Enola Holmes 2 recensie - Modern Myths

Enola Holmes 2 recensie – Een nieuwe zaak voor de zus van

Enola Holmes (Millie Bobby Brown) is na het oplossen van haar eerste zaak in Enola Holmes haar eigen detectivebureau begonnen. Maar dit is lastiger dan ze dacht. Er is niet aan zaken te komen als je broer de beroemde Sherlock Holmes is en je je geslacht en leeftijd ook tegen hebt zitten. Maar als een meisje met zwavelstokjes haar smeekt om haar vermiste zus op te sporen, blijkt Londen toch voldoende mysterie en gevaar te bieden. Lees in Helmies Enola Holmes 2 recensie of Enola ook op weg is een meesterspeurder te worden!

Lees ook Daniels Enola Holmes recensie.

Enola Holmes 2 recensie - PosterIn Enola Holmes 2 staat Enola Holmes (Millie Bobby Brown (Stranger ThingsGodzilla II: King of the Monsters, Godzilla vs. Kong)) op het punt haar kersverse detectivebureau te sluiten. Maar dan komt toch eindelijk haar eerste zaak binnen.

Wat begint als een zoektocht naar een vermist meisje, dat werkte in een luciferfabriek, verandert in een mysterie dat haar leidt van de Londense onderwereld naar de “upper society”. En uiteindelijk naar 221B Baker Street zelf. Enola raakt verwikkeld in een groot complot en zal de hulp van haar broer en haar vrienden nodig hebben om deze zaak te overleven…

Millie Bobby Brown is terug als Enola Holmes

Enola is back!

De enigszins wereldvreemde en superslimme Enola Holmes is dus terug in een nieuwe film op Netflix. De herkenbare interne dialogen die Enola met de camera voert zijn – net als in het eerste deel – heerlijk herkenbaar en geven de film net wat extra’s.

De superknappe Sherlock Holmes (Henry Cavill (The WitcherZack Snyder’s Justice League)) is wat dat betreft een schril contrast met de magere en jonge Enola.

Henry Cavill terug als Sherlock Holmes

Enola Holmes 2 recensie – Parallel aan de zaken van Sherlock

Wat grappig is aan deze tweede film, is dat het verhaal van Enola parallel begint te lopen en verweven raakt, met twee belangrijke gebeurtenissen die plaatsvinden in eerdere Sherlock Holmes-series. Dit geeft een interessante (maar tikkeltje ongeloofwaardige) twist aan het verhaal.

Sharon Duncan-Brewster als Mira Troy

Een chaotisch verhaal

Enola Holmes 2 start met actie en laat daarna ook weinig rust voor de kijker over. Er gebeurt zoveel, dat ik af en toe gewoon afhaakte door de snelheid ervan. Er zit dus zeker genoeg humor in, maar de verhaallijn is deze keer wat magertjes en heel voorspelbaar.

Eudoria Holmes (Helena Bonham Carter (Sweeny ToddAlice in Wonderland, The Dark Crystal: Age of Resistance)) is ook weer van de partij. Ik vind dit een fantastische actrice, dus ik word altijd blij als ik haar zie, hoewel ze in dit tweede deel maar een klein rolletje speelt.

Helena Bonham Carter als Eudoria Holmes en Susan Wokoma als Edith

Enola Holmes 2 recensie – Succesvol detective of Londense flop?

Ofwel je houdt van Enola of je haat haar. Ze is een “acquired taste”. Ze is vreemd, vermakelijk en een tikkeltje ongemakkelijk. Helaas weet ik deze keer niet echt wie nu de show steelt: Enola of haar knappe broer Sherlock. Hij is toch duidelijk een stuk beter in “de kunst van deductie” dan zijn zusje. Maar voor nu krijgt Enola door haar acties in Enola Holmes 2 het voordeel van de twijfel…

Enola Holmes 2 streamt nu op Netflix. Bekijk hier de trailer:

Titel: Enola Holmes 2
Regisseur: Harry Bradbeer
Acteurs: Millie Bobby Brown, Henry Cavill, David Thewlis, Helena Bonham Carter
Uitgever: Netflix
Medium: Netflix
Genre: Mysterie

Lees meer Modern Myths-recensies!

© 2022-2024 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Netflix

Henry Cavill als Sherlock Holmes, Millie Bobby Brown als Enola Holmes en Louis Partridge als Tewkesbury

Millie Bobby Brown in Enola Holmes 2

Helmie van Lith

Helmie is al vanaf jongs af aan een boekenwurm. Met name fantasy, historische romans en detectives spreken tot haar verbeelding. Toveren met Harry Potter, op onderzoek met Sherlock Holmes, Down the rabbit hole met Alice; een goed boek voert haar mee naar een andere wereld. Haar vrouw klaagt dan ook dat als ze leest ze niet meer bereikbaar is. Ook voor een goede film of serie is ze te porren. Het liefste iets met sciencefiction of kostuumdrama's.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.