familiefilm is gebaseerd op het werk van Michael Ende, schrijver van The Neverending Story (Het Oneindige Verhaal). In Jim Button & de Stad van de Draken volgen we Jim Button, een avontuurlijke jongen van het kleine eiland Lummerland. Jim realiseert zich op een dag dat hij daar eigenlijk niet vandaan komt en hij besluit het eiland te verlaten. Hij trekt de wijde wereld in op zoek naar avontuur, samen met zijn goede vriend Lucas de machinist en stoomlocomotief Emma. Het gezelschap komt terecht in het grote keizerrijk Mandala, waar de jonge prinses Li Si gevangen is genomen in de gevaarlijke Drakenstad. Jim wil niets liever dan de mooie prinses bevrijden. Gaat dat hem lukken?

Jim Button & de Stad van de Draken draait vanaf 28 augustus in de bioscoop. Hier is de trailer:

Modern Myths Nieuws 2019 – Week 28: Jim Button & de Stad van de Draken trailer

Bron: Just Film Distribution

Gratis Bill Sienkiewicz Batman-strip als PDF

Stripliefhebbers opgelet! Rond het jaar 2005 begon stripschrijver David Lapham (Stray Bullets, DeadpoolMAX) aan een 12-delig Batman-verhaal getiteld City of Crime, wat zou beginnen in Detective Comics #801. De tekenaar was niemand minder dan comiclegende Bill Sienkiewicz (Elektra: Assassin, New Mutants, Moon Knight). Sienkiewicz maakte het artwork voor het eerste deel af, maar kon daarna door omstandigheden de serie niet afmaken. Uitgeverij DC koos ervoor om het eerste deel opnieuw te laten tekenen, omdat geen andere tekenaar zich goed genoeg voelde om de onmiskenbare stijl van Sienkiewicz op te volgen. City of Crime werd afgemaakt door andere tekenaars en David Lapham heeft nu het ‘verloren’ werk van Sienkiewicz voor Detective Comics #801 als gratis PDF online gezet.

Wil je dit bijzondere werk bekijken en bewaren op je harde schijf, download de ongepubliceerde Detective Comics #801 dan via deze link.

Bron: Twitter

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 28 - Batman Detective Comics 801
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 28: Batman Detective Comics #801 Bill Sienkiewicz

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 28 EN VERDER:

The Lion King Winactie - Simba en MufasaFilmrecensie: The Lion King – nostalgie in een modern live action-jasje, Vijfentwintig jaar na The Lion King besluit Disney dit succesvolle verhaal opnieuw uit te brengen in een realistisch, computer geanimeerd live action-jasje.

Superman Year One uitsnede 1Striprecensie: Superman: Year One #1 – Clark Kent versus pestkoppen, Stripuitgeverij DC Comics heeft al verschillende malen geput uit de rijke bron van de vormende jaren van een superheld. Nu is het de beurt aan Superman: Year One, door Frank Miller en John Romita Jr.

Child’s Play Chucky uitsnedePoppendriedaagse: Child’s Play: remake zonder moordlustige ziel – Poppendriedaagse dag 1, In deze remake van horrorklassieker Child’s Play krijgt Chucky een nieuwe kans om geboren te worden en angst te zaaien. Andy is nog niet van hem af!

Annabelle Comes Home - Annabelle close-upPoppendriedaagse: Annabelle Comes Home: schrikken zonder toekomst? – Poppendriedaagse dag 2, Met deze derde Annabelle-film is de Conjuring-wereld weer een stukje uitgebreid, maar brengt dit universum nog iets nieuws of is het een spook(poppen)huis om definitief op zolder te zetten?

Toy Story 4 Woody close-upPoppendriedaagse: Toy Story 4: loslaten en je hart volgen – Poppendriedaagse dag 3, Kijken naar een Toy Story-film betekent plezier hebben, maar ook dat het een emotioneel ritje kan worden. In de derde en laatste dag van de Modern Myths Poppendriedaagse: Toy Story 4.

Captain Marvel Uitsnede 2Winactie: Captain Marvel blu-ray en dvd Winactie: Carol Danvers in je superheldenverzameling, Maak kennis met Carol Danvers – Captain Marvel – de nieuwe Avenger. Doe mee met onze Captain Marvel Winactie. Maak kans op een blu-ray- of dvd-exemplaar!

The Lion King Winactie - Simba geborenWinactie: The Lion King Winactie: win een notitieboekje, pen en paspoortetui om voor te brullen! Maak kans op een prijzenpakket van deze nieuwe live action vertelling van een van de meest populaire Disney tekenfilms: The Lion King.

MODERN MYTHS AGENDA:

1 t/m 4 augustus: Castlefest 2019, Kasteel Keukenhof, Lisse
21 en 22 september: Elfia Arcen 2019, Kasteeltuinen Arcen
23 en 25 november: Heroes Dutch Comic Con Winter Edition 2019, Jaarbeurs Utrecht
21 december: Echo Base Charity Con 2019, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – Week 28:

Batwing Potion Modern Myths NieuwsIn het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, meld je dan aan voor de Modern Myths Nieuwsbrief.

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2024 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.