Modern Myths Nieuws 2019 - Week 29: Halloween Michael Meyers

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 29: Arrow, Creepshow, The Walking Dead, Halloween

In het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 29 veel nieuws vanuit de San Diego Comic-Con: een mega crossover in het Arrow-verse, The Walking Dead nieuws en een nieuwe Creepshow. In ander nieuws: er komt een Labyrinth-kaartspel, Blumhouse maakt van Halloween een trilogie en in Amsterdam en Utrecht kun je eind dit jaar naar officiële LEGO-winkels. Aan de slag!

We beginnen deze Modern Myths Nieuws-aflevering met nieuws vanuit de San Diego Comic-Con, waarbij we ons concentreren op projecten die daar aangekondigd zijn en die binnenkort ook daadwerkelijk te zien zijn. Ander nieuws, zoals de aankondiging van een Battle of the Planets-film (G-Force / Science Ninja Team Gatchaman) door de broers Joe en Anthony Russo (Avengers: Endgame), of de nieuwe Trek-serie Star Trek: Picard, pikken we later op als er meer over bekend is. Er blijft genoeg over: een mega crossover in het Arrow-verse, The Walking Dead nieuws en een nieuwe Creepshow. Kijk ook op onze Facebook-pagina voor geweldige trailers van onder andere The Witcher en Watchmen die tijdens de Comic-Con getoond werden. Voor al het nieuws uit het Marvel Cinematic Universe kijk je in ons extra nieuwsartikel.

Marvel Cinematic Universe toekomst 1
Lees ook het Marvel Cinematic Universe-nieuws van de San Diego Comic-Con in ons extra nieuwsartikel

Eind dit jaar een mega crossover in het Arrow-verse

Vond je dat stripuitgeverij Marvel op Netflix lekker bezig was met het combineren van hun televisieshows in The Defenders, welke bestond uit de hoofdpersonen van de series Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist? Of dat het Marvel Cinematic Universe met Avengers: Endgame een huzarenstukje leverde met alle superhelden uit de Marvel-superheldenfilms in één grote film? Eind dit jaar doet DC Comics er in het Arrow-verse van televisiezender CW er een schepje bovenop.

In de mega crossover (hetzelfde verhaal verdeeld over meerdere shows) Crisis on Infinite Earths komen namelijk de helden uit de series Arrow, The Flash, Supergirl, Legends of Tomorrow en Batwoman allemaal bij elkaar om een grote, wereldbedreigende crisis het hoofd te bieden. Maar dat is niet alles. Net als in de gelijknamige stripserie waar dit verhaal op gebaseerd is, komen de helden in conflict met andere versies van zichzelf uit parallelle werelden. En dat betekent dat het nog veel gekker gaat worden.

Zo zal acteur Brandon Routh niet alleen Ray Palmer – The Atom – spelen, maar ook terugkeren als Clark Kent/Superman uit de film Superman Returns uit 2006. Deze parallelle superman zal te zien zijn naast die van acteur Tyler Hoechlin, die de man van staal speelt in de serie Supergirl.

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 29 - Brandon Routh in Superman Returns
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 29: Brandon Routh in Superman Returns

Wil je het nóg gekker? Ook acteur Burt Ward zal in de crossover te zien zijn. Je kent hem als Robin uit de jaren 60 Batman-televisieserie met Adam West (juist, van BAM! BAF! POW!). Er is nog niet bekend gemaakt wie hij zal spelen, maar gezien in deze Crisis alles mogelijk is, hopen wij natuurlijk op Robin zelf. Of anders een campy Nightwing – de rol die Dick Grayson aannam, nadat hij onder de vleugels van Batman uitkwam en zijn eigen weg zocht. Alles is mogelijk en er komen vast nog meer verrassingen. Een ding is zeker: eind dit jaar gaat er iets bijzonders gebeuren in de hier genoemde Arrow-verse shows.

Bron: Comic Book Resources

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 29: Crisis on Infinite Earths Arrowverse
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 29: Crisis on Infinite Earths

Nieuws uit het The Walking Dead-panel

Hoewel de stripserie The Walking Dead onlangs onverwacht eindigde (zie het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 27), gaan de AMC-series, zoals beloofd door het televisienetwerk, op volle kracht verder. Hier volgen de belangrijkste nieuwtjes over de Walking Dead-projecten die allemaal nog springlevend zijn:

Trailer voor The Walking Dead seizoen 10

Tijdens een speciaal The Walking Dead-panel op de San Diego Comic-Con werd de trailer van alweer het tiende seizoen van The Walking Dead getoond. Hierin zie je de eerste beelden van de verhaallijn The Whisperer War uit de oorspronkelijke comics. Het tiende seizoen zal in oktober te zien zijn.

Bekijk de trailer:

Modern Myths Nieuws 2019 – Week 29: The Walking Dead Seizoen 10 trailer

Fear the Walking Dead krijgt een zesde seizoen

De spin-off serie Fear the Walking Dead is momenteel halverwege seizoen 5. Op de Comic-Con werd aangekondigd dat er een zesde seizoen zal komen. Daar waar de oorspronkelijke The Walking Dead-serie zich concentreerde op de gebeurtenissen van de groep overlevenden van de zombie-apocalypse die zich verzamelden rond hoofdrolspeler Rick Grimes, zal Fear the Walking Dead steeds meer van de rest van de wereld laten zien en de andere samenlevingen die er ontstaan zijn.

Tijdens de Comic-Con gaven de makers van de show een trailer prijs van de tweede helft van het vijfde seizoen:

Modern Myths Nieuws 2019 – Week 29: Fear The Walking Dead Seizoen 5 tweede helft trailer

The Walking Dead bioscoopfilm

Rick Grimes komt naar de bioscoop. Er werd eerder al aangekondigd dat er maar liefst drie films rond The Walking Dead hoofdpersoon Rick Grimes – gespeeld door Andrew Lincoln – in productie waren en tijdens de Comic-Con kregen bezoekers van het speciale The Walking Dead-panel te horen dat de eerste hiervan een bioscoopfilm is. De film heeft nog geen titel, maar er is een teaser (die helaas niets laat zien). De film is een samenwerkingsverband tussen AMC, Skybound en Universal Pictures. Meer nieuws volgt, zodra het bij ons op de redactie binnenkomt.

Bekijk de teaser:

Modern Myths Nieuws 2019 – Week 29: Teaser voor The Walking Dead bioscoopfilm

Bron: Comic Book Resources

The Creep keert terug met een nieuwe Creepshow

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 29 - Creepshow serie
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 29: een nieuwe Creepshow

Horror-fans kunnen binnenkort genieten van Creepshow, een serie gebaseerd op de griezelfilms van Stephen King en George A. Romero – Creepshow (1982) en Creepshow 2 (1987), die op hun beurt weer een hommage zijn aan de horrorstripboeken uit de jaren 50. Deze nieuwe serie verschijnt in Amerika bij de streamingdienst ‘Shudder’ van AMC en brengt je twaalf huiveringwekkende verhalen. Uiteraard wordt het griezelfeest ingeleid door gastheer ‘the Creep’ en krijg je zeer afwisselende verhalen voor je kiezen. In de trailer zien we aliens, nazi’s, boommonsters, een man in een koffer gevouwen en veel, veel meer. We zullen ervan lusten, zodra het bekend is waar we de serie in Nederland kunnen bekijken!

De trailer:

Bron: Comic Book Resources

Jim Henson’s Labyrinth kaartspel

Liefhebbers van de fantasywerelden van poppengenie Jim Henson – Labyrinth en The Dark Crystal – hebben veel om gelukkig mee te zijn. Niet alleen komt er een The Dark Crystal-serie naar Netflix en is er een nieuwe Labyrinth-film in productie, er zijn ook stripboeken, figurines en bordspellen over beide werelden verkrijgbaar. Spellenstudio River Horse kondigde onlangs aan dat er ook een nieuw fantasy-kaartspel zal verschijnen: Jim Henson’s Labyrinth: The Card Game.

In dit kaartspel strijd je in teams met als doel meester van het Labyrinth te worden. Je moet samenwerken om je tegenstanders af te troeven en proberen te anticiperen wat je teamgenoot in elke spelronde nodig heeft. Speel je zwakke kaarten, dan kun je een ronde verliezen, maar speel je je sterkste kaarten, dan sta je een volgende beurt zwakker. De 80 spelkaarten komen in het formaat van een tarotspel en zijn geïllustreerd door Ralph Horsley, die de kaarten baseert op de ontwerpen van Jim Henson en tekenaar Brian Froud (Faeries). Het spel kent simpele regels voor het hele gezin, die je voor meer uitdaging aan kunt vullen met de regels voor gevorderden. Een releasedatum is nog niet bekend gemaakt.

Bron: River Horse

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 29 - Jim Hensons Labyrinth The Card Game
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 29: Jim Henson’s Labyrinth The Card Game

Halloween-film van Blumhouse wordt een trilogie

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 29 - Halloween 2018
Modern Myths Nieuws 2019 – Week 29: Halloween 2018

We hoorden het eind mei al uit de mond van Jason Blum zelf (lees ons interview), de oprichter van horrorproductiemaatschappij Blumhouse Productions: maak eerst een goede film, daarna gaan we kijken naar de vervolgen. Vandaar dat we niet vreemd opkijken met de aankondiging van Halloween Kills en Halloween Ends. Daarmee wordt de Halloween-film uit 2018, waarin Jamie Lee Curtis (A Fish Called Wanda, True Lies) terugkeerde als Laurie Strode in een vervolg op het origineel uit 1978, een trilogie.

Deze twee nieuwe films zullen achter elkaar worden opgenomen en staan gepland voor respectievelijk oktober 2020 en oktober 2021. Het einde van de 2018 Halloween liet weinig te raden over wat het lot van moordenaar Michael Myers betrof, maar de horroricoon keert toch terug. De vraag is natuurlijk: hoe?

Zowel mede-producent en Halloween-bedenker John Carpenter, regisseur David Gordon Green en Jamie Lee Curtis zijn al aan boord voor deze twee nieuwe delen. De komende twee jaren wordt Halloween dus een heel leuk feestje!

We hebben alvast een teaser voor je:

Bron: IndieWire

Twee officiële LEGO-winkels in Nederland

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 29: Lego LogoLEGO is groter dan ooit. Naast de uitgebreide bouwsets in verschillende universa als LEGO City, Ninjago, Batman, Elves, Harry Potter, Jurassic World en wat niet meer, zijn er ook films, computergames, boeken, strips en meer. Geen wonder dus dat er binnenkort in Amsterdam en Utrecht officiële LEGO-winkels geopend worden. Daarmee sluit Nederland aan bij landen als Duitsland en Frankrijk, waar al officiële winkels te vinden waren van dit Deense speelgoedmerk.

De ‘flagshipstore’ van LEGO komt in Amsterdam en beide winkels moeten eind dit jaar hun deuren openen, liefst nog voor Sinterklaas. Er komt in beide winkels een openingsfeest en daarna kun je er onder andere terecht voor LEGO-sets die nu enkel nog online te krijgen zijn, zullen er bouwwedstrijden worden georganiseerd, kun je een mozaïek laten maken van je eigen gezicht en kun je de aanwezige LEGO-dozen scannen om alvast in 3D te kijken hoe het product er uit komt te zien wanneer je het opgebouwd hebt. Zodra we weten waar de winkels precies geopend worden, laten we je het weten, zodat je als LEGO-fan voor de deur kunt gaan liggen.

Bron: De Telegraaf

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 29 EN VERDER:

De dwaler - Mike Jansen - AmsterdamVerhalen: MODERNE MYTHES VERHALEN : De dwaler – Mike Jansen, De eerste keer dat ik de dwaler zag, was toen ik in Amsterdam in de etalage van een kledingwinkel keek. Het ene moment was er niemand, het volgende moment zag ik hem uit een van de passpiegels in de winkel stappen.

Fantasy-Schrijven Tais Teng Vogelvlucht fantastisch genre uitsnedeInterview: Word een (betere) fantasyschrijver – interview Fantasy-Schrijven, Bij het schrijven van een fantasyboek komt veel kijken. Je kunt op allerlei manieren aan informatie komen om je schrijftalent uit te bouwen. Een nieuw platform op internet dat daarbij helpt, is Fantasy-Schrijven.nl. Een interview.

Nachtwakers cover GodijnBoekrecensie: Nachtwakers: mysterieuze fantasy-verhalen van aanstormende schrijftalenten, In Nachtwakers biedt uitgeverij Godijn een podium aan nieuw Nederlandstalig fantasytalent. De 25 beste verhalen uit een schrijfwedstrijd zijn aangevuld met een verhaal van J. Sharpe.

Captain Marvel Winactie Kosmische krachtenFilmrecensie: Captain Marvel blu-ray/dvd – kosmische kracht in je huiskamer, In Captain Marvel leer je wie Carol Danvers is en waarom ze de titel ‘meest krachtige Avenger’ verdient. Als zowel stripliefhebber als Marvel filmfan kom je volledig aan je trekken. En Samuel L. Jackson is de sappige kers op de taart.

Us blu-ray Winactie kinderen samenWinactie: Us blu-ray Winactie: maak dubbel kans op deze horrorfilm! In Us komt een Amerikaanse familie tegenover een afgrijselijke vijand te staan: dubbelgangers van zichzelf. Doe mee met onze Us blu-ray Winactie en maak kans op een van de twee blu-rays!

CampZone 2019 gamersWinactie: CampZone 2019 Winactie: win een dagje outdoor gamespektakel t.w.v. € 59,-! Van 26-7 t/m 5-8 is CampZone 2019 dé vakantieplek waar je je favoriete games speelt. Zin in? Doe mee met deze Modern Myths CampZone 2019 Winactie en maak kans op een dagkaart ter waarde van € 59,-!

MODERN MYTHS AGENDA:

26 juli t/m 5 augustus: CampZone 2019, De Corridor, Veghel
1 t/m 4 augustus: Castlefest 2019, Kasteel Keukenhof, Lisse
21 en 22 september: Elfia Arcen 2019, Kasteeltuinen Arcen
23 en 25 november: Heroes Dutch Comic Con Winter Edition 2019, Jaarbeurs Utrecht
21 december: Echo Base Charity Con 2019, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – Week 29:

Batwing Potion Modern Myths NieuwsIn het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, meld je dan aan voor de Modern Myths Nieuwsbrief.

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2024 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise